دوشنبه 19 شهریور 1403
30.7 C
Tehran
خانه Blog

تولید داروی اختلال ADHD شرکت تاکدا و ژنریک‌های آن در آمریکا افزایش می‌یابد

برای رفع کمبود/

تولید داروی اختلال ADHD شرکت تاکدا و ژنریک‌های آن در آمریکا افزایش می‌یابد

اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا (DEA) محدودیت تولید داروی ویوانس (Vyvanse) برای اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) ساخت شرکت تاکدا فارماسوتیکالز و نسخه‌های ژنریک آن را حدود ۲۴ درصد افزایش داد تا کمبود کنونی این دارو را در آمریکا برطرف کند.

محدودیت تولید افزایش‌یافته این دارو به‌دنبال درخواست سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) در ماه ژوئیه است. داروهای ADHD سالها است که دچار کمبود هستند.

داروی ویوانس که با نام لیکسدگزامفتامین (lisdexamfetamine) شناخته می‌شود توسط DEA به‌عنوان یک ماده کنترل‌شده با برنامه II طبقه‌بندی می‌شود که شامل داروهایی است که احتمال سوءمصرف آن‌ها بالا است و تدابیر ایمنی بیشتر برای تجویزشان اِعمال می‌شود.

به گفته DEA، محدودیت تولید لیسدگزامفتامین ۶۲۳۶ کیلوگرم افزایش یافت که شامل ۱۵۵۸ کیلوگرم برای رفع افزایش تقاضای داخلی و ۴۶۷۸ کیلوگرم برای افزایش تقاضای خارجی است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

نظر نماینده مجلس/ مشکل جدی صنعت نقدینگی است

نظر نماینده مجلس/

مشکل جدی صنعت نقدینگی است

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اقدام شایسته دولت چهاردهم در پرداخت یارانه دارو ضمن تاکید بر تداوم تخصیص‌ها گفت:

تجربیات دکتر پزشکیان در حوزه بهداشت و درمان در رفع مشکلات حوزه دارو بسیار موثر خواهد بود و امیدواریم در این مسیر بتواند به‌درستی گام بردارد.

دستور رئیس‌جمهور برای واریز ۵ هزار میلیارد تومان از یارانه دارو اقدامی موثر برای رفع مشکلات حوزه دارو است.  بدهی دولت و بیمه‌ها به شرکت‌های پخش و مراکز درمانی دولتی باعث ایجاد مشکلات زیادی در تولید و واردات مواد اولیه دارویی شده بود و تخصیص این مبلغ باعث کاهش بخشی از مشکلات خواهد شد. امیدواریم این تخصیص‌ها تداوم داشته باشد و به‌صورت مقطعی نباشد.

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی نقدینگی را از مشکلات جدی صنعت دارو دانست و بر ضرورت همکاری جدی دولت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای کاهش مشکلات دارویی تاکید کرد.

انتهای پیام

فواید داروی کاهش وزن آزمایشی retatrutide برای قلب و کبد

فواید داروی کاهش وزن آزمایشی retatrutide برای قلب و کبد

ایلای لی‌لی اعلام کرد نسل جدید داروی کاهش وزن آزمایشی این شرکت با نام رتاتروتاید (retatrutide) به‌جای تقلید از دو هورمون از سه هورمون تقلید می‌کند و از نظر مزایای سلامتیِ بیشتر، نتایج امیدوارکننده‌ای در مطالعات بالینی نشان داده است.

به گزارش محققان در نشست اخیر انجمن قلب‌و‌عروق اروپا:

داروی رتاتروتاید شرکت لی‌لی در یک مطالعه فاز میانی به‌طوری قابل‌توجه سطوح چربی خون و خطرات قلبی‌عروقی بیماران را کاهش داد. به‌عنوان مثال، در هفته ۴۸ این مطالعه، رتاتروتاید سطوح تری‌گیلسیرید را تا ۴۰.۶ درصد، و سطوح پروتئینی به‌نام apoC-III  که در متابولیسم گلوکز و التهاب نقش دارد تا ۳۸ درصد کاهش داد.

هم‌چنین بیمارانی که از بالاترین دُز این داروی تزریقی استفاده می‌کردند حدودا ۲۴ درصد وزن بدن‌شان را از دست دادند که فراتر از آن چیزی است که داروهای کاهش وزن رایج فعلی در مطالعات بالینی نشان می‌دهند. بیماران چاق نیز بهبود قابل‌توجهی در میزان چربی کبدشان داشتند.

مانند تیزرپاتاید، ماده موثره داروهای مونجارو و زپ‌باوند شرکت لی‌لی، و سماگلوتاید ماده موثره داروهای وگووی و اوزمپیک شرکت نووُ نوردیسک، داروی رتاتروتاید نیز اثرات کاهش اشتها و قند خون هورمونی به‌نام پپتید شبه گلوکاگون۱ یا GLP-۱ را تقلید می‌کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

ارتباطی بین مصرف داروهای دیابت و کاهش وزن با افکار خودکشی وجود ندارد

ارتباطی بین مصرف داروهای دیابت و کاهش وزن با افکار خودکشی وجود ندارد

آژانس نظارتی داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا (MHRA) اعلام کرد که بر اساس داده‌های موجود، ارتباطی بین مصرف دسته‌ای از داروهای پرطرفدار دیابت و و کاهش وزن از جمله داروی وگووی شرکت نووُ نوردیسک و افکار خودکشی وجود ندارد.

در بیانیه MHRA آمده است: ما به این نتیجه رسیدیم که داده‌های موجود از ارتباط علّی (علت و معلول) بین آگونیست‌های گیرنده GLP-1 و خودکشی، افکار خودکشی، خودزنی، و افسردگی پشتیبانی نمی‌کند و از این‌رو در حال‌حاضر هیچ به‌روزرسانی‌ای در اطلاعات محصول ضروری نیست.

آژانس داروهای اروپا (EMA)، و سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) نیز پیش‌تر اعلام کردند که هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط این دسته از داروها و افکار خودکشی پیدا نکرده‌اند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

توضیحات مدیرکل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا‌و‌دارو در خصوص محصولات آرایشی غیرمجاز

توضیحات مدیرکل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا‌و‌دارو در خصوص محصولات آرایشی غیرمجاز

دکتر محمود آل بویه، مدیرکل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا‌و‌دارو گفت:

 نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی به شکل‌های مختلف و در قالب برنامه‌های مشخص توسط کارشناسان غذا‌و‌دارو انجام می‌شود. این نظارت شامل نظارت‌های حین تولید و نظارت بر انبارهای نگهداری و توزیع و حتی نظارت در محل عرضه در فروشگاه‌ها است و عموما در این شکل‌های نظارتی که عنوان شد، محصولاتی غیرمجاز تلقی می‌شوند که مجوز سازمان غذا‌و‌دارو را نداشته باشند.

ممکن است یک برند معروف که قبلا توسط یک شرکت مطمئن و با مجوز وارد می‌شده به‌صورت قاچاق وارد شده باشد و خود شرکت به سازمان غذا‌و‌دارو اعلام می‌کند و ما آن را غیرمجاز اعلام می‌کنیم. دلیلش هم مشخص است؛ نظارتی بر تولید و نگهداری‌اش وجود نداشته و ممکن است در فرایند تولید و نگهداری و حمل تا رسیدن به دست مصرف‌کننده ماهیت خود را از دست داده و حتی مضر سلامت هم باشد.

برخی محصولات نیز  به‌دلیل بازار خوب و قیمت بالا توسط سودجویان با ظاهر شبیه برند اصلی، ولی با کیفیت بد و مضر سلامت، ساخته و به‌عنوان محصول اصلی در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد.

برخی‌ها محصولات هم ممکن است به‌دلیل انبار اشتباه یا انقضای تاریخ مصرف به‌عنوان غیرمجاز معرفی شوند.

با توجه به افزایش قیمت فرآورده‌های آرایشی در سال‌های اخیر، برخی افراد سودجو با تولید فرآورده‌های بی کیفیت و بعضاً غیر بهداشتی اقدام به عرضه محصولات آرایشی با قیمت کمتر کرده‌اند و با توجه به ممنوعیت واردات فرآورده‌های خارجی اقدام به تولید فرآورده‌های مشابه به‌صورت تقلبی شده است که به‌دلیل تولید آن‌ها در محلی که تحت نظارت کارشناسان بهداشتی نیست، نمی‌توان به سلامت آن‌ها اطمینان کرد.

عموم مصرف‌کنندگان می‌توانند با استفاده از برچسبی که روی کالاهای آرایشی نصب شده و استعلام اصالت آن‌ها با تلفن همراه خود به سادگی فرآورده آرایشی اصل و تولید شده در شرایط بهداشتی را خریداری کنند و بدین ترتیب با خودداری از خرید کالاهای تقلبی و فاقد برچسب اصالت، از رواج تولید و توزیع آن‌ها در جامعه جلوگیری کنند.

از ابتدای سال تا کنون ۱۳۲ قلم محصول آرایشی غیرمجاز توسط معاونت‌های غذا‌و‌دارو در سراسر کشور، شناسایی و توسط اداره کل اعلام عمومی شده است.

اطلاع دقیق در خصوص محل تولید آن‌ها در دسترس نیست و در صورت شناسایی توسط معاونت‌های غذا‌و‌دارو، اقدام قانونی انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

احتمال درمان بیماری‌های کبدی و کلیوی با داروی کاهش وزن آزمایشی شرکت امژن

احتمال درمان بیماری‌های کبدی و کلیوی با داروی کاهش وزن آزمایشی شرکت امژن

مدیرعامل امژن گفت که داروی کاهش وزن آزمایشی ماری‌تاید (MariTide) ساخت این شرکت که با نام ماریدبارت کافراگلوتاید (maridebart cafraglutide) نیز شناخته می‌شود در یک مطالعه فاز نهایی روی بیمارانی که در معرض خطر بیماری‌های مرتبط با وزن مانند بیماری‌های قلبی، کبدی، و کلیوی قرار دارند آزمایش خواهد شد.

رابرت برادوی داروی ماری‌تاید را به‌دلیل مکانیسم تاثیر متفاوت و دُز کمتر در مقایسه با داروهای پُرفروش زپ‌باوند و وگووی که نیاز به تزریق هفتگی دارند به‌عنوان یک داروی کاهش وزن نسل جدید معرفی کرد و افزود: داروی ما احتمالا به‌صورت یک‌بار در ماه یا کمتر از آن تجویز می‌شود؛ به این معنی که هر ماه یک چهارم تعداد تزریقات را در مقایسه با رقبای خود ایلای لی‌لی و نووُ نوردیسک انجام می‌دهیم.

به گفته برخی تحلیلگران، بازار داروهای جدید کاهش وزن می‌تواند تا اوایل دهه ۲۰۳۰ از ۱۵۰ میلیارد دلار نیز فراتر برود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

هشدار/ تاثیر منفی آلودگی هوا و آلودگی صوتی بر باروری مردان و زنان

هشدار/

تاثیر منفی آلودگی هوا و آلودگی صوتی بر باروری مردان و زنان

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد عوامل محیطی مانند آلودگی موجب کاهش باروری در مردان و زنان می‌شود. پُرواضح است که آلودگی هوا اثرات غیرقابل‌انکاری بر محیط زیست دارد.

اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامت انسان نیز با بروز بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی‌عروقی ثابت شده است. مواد شیمیاییِ استنشاق‌شده از هوای آلوده می‌توانند از طریق خون به دستگاه تناسلی رفته و با ایجاد اختلال در هورمون‌ها یا آسیب مستقیم به تخمک و اسپرم، باروری را کاهش دهند.

بر اساس تحقیقات منتشر شده توسط مرکز ملی اطلاعات زیست‌فناوری (NCBI) آمریکا، در حالی‌که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا تأثیر نامطلوبی بر باروری مردان دارد، آلودگی صوتی تهدیدی قابل‌توجه برای سلامت باروری در زنان ۳۵ سال به بالا است.

برآوردها حاکی از این است که از هر هفت زوج در سراسر جهان، یک زوج با مشکل باروری مواجه هستند. طبق نتایج این تحقیق اجرای سیاسی طرح کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی می‌تواند نقش مهمی برای بهبود نرخ تولد در جهان غرب ایفا کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عملکرد موفق داروی آسم Nucala در مبتلایان به COPD

عملکرد موفق داروی آسم Nucala در مبتلایان به COPD

شرکت داروسازی بریتانیایی GSK اعلام کرد که داروی آسم این شرکت در یک مطالعه فاز نهایی به هدف اصلی خود که درمان بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) بود، دست یافت.

به گفته GSK، بیماران تحت درمان با نی‌یوکالا (Nucala) و یک داروی بازدارنده استنشاقی تا ۱۰۴ هفته نرخ سالانه کمتری از بدتر شدن متوسط یا شدید این بیماری نسبت به مصرف‌کنندگان دارونما داشتند.

بیماری مزمن انسدادی ریه که باعث محدودشدن جریان هوا و مشکلات تنفسی می‌شود به‌عنوان «ریه‌های سیگاری» نیز شناخته می‌شود زیرا در کشورهای غربی عمدتا افراد سیگاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نی‌یوکالا یک آنتی‌بادی مونوکلونال است که اینترلوکین ۵ را مهار کرده و به تنظیم ائوزینوفیل‌ها، نوعی گلبول سفید که در صورت تولید بیش از حد باعث التهاب در ریه‌ها می‌شود، کمک می‌کند.

شرکت GSK افزود که بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان به COPD مبتلا هستند که تا ۴۰ درصد از بیماران، التهاب نوع۲ که مشخصه آن افزایش تعداد ائوزینوفیل خون است را نشان می‌دهند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

احتمال مواجهه با سونامی هزینه‌های مالی ناشی از دیابت

احتمال مواجهه با سونامی هزینه‌های مالی ناشی از دیابت

دکتر علیرضا استقامتی، رئیس انجمن دیابت گابریک ایران گفت:

شیوع دیابت در کشور موضوعی ملی است و دولت باید به‌طور جدی و با حساسیت بالا پیگیر این بیماری باشد وگرنه در آینده با سونامی هزینه‌های مالی بسیار بالای ناشی از دیابت مواجه خواهد بود که توان پرداخت آن را نخواهد داشت.

هزینه‌ای که برای یک فرد دیابتی می‌شود، ۲ تا ۴ برابر یک فرد غیردیابتی است. ما با روند فزاینده ابتلا به دیابت، به یقین در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات عدیده‌ای در تامین هزینه‌های درمانی و مراقبت از بیماران دیابتی روبرو می‌شویم.

درمان‌های دیابت در بسیاری از مواقع گران‌قیمت هستند و هزینه عوارض این بیماری نیز به فرد تحمیل می‌شود. فرد مبتلا به دیابت ممکن است به مشکلات چشمی، قلبی، کلیوی و اندام‌ها هم دچار شود که این‌ها نیاز به بستری شدن در بخش‌ها، آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو، لیزر درمانی، دیالیز، پیوند عضو و یا  قطع اندام دارد که هزینه‌های بسیار بالایی برای فرد و نظام سلامت خواهد داشت.

انتهای پیام

برای رسیدن به اهداف سلامتی چند مایل باید در روز پیاده‌روی کرد؟

برای رسیدن به اهداف سلامتی چند مایل باید در روز پیاده‌روی کرد؟

اگر پاسخ این سوال برای‌تان مهم است تحقیقات نشان می‌دهند که دست‌کم ۴ مایل یا تقریباً ۸ هزار قدم در روز، سلامت کلی بدن را بهبود می‌بخشد و خطر مرگ‌و‌میر را کاهش می‌دهد. این مسافت بر اساس کل گام‌های روزانه است نه یک تک‌پیاده‌روی.

وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا توصیه می‌کند که بزرگسالان ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند. یک پیاده‌روی سریع ۳۰ دقیقه‌ای که شامل ۱.۵ تا ۲ مایل در روز می‌شود می‌تواند این هدف را برآورده کند. زمان پیاده‌روی سریع را می‌توان هم‌چنین روزانه با پیمایش‌های دست‌کم ۱۰ دقیقه‌ای با سرعت تند به دست آورد که تقریبا نیم مایل می‌شود.

پیاده‌روی ۴ مایل یا بیشتر در روز و اختصاص ۳۰ دقیقه به یک پیاده‌روی سریع فواید زیادی برای سلامتی به شرح زیر دارد:

*کاهش وزن

*چربی‌سوزی

*کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی

*کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲

*کاهش خطر ابتلا به آرتروز

*کاهش فشار خون

*بهبود سلامت روان

*کاهش علائم افسردگی

*بهبود کیفیت و مدت‌زمان خواب

*تقویت عملکرد شناختی و کاهش خطر ابتلا به زوال‌عقل

پیاده‌روی راهی آسان برای برآوردن نیازهای بدنی روزانه از نظر فعالیتی است. تعیین یک هدف برای انجام این فعالیت به‌صورت سریع در هر روز و برنامه‌ریزی زمانی می‌تواند کمک کند تا این نیازها را برآورده کنیم، از آن‌ها فراتر برویم و از مزایای دیگرِ آن نیز بهره‌مند شویم.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

وضعیت فرایند شناسه‌گذاری کالاهای سلامت‌محور در کشور

وضعیت فرایند شناسه‌گذاری کالاهای سلامت‌محور در کشور

مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا‌و‌دارو با اشاره به تکمیل شناسه‌گذاری دارو، ملزومات دارویی، مکمل، فرآورده‌های طبیعی و سنتی و شیرخشک و غذای ویژه و فرآورده‌های وارداتی غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی گفت:

شناسه‌گذاری فرآورده‌های تولیدی آرایشی و بهداشتی را با همکاری درون و‌ برون‌ سازمانی اداره‌کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل، اداره ‌کل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، انجمن‌ها، و سندیکاها پیش بردیم.

در این اقدام شناسه‌گذاری فرآورده‌های دارویی از ۱۴۲۸۶ در سال ۹۹ به ۴۵۷۳۱ در سال ۱۴۰۳، ملزومات دارویی از ۷۲۶ در همان سال  به ۲۹۸۱ در سال جاری و شناسه‌گذاری فرآورده‌های  مکمل از ۲۶۱۸ در سال ۹۹ به ۲۳۸۳۹ تاکنون رسید؛ ضمن آن‌که شناسه‌گذاری فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی، غذایی و آشامیدنی علی‌رغم محدودیت وارداتی که به‌منظور حمایت از تولیدات داخل در دستور کار قرار گرفت از ۷۸۰۱۴ محصول ارایشی بهداشتی و ۷۴۵۱ غذایی و آشامیدنی شناسه‌گذاری شده در سال ۹۹ به ترتیب به ۹۸۲۰۲  و ۸۵۹۴ در سال جاری افزایش یافته است.

مهندس سعید کاظمی افزود: ایجاد فرآیند قیمت‌گذاری فرآورده‌های وارداتی دارو و مواد تحت کنترل، مکمل و شیرخشک و غذای ویژه  نیز با سندیکاها، سازمان‌های بیمه‌گر و داروخانه‌ها انجام شد؛ اقدام مهمی که با ۱۰۰درصد پیشرفت در دارو و مکمل و ۷۰ درصد در  شیرخشک و غذای ویژه، عملیاتی شده است.

ایجاد فرآیند قیمت‌گذاری تمامی فرآورده‌های تولیدی و وارداتی مکمل، طبیعی، سنتی و شیرخشک غذای ویژه از جمله اقدامات بعدی در دست اقدام دفتر فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا‌و‌دارو است.

انتهای پیام

افزایش فراورده‌های غذایی و آشامیدنی غیرمجاز ته‌لنجی، کولبری و پیله‌وری در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای

افزایش فراورده‌های غذایی و آشامیدنی غیرمجاز ته‌لنجی، کولبری و پیله‌وری در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای

مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا‌و‌دارو نسبت به افزایش فراورده‌های غذایی و آشامیدنی غیرمجاز ته‌لنجی، کولبری و پیله‌وری در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای هشدار داد و گقت:

فراورده‌های غذایی و آشامیدنی قاچاق در فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای جولان می‌دهد. در روزهای آینده و با تشدید نظارت‌ها در سطح عرضه با متخلفان برخورد بسیار سختگیرانه خواهیم داشت.

دکتر عبدالعظیم بهفر با انتقاد از برخی قوانین که نظارت بر کالاهای ته‌لنجی، کولبری و پیله‌وری را تحت الشعاع قرار می‌دهد، افزود: همه قوانین باید در راستای تضمین سلامت مردم وضع شود و اگر در سطح عرضه فراورده‌هایی وجود دارد که بدون مجوزهای لازم در دسترس مردم و مورد استفاده آنان قرار می‌گیرد، به‌دلیل کاستی‌های دیده‌نشده‌ای است که اجرای قانون را با چالش مواجه می‌کند.

با همراهی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در پی سامان‌دادن به این محصولات و فراورده‌ها هستیم. تلاش‌های ما و ارگان‌های زیربط زمانی نهادینه می‌شود که قوانین کافی و وافی برای مقابله وجود داشته باشد در غیر این‌صورت این نظارت‌ها و برخوردها جز نقش مسکن نخواهد داشت و باز همان آش خواهد بود و همان کاسه.

انتهای پیام

تولید محرک تزریقی به قلب برای شرایط اضطراری

تولید محرک تزریقی به قلب برای شرایط اضطراری

یک مطالعه جدید توسط محققان در سوئد نشان می‌دهد که تزریق محلولی از نانوذرات در اطراف قلب می‌تواند باعث شود یک محرک موقت قلب ایجاد شود و آریتمی قلب را در شرایط اضطراری با کمک یک منبع انرژی خارجی اصلاح کند. پس از درمان، این محرک خود به خود از بدن ناپدید می‌شود. این مطالعه بر روی حیوانات انجام شده و در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

آریتمی زمانی اتفاق می‌افتد که در سیگنال‌های الکتریکی قلب اختلال ایجاد شده و باعث می‌شود ضربان قلب خیلی سریع، کُند، یا نامنظم شود.

راجر اولسون، پروفسور زیست‌شناسی شیمیایی و درمانی در دانشگاه لوند و استاد شیمی دارویی در دانشگاه گوتنبرگ می‌گوید: ما یک محرک تزریقی به قلب برای موقعیت‌های اضطراری ساخته‌ایم که شامل یک سرنگ مملو از محلولی از نانوذرات است.

از آن‌جایی که ذرات نانوذرات بسیار کوچک هستند، می توان آن‌ها را با سوزنی نازک‌تر از موی انسان تزریق کرد. هنگامی که محلول در تماس با بافت قرار می‌گیرد، ساختاری در اطراف قلب تشکیل می‌شود که از زنجیره بلندی از مولکول‌ها – به اصطلاح پلیمر – تشکیل شده است که الکتریسیته را هدایت می‌کند. الکترود تزریق‌شده با سلول‌های بدن ادغام می‌شود و اندازه‌گیری ECG را تسهیل، ضربان قلب را تنظیم، و آریتمی را اصلاح می‌کند.

آموت آیدمیر، دانشجوی دکترا و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: اگر تلفن همراه به محل تزریق نزدیک قلب متصل شود، می‌توانید ریتم قلب را تا پنج روز به‌طور موقت تحریک کنید.

به‌دلیل تماس نزدیک بین پلیمر و بافت قلب، محرک می‌تواند با ورودی‌های توان کم که می‌تواند از دستگاه‌های دستی باشد، کار کند. اکثر مردم تلفن همراه خود را همه جا حمل می‌کنند و با کمک کابلی که در محل تزریق نزدیک قلب به پوست متصل است، می‌توان شارژ باطری‌های تلفن همراه را به الکترود رسانای بدن منتقل کرد. با یک اپلیکیشن روی تلفن – که اکنون محققان می‌خواهند توسعه دهند – کاربر می‌تواند آریتمی را قبل از این‌که فردِ مورد نظر برای درمان بیشتر به بیمارستان برود، تنظیم کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عملکرد امیدوارکننده واکسن پنوموکوک آزمایشی VAX-۳۱ در مطالعات اولیه

عملکرد امیدوارکننده واکسن پنوموکوک آزمایشی VAX-۳۱ در مطالعات اولیه

وَکس‌سایت (Vaxcyte) اعلام کرد که واکسن پنوموکوک آزمایشی این شرکت بیوتکنولوژی با نام  وَکس-۳۱ (VAX-۳۱) در یک مطالعه فاز اولیه نتایجی امیدوارکننده با عملکرد ایمنی مشابه واکسن فایزر نشان داد.

پاسخ‌های ایمنی برخی از دُزهای این واکسن برای ۲۰ سروتیپ یا تغییرات باکتری پنوموکوکی فراتر از انتظارات بود که با واکسن پرونار ۲۰ (Prevnar ۲۰) شرکت فایزر مشترک هستند.

شرکت وَکس‌سایت که هیچ محصول تاییدشده‌ای در بازار ندارد در حال آزمایش واکسن VAX-۳۱ روی ۱۰۱۵ فرد بزرگسال ۵۰ سال به بالا به‌منظور پیشگیری از بیماری تهاجمی پنوموکوک است.

بیماری پنوموکوکی یک عفونت باکتریایی جدی است که توسط باکتری استرپتوکوک پنومونیه ایجاد، و از طریق تماس مستقیم با ترشحات تنفسی مانند بزاق و مخاط منتشر می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

بحران جهانی سرطان تا سال ۲۰۵۰ در بین مردان افزایش می‌یابد

بحران جهانی سرطان تا سال ۲۰۵۰ در بین مردان افزایش می‌یابد

خود را برای شنیدن اخبار هشداردهنده آماده کنید: محققان بحران جهانی سرطان را پیش‌بینی کرده‌اند.

یک مطالعه جدید افزایش موارد ابتلا به سرطان و مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان را در میان مردان تا سال ۲۰۵۰ پیش‌بینی می‌کند که انتظار می‌رود این افزایش به‌ویژه در میان مردان ۶۵ سال به بالا باشد.

پژوهشگران برای پیش‌بینی موارد سرطان و مرگ‌و‌میر در سال ۲۰۵۰، ۳۰ نوع سرطان را در مردان در ۱۸۵ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ آنالیز کردند.

نتایج منتشر شده در نشریه Cancer انجمن سرطان آمریکا نشان می‌دهد که کل موارد از ۱۰.۳ میلیون در سال ۲۰۲۲ به ۱۹ میلیون در سال ۲۰۵۰ افزایش خواهد یافت.

 در همین‌حال، پیش‌بینی می‌شود مرگ‌و‌میرها در سال ۲۰۵۰ از ۵.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به ۱۰.۵ میلیون نفر برسد که با افزایش ۹۳ درصدی همراه است. این مطالعه هم‌چنین افزایش استثنایی ۱۱۷ درصدی مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان را در میان مردان ۶۵ ساله به بالا نشان داد.

انتظار می‌رود سرطان ریه عامل اصلی بروز سرطان و مرگ‌و‌میر در سال ۲۰۵۰ باقی بماند. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که موارد مزوتلیوما [نوعی سرطان بدخیم و نادر که منشأ ان سلولهای مزوتلیوم هستند] افزایش یابد و به‌علت ابتلا به سرطان پروستات نیز شاهد افزایش نرخ مرگ‌و‌میر باشیم.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

شناسایی یک مورد انسانی آنفلوآنزای پرندگان در ایالت میزوری

شناسایی یک مورد انسانی آنفلوآنزای پرندگان در ایالت میزوری

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) یک مورد انسانی از آنفلوآنزای پرندگان نوع A را در ایالت میزوری تایید کرد. این مورد از طریق سیستم نظارت بر آنفلوآنزای فصلی شناسایی شده است.

این بیمارِ بستری در بیمارستان که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بود، با داروهای ضدویروسی آنفلوآنزا تحت درمان قرار گرفت و متعاقبا مرخص شد و بهبود یافت.

این چهاردمین مورد انسانی ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان از نوع H۵، و نخستین مورد H۵ بدون مواجهه شغلی شناخته شده با حیوانات بیمار یا آلوده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اعلام اسامی فرآورده‌های آرایشی غیرمجاز

اعلام اسامی فرآورده‌های آرایشی غیرمجاز

سازمان غذا‌و‌دارو اسامی چند فرآورده آرایشی غیرمجاز را اعلام کرد و از مردم خواست برای حفظ سلامت جامعه در صورت مواجهه با محصولات زیر موضوع را به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی اطلاع دهند.

*محلول آرایش پاک‌کن با نام تجاری  RACO

*محصول ادوپرفیوم با نام تجاری  Happy Day

*انواع فرآورده‌های مراقبت از پوست از جمله ژل کنترل‌کننده چربی صورت و شوینده صورت با نام تجاری NEUTROGENA

انتهای پیام

پوشش ۹۰ درصدی بیمه سلامت مرتبط با درمان ناباروری

پوشش ۹۰ درصدی بیمه سلامت مرتبط با درمان ناباروری

معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت:

۶۳ قلم داروی تخصصی، ۲۸ قلم لوازم و تجهیزات پزشکی، ۵۶ قلم آزمایش و هفت قلم تصویربرداری مرتبط با درمان ناباروری از سوی این سازمان با سهم ۹۰ درصدی پوشش داده می‌شود.

مریم آزادی افزود: به‌منظور حمایت از زوجین نابارور، سازمان بیمه سلامت زمینه‌های لازم را برای بهره‌مندی زوجین نابارور از خدمات درمان‌های کمک باروری فراهم کرد که شامل نشان‌دار کردن زوجین نابارور جهت دریافت خدمات درمان در بستر الکترونیک توسط پزشک معالج، بهره‌مندی زوجین نابارور از خدمات تخصصی و فوق تخصصی شامل IVF، IUI، ICSI، FET با پوشش ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی در مراکز دولتی و پرداخت ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش عمومی غیر دولتی در سایر مراکز درمانی، جبران خسارت هزینه درمان افرادی که به مراکز غیر طرف قرارداد این سازمان مراجعه کرده‌اند و ارائه خدمات کمک باروری جهت زوجه نابارور تا سن ۴۹ سال تمام و بدون محدودیت سنی برای زوج نابارور با پرداخت ۱۰ درصد فرانشیز و تحت پوشش قراردادن اعمال جراحی بازگشت باروری در زنان و مردان است

انتهای پیام

یک داروی میگرن علائم این بیماری را حتی قبل از شروع سردرد متوقف می‌کند 

یک داروی میگرن علائم این بیماری را حتی قبل از شروع سردرد متوقف می‌کند 

بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به میگرن مبتلا هستند؛ اختلالی که به‌علت ایجاد سردردهای ناتوان‌کننده و علائم دیگر کیفیت زندگی را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

یک تحقیق جدید نشان می دهد که مصرف یک دارو به‌هنگام مشاهده نخستین علائم میگرن قریب‌الوقوع – قبل از شروع سردرد – ممکن است به پیشگیری از بروز علائم این بیماری کمک کند و به افراد اجازه دهد تا عملکرد طبیعی خود را داشته باشند.

این مطالعه که در نشریه Neurology منتشر شد، اثرات یک داروی میگرن به نام اوبروجِپانت (ubrogepant) ساخت شرکت اَلرجِن (Allergan) که با نام تجاری اوبرِلوی (Ubrelvy) فروخته می‌شود را هنگام مصرف در مرحله “پیش‌نشانه” بررسی کرد – دوره قبل از شروع سردرد میگرنی زمانی که افراد اغلب علائم هشداردهنده مانند خستگی، سفتی گردن یا حساسیت به نور را تجربه می‌کنند.

اوبروجِپانت متعلق به دسته نسبتا جدیدی از داروهای میگرن به نام جپانت‌ها (gepants) است که با مسدود کردن پروتئینی در بدن به نام پپتید مرتبط با ژن کلسیتونین (CGRP) عمل می‌کند. اعتقاد بر این است که CGRP نقش کلیدی در زنجیره حوادثی که منجر به حملات میگرنی می شود، ایفا می‌کند.

نتایج نشان داد مصرف‌کنندگان اوبروجِپانت به‌طوری قابل‌توجه بیشتر از افرادی که دارونما مصرف کردند گزارش دادند که می‌توانند در ۲۴ ساعت آینده عملکرد طبیعی خود را داشته باشند.

اوبروجِپانت پیش‌تر توسط FDA برای درمان سردردهای میگرنی پس از شروع آن‌ها تأیید شده است. این مطالعه جدید نشان می‌دهد که ممکن است زمانی که به‌طور پیشگیرانه در مرحله پیش‌نشانه مصرف شود نیز مؤثر واقع شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

دولت آمریکا دست‌کم دو برابر بیشتر از سایر کشورهای ثروتمند برای داروهای تحت پوشش بیمه هزینه پرداخت می‌کند

دولت آمریکا دست‌کم دو برابر بیشتر از سایر کشورهای ثروتمند برای داروهای تحت پوشش بیمه هزینه پرداخت می‌کند

نتایج یک گزارش نشان می‌دهد که دولت آمریکا برای داروهای تجویزی هنوز به‌طور میانگین بیش از دو برابر و در برخی موارد پنج برابرِ قیمتی که شرکت‌های داروسازی در چهار کشور پردرآمد دیگر با آن موافقت کرده‌اند، پرداخت می‌کند.

طرح بیمه درمانی مدیکر آمریکا که بیش از ۶۷ میلیون نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد، اخیراً از داروی گران‌قیمت اول که بر اساس قانون کاهش تورم دولت بایدن با قیمت پایین‌تری مذاکره شده است، رونمایی کرد.

این نخستین‌باری است که مدیکر قیمت‌های واقعی دارو را که عمدتاً در پشت سیستم پیچیده بازپرداخت‌ها و تخفیف‌های آمریکا پنهان شده است، افشا می‌کند. مدیکر گفت که قیمت‌های پایین‌تر منجر به صرفه‌جویی ۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۶، نخستین سالی که این قیمت‌ها اعمال می‌شوند، خواهد شد.

یک بررسی از حداکثر قیمت‌های اعلام‌شده که توسط سایر کشورهای ثروتمند – استرالیا، ژاپن، کانادا و سوئد – تعیین شده است، نشان می‌دهد که آن‌ها در مورد قیمت‌های بسیار پایین‌تر برای همان داروها مذاکره کرده‌اند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مجوز تولید داروی آرتریت روماتوئید ایلای لی‌لی به یک شرکت مصری اعطا شد 

مجوز تولید داروی آرتریت روماتوئید ایلای لی‌لی به یک شرکت مصری اعطا شد 

ایلای لی‌لی اعلام کرد به‌منظور کمک به بومی‌سازی تولید دارو در آفریقا، مجوز دانش فنی داروی آرتریت روماتوئید خود را به شرکت مصری اِوا فارما (Eva Pharma) اعطا کرد.

طبق این قرارداد، شرکت اِوا داروی اُلومی‌ینت (Olumiant) را در ۴۹ کشور در سراسر آفریقا عرضه خواهد کرد.

همکاری لی‌لی و اَوا از سال ۲۰۲۱ شروع شده و برای تولید انسولین در آفریقا در سال ۲۰۲۲ با یک‌دیگر مشارکت کردند.

شرکت اِوا قرار است تا سال ۲۰۲۶ فروش اُلومی‌ینت تولید داخل را به کشورهای آفریقایی آغاز کند. این دارو که در سال ۲۰۲۳ فروش ۹۲۲.۶ میلیون دلاری داشت برای درمان آرتریت روماتوئید و ریزش مو ناشی از یک بیماری خودایمنی به‌نام آلوپسی آره‌آتا [طاسی منطقه‌ای] استفاده می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

هیچ ارتباطی بین تلفن همراه و سرطان مغز وجود ندارد

هیچ ارتباطی بین تلفن همراه و سرطان مغز وجود ندارد

بر اساس یک بررسی جدید به سفارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) از مستندات منتشرشده موجود در سراسر جهان، هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز وجود ندارد.

این گزارش که روز سه‌شنبه منتشر شد نشان می‌دهد علی‌رغم افزایش شدید در استفاده از فناوری بدون‌سیم، افزایش مرتبطی در بروز سرطان‌های مغز مشاهده نشده است. این موضوع حتی برای افرادی که تماس‌های تلفنی طولانی‌مدت برقرار می‌کنند یا کسانی که بیش از یک دهه از تلفن همراه استفاده کرده‌اند نیز صدق می‌کند.

آنالیز نهایی شامل ۶۳ مطالعه از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۲ بود که توسط ۱۱ محقق از ۱۰ کشور و هم‌چنین سازمان حفاظت تشعشعات دولت استرالیا ارزیابی شد.

این گزارش به بررسی سرطان‌های مغز در بزرگسالان و کودکان و هم‌چنین غده هیپوفیز، غدد بزاقی، سرطان خون، و خطرات مرتبط با استفاده از تلفن همراه، ایستگاه‌های اصلی یا فرستنده‌ها و هم‌چنین مواجهه شغلی پرداخت. قرار است گزارش سایر انواع سرطان در این خصوص به‌طور جداگانه منتشر شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

برای کاهش سریع چربی شکم چه بخوریم؟

برای کاهش سریع چربی شکم چه بخوریم؟

برخی میوه و سبزیجات در حالی‌که کالری کمی دارند به‌دلیل محتوای بالای آب و فیبر کمک می‌کنند مدت‌زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشیم.

گرچه ورزش و عادات غذایی صحیح در کاهش چربی شکم موثر است، گنجاندن بعضی میوه و سبزیجات به وعده‌های غذایی روزانه برای کاهش وزن و دستیابی به دور کمر باریک توصیه می‌شود:

*اسفناج

اسفناج کم کالری و سرشار از فیبر است که به طولانی‌شدن احساس سیری کمک می‌کند. ۱۸۰ گرمی اسفناج پخته‌شده، ۱۵۸ میلی‌گرم منیزیم ارائه می‌دهد که معادل ۳۷ درصد از مصرف روزانه توصیه‌شده است. به‌دلیل محتوای بالای منیزیم، این سبزی به تنظیم سطح قند خون و کنترل وزن کمک می‌کند. افرادی که قصد کاهش وزن دارند می‌توانند اسفناج را به سالاد و اسموتی اضافه کنند.

*خربزه زمستانی

خربزه‌های زمستانی که معمولاً در تابستان یافت می‌شوند کالری کمی دارند و سرشار از آب هستند؛ گزینه‌ای ایده‌آل برای حفظ اندام مناسب. محتوای بالای آب و فیبر آن‌ها باعث ایجاد حس سیری می‌شود و به کاهش کالری دریافتی کلی کمک می‌کند. خربزه‌های زمستانی را می‌توان به صورت آب‌پز، و آبمیوه مصرف کرد.

*گل کلم

گل کلم به‌دلیل محتوای کالری کم و فیبر بالا به کاهش چربی شکم کمک می‌کند. ترکیباتی مانند ایندول موجود در گل کلم به تنظیم هورمون‌ها و محدود کردن تجمع چربی در اطراف کمر کمک می‌کند. برای کسانی که به دنبال حفظ اندام هستند، گل کلم آب پز یا بخارپز شده توصیه می‌شود.

*هویج

هویج نه‌تنها برای بینایی بلکه برای کسانی که به دنبال دور کمر باریک هستند نیز مفید است. هویج  کالری کمی دارد اما سرشار از فیبر، ویتامین و آنتی‌اکسیدان است. این سبزی هم‌چنین سرشار از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) و پتاسیم است که به کاهش کلسترول، بهبود بینایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند. محتوای بالای ویتامین C موجود در هویج هم‌چنین از تولید کلاژن حمایت می‌کند و پوست را انعطاف‌پذیر و جوان نگه می‌دارد.

برای افزایش احساس سیری و کاهش کالری دریافتی کلی، باید سبزیجات غنی از فیبر مانند هویج استفاده شود. هویج خام را می‌توان به‌عنوان میان‌وعده یا در سوپ یا خورش به‌صورت پخته مصرف کرد.

*خیار چنبر

اگرچه برخی ممکن است طعم خیار چنبر را دوست نداشته باشند، اما برای کاهش وزن مفید است. ترکیبات موجود در خیار چنبر به تنظیم انسولین کمک کرده و آن را به گزینه‌ای عالی برای کنترل سطح قند خون و کاهش چربی شکم تبدیل می‌کند. هم‌چنین سیستم آنتی‌اکسیدانی بدن را از طریق آنزیم‌های درون‌زا مانند کاتالاز تقویت می‌کند که می‌تواند از آسیب کبدی ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند. علاوه‌براین، خیار چنبر ایمنی کبد را تقویت کرده و به عملکرد طبیعی این عضو کمک می‌کند.

*خیار

خیار سرشار از آب، ویتامین‌ها و مواد معدنی در کاهش وزن موثر است؛ کالری کمی دارد و به سم‌زدایی بدن کمک می‌کند. رژیم غذایی سرشار از غذاهای پُر از آب مانند خیار برای مدیریت وزن مفید است. خیار را می‌توان به‌صورت خام به‌عنوان میان‌وعده یا اضافه‌کردن آن به سالاد مصرف کرد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اعلام رای کمیسیون قانونی تشخیص صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک 

اعلام رای کمیسیون قانونی تشخیص صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک 

دکتر غلامحسین صادقیان، مدیرکل دارو و مواد تحت‌کنترل سازمان غذا‌و‌دارو گفت:

رای کمیسیون قانونی تشخیص صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک به تمامی شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه، بسته بندی و جانبی دارو، شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه دارویی و ملزومات بسته‌بندی و شرکت‌های واردکننده مواد اولیه، بسته‌بندی و جانبی دارو اعلام شد.

پیرو برگزاری کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک)، مطابق با رای ماخوذه مقرر شد صدور و تمدید موافقت اصولی و پروانه تولید برای مواد موثره آلی از مرحله کرود، در صورتی‌که تولیدکننده ماده موثره از عمق تولید بیشتر وجود نداشته باشد، بلامانع باشد.

موافقت اصولی و پروانه‌های صادره برای تولید مواد موثره آلی از مرحله کرود، باید با اعتبار یک‌ساله صادر شوند.

براین اساس ورود یک تولیدکننده ماده موثره از عمق تولید بیشتر مانع صدور پروانه تولید از مرحله کرود که پیش‌تر موافقت اصولی دریافت کرده است، نیست.

تولید ماده موثره آلی از مرحله کرود موجب پرداخت سود بازرگانی و محدودیت برای واردات آن ماده موثره توسط سایر شرکت‌ها نمی‌شود. صدور و تمدید موافقت اصولی و پروانه تولید، برای هر مورد، نیازمند اخذ رای مجزا از آن کمیسیون قانونی است.

انتهای پیام

کاهش خطر مرگ قلبی‌عروقی در برخی مبتلایان به نارسایی قلبی با داروی finerenone

کاهش خطر مرگ قلبی‌عروقی در برخی مبتلایان به نارسایی قلبی با داروی finerenone

طبق یک مطالعه جدید، دارویی که که در حال حاضر برای بیماری مزمن کلیوی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود خطر بدتر شدن نارسایی قلبی و مرگ قلبی‌عروقی را در برخی افراد مبتلا به نارسایی قلبی کاهش می‌دهد.

نتایج این تحقیق که در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است نشان می‌دهد که داروی فینِرنون (finerenone) ساخت شرکت بایر می‌تواند یک درمان موثر در افراد مبتلا به نارسایی قلبی‌ای باشد که کسر جهشی [درصد خونی که با هر ضربان قلب به خارج از قلب پمپاژ می‌شود] در آن‌ها به‌طوری خفیف کاهش یافته یا حفظ شده است.

نارسایی قلبی با کسر جهشی کاهش‌یافته یا حفظ شده می‌تواند با داروهایی به‌نام «هم‌انتقال‌دهنده شماره ۲ سدیم گلوکز» یا مهارکننده‌های SGLT۲ کنترل شود که به کاهش قند خون کمک می‌کنند. اما این مطالعه جدید نشان می‌دهد که فینِرنون به‌طور بالقوه می‌تواند به دومین محور اصلی درمان در این بیماران تبدیل شود.

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) در سال ۲۰۲۱ داروی فینِرنون را که با نام‌های تجاری کِرِندیا (Kerendia) و فیرالتا (Firialta) فروخته می‌شود برای کاهش خطر عوارض جدی در برخی بزرگسالان مبتلا به بیماری مزمن کلیوی که به دیابت نوع ۲ نیز مبتلا هستند، تایید کرد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

به‌زودی؛ واکسیناسیون ام‌پاکس در نیجریه

به‌زودی؛ واکسیناسیون ام‌پاکس در نیجریه

آژانس ملی توسعه مراقبت‌های اولیه بهداشتی نیجریه اعلام کرد:

این کشور واکسیناسیون ام‌پاکس / آبله میمون را از هشتم اکتبر پس از پایان تاییدیه‌های نظارتی آغاز خواهد کرد.

نیجریه نخستین بَچ از ۱۰ هزار دُز واکسن ام‌پاکس جی‌نی‌یُوس (Jynneos) اهدایی از آژانس ملی توسعه مراقبت‌های اولیه بهداشتی  (NPHCDA) آمریکا را دریافت کرد. تاکنون ۴۰ مورد ابتلا به ام‌پاکس در این کشور تایید شده که منجر به مرگ نشده‌ است.

واکسن‌ها به‌مدت ۳ هفته تحت آنالیز آزمایشگاهی قرار خواهند گرفت و سپس در ۵ ایالت این کشور توزیع می‌شوند. قرار است ۴۷۵۰ نفر هر کدام دو دُز را به فاصله ۲۸ روز دریافت کنند.

جمعیت هدف برای واکسیناسیون ام‌پاکس: افراد در تماس نزدیک با موارد ام‌پاکس، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، و افراد با سیستم ایمنی ضعیف.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عملکرد موفق داروی آزمایشی  Tolebrutinib در یک نوع کمتر شایع بیماری MS

عملکرد موفق داروی آزمایشی  Tolebrutinib در یک نوع کمتر شایع بیماری MS

سانوفی اعلام کرد پیشرفته‌ترین داروی بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) ساخت این شرکت به هدف اصلی خود در یک مطالعه فاز نهایی برای درمان اَشکال عودکننده این بیماری دست نیافت اما در مطالعه دیگری بر روی یک نوع کمتر شایع پیشرونده MS موفق عمل کرد.

به گفته سانوفی، یک مطالعه فاز سوم جداگانه نشان داد داروی تولِبروتینیب (Tolebrutinib) به هدف اصلی درمان یک نوع پیشرونده – یا به‌طور پیوسته بدترشونده — MS که کمتر شایع است و در حال حاضر قابل‌درمان نیست دست یافته است.

سانوفی چندین فرصت را در زمینه MS (یک بیماری عصبی ناتوان‌کننده) برای جبران ضررهای درآمدیِ خود پس از پایان حق انحصار قرص MS آباجی‌یُو (Aubagio) دنبال می‌کند که بخشی از تلاش این شرکت برای تبدیل‌شدن به یک قدرت برتر در زمینه داروهای ضدالتهابی است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

آیا داروهای سرطان منجر به درمان بیماری آلزایمر در مراحل اولیه خواهند شد؟

آیا داروهای سرطان منجر به درمان بیماری آلزایمر در مراحل اولیه خواهند شد؟

بر اساس مطالعه محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ، دانشگاه استنفورد و یک تیم بین‌المللی از پزشکان، نوع جدیدی از دارو که برای مبارزه با سرطان تولید شده، نویدبخش یک درمان جدید برای بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند آلزایمر است.

محققان دریافتند که با مسدود کردن آنزیم خاصی به نام ایندول‌آمین-۲،۳ -دی‌اکسیژناز ۱ یا به اختصار IDO۱، می‌توانند نجات‌بخش حافظه و عملکرد مغز در مدل‌هایی باشند که بیماری آلزایمر را تقلید می‌کنند.

این یافته‌ها که در ۲۲ آگوست در نشریه Science منتشر شد، نشان می‌دهد که مهارکننده‌های IDO۱ که امروزه به‌عنوان درمانی برای بسیاری از انواع سرطان از جمله ملانوما، سرطان خون، و سرطان پستان در حال ساخت هستند، می‌توانند برای درمان مراحل اولیه بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مورد استفاده قرار گیرند- نخستین دارو برای بیماری‌های مزمن که فاقد درمان‌های پیشگیرانه هستند.

ملانی مک‌رینولدز، یکی از نویسندگان این پژوهش گفت: ما نشان می‌دهیم که پتانسیل بالایی برای مهارکننده‌های IDO۱ وجود دارد که در حال‌حاضر در مجموعه داروهایی که به‌منظور درمان سرطان ساخته شده‌اند، می‌توانند آلزایمر را هدف قرار داده و درمان کنند.

بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است، یک اصطلاح کلی که به تمام اختلالات عصبی مرتبط با سن اشاره دارد. بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در سال ۲۰۲۳، حدود ۶.۷ میلیون آمریکایی با بیماری آلزایمر زندگی می‌کردند و انتظار می‌رود شیوع آن تا سال ۲۰۶۰ سه برابر شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

هشدار/ بیش از نیمی از مردم جهان با کمبود ریزمغذی‌ها مواجه و میلیاردها نفر در معرض خطر قرار دارند

هشدار/

بیش از نیمی از مردم جهان با کمبود ریزمغذی‌ها مواجه و میلیاردها نفر در معرض خطر قرار دارند

بر اساس نتایج یک مطالعه جدید منتشر شده در نشریه The Lancet Global Health که نخستین تخمین جهانی از مصرف ناکافی ۱۵ ریزمغذی حیاتی را برای سلامت انسان ارائه می‌دهد، بیش از نیمی از جمعیت جهان با کمبود ریز مغذی‌ها از جمله سطوح ناکافی کلسیم، آهن، و ویتامین‌های C و E مواجه هستند.

ریزمغذی‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری‌ای هستند که برای عملکردهای بدن مانند رشد، و ایمنی حیاتی‌اند. اگرچه بدن فقط در مقادیر کم به این مواد مغذی نیاز دارد، اما کمبود آن‌ها می‌تواند عواقب شدیدی برای سلامتی داشته باشد، از پیامدهای نامطلوب بارداری و نابینایی تا افزایش حساسیت به بیماری‌های عفونی.

در این تحقیق با استفاده از داده‌های پایگاه داده‌های جهانی رژیم غذایی، بانک جهانی و بررسی‌های رژیم غذایی از ۳۱ کشور، نیازهای تغذیه‌ای در میان جمعیت‌های ۱۸۵ کشور مقایسه شد و ۱۵ ریزمغذی: کلسیم، ید، آهن، ریبوفلاوین، فولات، روی، منیزیم، سلنیوم، تیامین، نیاسین و ویتامین های A، B۶، B۱۲، C و E مورد نظارت قرار گرفتند.

تقریباً در تمام موارد ارزیابی‌شده، کمبود ریزمغذی‌ها به‌میزان قابل‌توجهی یافت شد که بیشترین نگرانی‌ها شامل ید (۶۸ درصد جمعیت جهان)، ویتامین E (۶۷ درصد)، کلسیم (۶۶ درصد) و آهن (۶۵ درصد) بود. علاوه‌بر این، بیش از نیمی از جمعیت جهان کمبود ریبوفلاوین، فولات و ویتامین‌های C و B۶ داشتند.

نتایج برای ریزمغذی‌های خاصی مانند نیاسین که کمترین کمبود را داشت تاحدودی امیدوارکننده بود، به‌طوری که تنها ۲۲ درصد از جمعیت جهان برای سطوح نیاسین، و پس از آن تیامین (۳۰ درصد) و سلنیوم (۳۷ درصد) کمبود داشتند.

این نتایج هشداردهنده است. زیرا اکثر مردم – حتی بیشتر از آن‌چه قبلاً تصور می‌شد، در همه مناطق و کشورها با هر درآمدی – به اندازه کافی از چندین ریزمغذی ضروری استفاده نمی‌‌کنند. این شکاف‌ها نتایج سلامتی را به خطر می‌اندازد و پتانسیل انسانی را در مقیاس جهانی محدود می‌کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

واکسن کووید روزآمدشده شرکت نوواوکس مجوز مصرف اضطراری دریافت کرد

واکسن کووید روزآمدشده شرکت نوواوکس مجوز مصرف اضطراری دریافت کرد

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) به واکسن کووید روزآمدشده شرکت نوواوکس مجوز مصرف اضطراری اعطا کرد.

این واکسن روزآمد شده برای استفاده در افراد ۱۲ سال به بالا مجاز است و سویه JN.۱ از ویروس کووید را هدف قرار می‌دهد.

اوایل سال جاری JN.۱ سویه غالب در آمریکا بود. داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) نشان می‌دهد که این سویه دیگر خیلی شایع نیست و تخمین زده شده که ۰.۲ از موارد ابتلا را در یک دوره منتهی به ۳۱ آگوست تشکیل داده است.

زیرواریانت KP.۲ نیز ۳.۱ درصد تخمین زده می‌شود و در حال‌حاضر KP.۳.۱.۱ با ۴۲.۲ درصد به واریانت غالب در آمریکا تبدیل شده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.