تحمیل خرج ۴۰ تا ۵۰ میلیاردی به نظام سلامت ناشی از آلودگی هوا
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به مرگ ۳۰ هزار نفر در سال بهدلیل آلودگی هوا در کشور گفت: راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد. هزینهها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بهگونهای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل میشود و تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا بهویژه برای همه گروهها، آماده خدمترسانی هستند.
دکتر عباس شاهسونی با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژیهایی که سالانه تولید میشوند، تجدیدپذیر باشند، افزود: اما از سال ۹۶ تا کنون طبق گزارش سازمان محیط زیست فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشتهایم و ۶ درصد از انرژیهای تولید شده، تجدیدپذیر بودهاند.
دو و نیم میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد میکنند که باید از رده خارج شوند. در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد میکنند که ۹۰ درصد آنها فرسوده است و سال گذشته فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کردهاند و بسیاری از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین، معاینه فنی ندارند.
با اینوجود، میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در کشور حدود ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودروها و مصرف سوخت، بر اساس گزارش سال گذشته همین میزان ثابت مانده است.
وی با اشاره به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل تصریح کرد: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماریهای تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی میتواند حتی به کاهش بیماریهای تنفسی کمک کند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره ماسکهای مناسب شرایط آلودگی هوا نیز گفت: ماسک N۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه میشود که میتواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند البته این نوع ماسک ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد بنابراین استفاده از دو ماسک طبی نیز در این شرایط توصیه میشود چراکه میتواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.
انتهای پیام