مشکل همکاری ایران با سوئیس در حوزه سلامت: تبادلات مالی ناشی از تحریمها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با نادین الیویری لوزانو، سفیر سوئیس در ایران با بیان اینکه زمینههای همکاری بین وزارت بهداشت و کشور سوئیس فراوان و شامل حوزه درمان، دارو و علوم پزشکی است، گفت:
از دوران گذشته ارتباطات علمی و دانشگاهی بین ایران و سوئیس وجود داشته و کمیسیون مشترک دو کشور برای حل مشکلات پیش روی ارتقای روابط در تهران تشکیل شود. ایران و سوئیس میتوانند همکاریهای مشترکی در زمینه علوم پزشکی، برگزاری کنفرانسها و وبینارهای علمی داشته باشند. اما مشکل مهم، تبادلات مالی ناشی از تحریمهاست که نباید شامل دارو و غذا شود و ما همچنان مشکلاتی در این زمینه داریم.
دکتر محمدرضا ظفرقندی با تاکید بر لزوم تعریف مسیرهای مطمئن برای تبادلات مالی و ارزی افزود: اگر مسیرهای مالی مناسب و غیرمنحصر به یک بانک خاص بین ایران و سوئیس تعریف شود، میتوانیم شاهد توسعه همکاریها در حوزه دارو باشیم. در حال حاضر، شرکتهای دارویی سوئیسی در ایران محصولات ارزشمندی مانند دارو و شیرخشک تولید میکنند، اما انتظار داریم این شرکتها در تأمین دارو بیش از این فعال باشند.
وی بر ضرورت تشکیل میز کاری مشترک ایران و سوئیس برای بررسی کارشناسی و رفع موانع تاکید، و تصریح کرد: پیشنهاد ما برگزاری دومین کمیسیون اقتصادی دو کشور این بار در تهران است تا مسائل فنی و اجرایی بهتر بررسی شود.
سفیر سوئیس در ایران نیز در این دیدار، همکاریهای مشترک در حوزه سلامت را یکی از مهمترین محورهای روابط دو کشور دانست گفت: ۷۰ درصد صادرات سوئیس به ایران را دارو و اقلام بهداشتی تشکیل میدهد. چندین شرکت بزرگ و خوشنام سوئیسی در ایران، دارو و شیرخشک تولید میکنند و امیدواریم چالشهای پیش روی این شرکتها برطرف شود.
نادین الیویری لوزانو افزود: سطح و کیفیت دانشگاههای علوم پزشکی و حوزه پزشکی در ایران بسیار تحسینبرانگیز است. پزشکان ایرانی در سوئیس نیز بسیار موفق هستند و همکاری با آنان یکی از محورهای توسعه روابط علمی بین دو کشور خواهد بود. عمل جراحی شانه بنده در سوئیس توسط یک پزشک ایرانی انجام شد، چشمپزشک بنده یک ایرانی است و پزشکان بسیار متبحر حاذقی در رشتههای مختلف داریم که ایرانی هستند و مایل به ارتقای روابط علمی در این حوزه با ایران هستیم.
لوزانو همچنین با اشاره به دیدار اخیر رؤسای جمهور ایران و سوئیس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، از اهمیت تقویت همکاریهای حوزه سلامت یاد کرد و افزود: مایل هستیم همکاریهای گستردهتری با وزارت بهداشت ایران داشته باشیم. رفع چالشهای پیش روی شرکتهای سوئیسی در ایران میتواند دسترسی مردم به محصولات باکیفیت را تسهیل کند.
در این جلسه، دکتر صادق نیت، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی، دکتر پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذاودارو، و دکتر نیکنام، مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.
انتهای پیام