افزایش آمار مهاجرت پرستاران
دکتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت:
آمار مهاجرت پرستاران رو به رشد است؛ بهطوری که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ سالانه میانگین مهاجرت پرستاران دو برابر شد. یک آماری داریم که کسانی که از ما در خواست گود استندیینگ (تایید صلاحیت کاری) میکنند که اینها لزوما به معنای مهاجرت نیست؛ برخی نیز بدون این نامه مهاجرت میکنند. بنابراین آمار دقیقی نداریم اما آن رشدی که از مهاجرت پرستاران میبینیم حداقل دو برابر درخواستها زیاد شده؛ از اینرو میتوانیم بگوییم مهاجرت نیز دو برابر افزایش پیدا کرده است.
شاید یکی از کارهای ما این باشد که یک تجمیع اطلاعات بین وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و نظام پرستاری داشته باشیم تا بتوانیم آمار دقیق را اعلام کنیم اما این روند روند رو به افزایشی است و نگرانی ما این است تا در سال آینده افزایش پیدا کند.
همین آماری که الان داریم نیز نگرانکننده است؛ یعنی شاید ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی سالانه دانشگاههای علوم پزشکی و دانشکدههای پرستاری در کل کشور درخواست مهاجرت دارند که این عدد بسیار بزرگی است.
پیشنهاد ما این است که دولت باید از فاز انکار مهاجرت خارج شود و وارد مداخله فعال در حوزه مهاجرت شود. این به معنای جلوگیری نیست، بلکه مداخله فعال به معنی این است که قبول داشته باشیم مهاجرت در حال اتفاق است و یک امر بینالمللی است نه داخلی و این را دولت میتواند بهصورت فعالانه وارد شود و ساماندهی و تسهیل کند؛ همچنین کمک کند اگر کسی خواست به کشور برگردد فرصت برایش فراهم شود.
دانمارک و آلمان بیشترین مقصدی است که پرستاران از ما درخواست میگیرند.
این دو کشور برای جذب پرستاران ایرانی شرایط را خیلی تسهیل کردند؛ یعنی آلمان و دانمارک سطح درخواست خود را پایین آوردند.
البته پرستارانی که میروند روز اول پرستار نمیشوند؛ چون باید آموزشهایی بینند و همزمان میتوانند زبانشان را تکمیل کنند؛ اما برای درخواست مهاجرت و گرفتن ویزای کار پایین ترین سطح و مدرک زبان را میخواهند.
چون در سطح دنیا بعد از کرونا متوجه شدند که نیاز به پرستار زیاد است تمام شرایط را کاهش دادند تا بتوانند پرستاران را بهتر جذب کنند.
انتهای پیام