پنج‌شنبه 6 دی 1403
10.4 C
Tehran
Homeاخبار و رویدادهاکاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال

کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال

کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران از کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال خبر داد و گفت:

آلودگی هوا، استرس، تغذیه نامناسب و عدم فعالیت بدنی از عوامل مهم ابتلا به آلزایمر در ایرانیان است.

زوال عقل، اختلال مزمن مغزی و آلزایمر جزء بیماری دمانس هستند. آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود؛ البته با بالا رفتن سن، اندکی فراموشکار شدن در افراد طبیعی است اما در بیماری آلزایمر این اختلال حافظه به تدریج پیشرفت می‌کند. کرونا نیز بیشترین تاثیر را در تخریب و ایجاد اختلالات مغزی گذاشته و می تواند یکی از عوامل مهم ابتلا به اختلالات ذهنی باشد.

با تشخیص به‌موقع بیماری‌ها و توانمندسازی شناختی می‌توان روند توانبخشی بیماران تسهیل شود.

دکتر محمدتقی جغتایی با تاکید بر افزایش تاب‌آوری جامعه افزود: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، وضعیت روانی مردم نیز به‌هم می‌خورد و توانایی‌های کاربردی پایین می‌آید؛ برای جلوگیری از این امر باید تاب‌آوری افراد با کنترل استرس و فعالیت بدنی مناسب افزایش یابد.

دکتر جغتایی تصریح کرد: حوزه علوم اعصاب جزء حوزه‌های پرطرفدار است به طوری که دانشجویان زیادی علاقمند به تحصیل در این حوزه هستند. در گذشته ابزارها برای شناخت مغز بسیار محدود بودند. اما خوشبختانه با رشد آی‌تی، رشد حوزه‌‌های مختلف زیستی، رشد مطالعات الکتروفیزیولوژی و هوش مصنوعی شناخت مغز و علوم اعصاب پیشرفت‌های چشم‌گیری داشت.

پیش‌بینی می‌شود در ۵۰ سال آینده به جایی برسیم که بیماران روانی با یک تست ساده تشخیص داده شوند. هم‌چنین محققان اعتقاد دارند با رشد حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی تا ۴۰ سال آینده افراد نابینا، بینا می‌شوند.

با توجه به تلاش‌هایی که دانشجویان و اساتید این حوزه داشته‌اند، حوزه علوم اعصاب در منطقه اول است. هم‌چنین در دنیا نیز رتبه ۱۳ به کشورمان ایران اختصاص دارد.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر