نتایج امیدبخش یک داروی ژنریک در مبتلایان به اوتیسم غیرکلامی
پیشرفت کلامیِ فرزند یک خانواده در آریزونا که در دو و نیم سالگیاش تشخیص داده شد به «اوتیسم غیر کلامی» مبتلا است ممکن است برای هزاران والدینی که به آنها گفته شده فرزندشان هرگز صحبت نخواهد کرد، امیدواری ایجاد کند.
پس از چندین درمان ناموفق، پدر این پسر که اکنون ۵ ساله شده است به دکتر ریچارد فرای، یک متخصص مغز و اعصاب اطفال که در حال تحقیق در مورد درمانهای تجربی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بود، مراجعه کرد.
پیشنهاد دکتر فرای یک داروی ژنریک ارزانقیمت که معمولا برای کاهش اثرات شیمیدرمانی در مبتلایان به سرطان تجویز میشود بود؛ یعنی داروی لوکوورین (Leucovorin). این پسر تنها سه روز بعد از مصرف این دارو نخستین کلمات خود را ادا کرد.
لوکوورین از اسید فولیک یا ویتامین B۹ ساخته شده و به شکل فولات در غذاهایی مانند سبزیجات پهنبرگ، کلم بروکسل و آووکادو وجود دارد.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم سطح فولات پایینی در مغزشان دارند، وضعیتی که بهعنوان کمبود فولات مغزی (CFD) شناخته میشود.
مطالعات دیگری نیز نشان میدهند که تعداد قابلتوجهی از کودکان مبتلا به اوتیسم دارای آنتیبادیهایی هستند که در انتقال فولات به مغز اختلال ایجاد میکند. این ممکن است توضیح دهد که چرا این دارو احتمالا به رفع مشکلات ارتباطیِ چنین بیمارانی کمک میکند.
این یافته که در سال ۲۰۲۰ در نشریه Seminars in Pediatric Neurology منتشر شده است از ۴۴ کودک مبتلا به اوتیسم غیرکلامی، در دو سوم از بیماران تحتدرمان با این دارو، بهبود کلامی حاصل شد.
لوکوورین در حال حاضر بدون برچسب برای اوتیسم تجویز میشود زیرا سازمان غذاوداروی آمریکا (FDA) تاکنون این دارو را برای بیماری یادشده تایید نکرده است.
با توجه به پتانسیل لوکوورین، دکتر فرای امیدوار است که این دارو برای اوتیسم غیر کلامی تایید شود تا بهطور گسترده در دسترس بیماران قرار بگیرد.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.