پنج‌شنبه 1 خرداد 1404
34.8 C
Tehran
خانه Blog

داروهای دیابت قدیمی ممکن است پیشرفت سرطان پروستات را کُند کنند

داروهای دیابت قدیمی ممکن است پیشرفت سرطان پروستات را کُند کنند

یک مطالعه کوچک توسط محققان دانشگاه اومئو در سوئد نشان می‌دهد که گروهی از داروهای قدیمی که برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده می‌شوند، ممکن است به کند کردن پیشرفت سرطان پروستات نیز کمک کنند.

در یک مطالعه بالینی که شامل ۶۹ بیمار مبتلا به سرطان پروستات و دیابت نوع ۲ بود، بیمارانی که داروی پیوگلیتازون (pioglitazone) که با نام تجاری اکتوس (Actos)  توسط شرکت تاکدا فارماسوتیکالز  (Takeda Pharmaceuticals) به فروش می‌رسد استفاده می‌کردند، در طول دوره پیگیری بدون بازگشت بیماری باقی ماندند.

این دارو نه تنها تقسیم و رشد سلول‌های سرطان پروستات را مهار کرد، بلکه باعث بازبرنامه‌ریزی متابولیکی در این سلول‌ها شد و توانایی آن‌ها برای بقا و گسترش  تضعیف کرد.

هم‌چنین بیماران مبتلا به سرطان پروستات که دیابت داشتند و از داروی تیازولیدین‌دیون (TZD) استفاده می‌کردند که پروتئین PPAR-گاما را هدف قرار می‌دهد، بازگشت بیماری مشاهده نشد؛ این موضوع یک کشف مهم به شمار می‌رود.

این داروها با هدف قرار دادن پروتئین PPAR-گاما به بدن کمک می‌کنند انسولین را بهتر استفاده کند و به همین دلیل قند خون کاهش می‌یابد. همچنین گفته شده که PPAR-گاما ممکن است در رشد تومورها و بدتر شدن وضعیت برخی سرطان‌ها تاثیر داشته باشد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

۱۹ هزار بیمار در کشور در صف انتظار پیوند اعضا

۱۹ هزار بیمار در کشور در صف انتظار پیوند اعضا

دکتر حسین کرمانپور، مدیرکل مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

حدود ۱۹ هزار بیمار در صف انتظار پیوند اعضا قرار دارند که از این تعداد، ۱۳ هزار نفر در انتظار پیوند کلیه، سه هزار و ۵۰۰ نفر کبد، ۲ هزار نفر قلب، ۹۰ نفر ریه ، ۱۲۰ نفر پانکراس و ۲۰ نفر در انتظار روده هستند.

زندگی میان بودن و نبودن است وقتی کسی جان خود را از دست می‌دهد، به راحتی می‌رود و از درد رهایی می‌یابد، اما فردی که تصمیم می‌گیرد اعضای بدن عزیز از دست رفته‌اش را به دیگران اهدا کند، روحی بلندتر دارد.

در ایران از سال‌های ۱۳۷۶ که پیوند اعضا آغاز شده، جان‌های زیادی نجات یافته؛ در واقع کادر درمان، سلامت جامعه را در گرو ادامه حیات افراد می‌داند و با شما در این مسیر شریک است.

اگر کسی تمایل به اهدای عضو دارد، می‌تواند از طریق ارسال پیامک به شماره ۳۴۳۲، کارت عضویت دریافت کند.این اقدام ساده می‌تواند در لحظات بحرانی به نجات جان انسان‌ها کمک کند./وبدا/

انتهای پیام

تاکید وزرای بهداشت ایران و ترکیه بر گسترش همکاری‌ها در پزشکی خانواده و نظام ارجاع

تاکید وزرای بهداشت ایران و ترکیه بر گسترش همکاری‌ها در پزشکی خانواده و نظام ارجاع

در دیدار وزرای بهداشت ایران و ترکیه، طرفین با اشاره به ظرفیت‌های موجود در نظام سلامت دو کشور، بر اجرای اسناد همکاری، تبادل تجربیات در حوزه پزشکی خانواده، نظام ارجاع، تولید دارو و تجهیزات پزشکی و گسترش تعاملات فنی، تأکید کردند.

دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت با دکتر کمال ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه در خصوص گسترش همکاری در زمینه‌های مختلف سلامت گفت‌و‌گو کرد.

دکتر ظفرقندی، در این دیدار گفت:

“با توجه به امضای تفاهمنامه همکاری‌های جامع سلامت در سال ۲۰۱۸، اجرای برنامه‌های عملیاتی و اجرایی در دستور کار طرفین است.

متن پیش‌نویس برنامه عملیاتی تهیه شده و به دو طرف ارسال شده است. هم‌چنان پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری‌های دو کشور بین سازمان غذا و داروی ایران و آژانس دارو و تجهیزات پزشکی ترکیه مبادله شده است. درخواست داریم این اسناد هرچه سریع‌تر توسط مدیران فنی دو کشور اجرایی شود.

وزارتخانه‌های بهداشت دو کشور با توجه به توانمندی‌هایی که در حوزه‌های انتقال فناوری، تامین و تولید داروها و تجهیزات پزشکی پیشرفته، ارائه خدمات درمانی تخصصی به بیماران، حضور پزشکان و متخصصان ماهر و مجرب، زیرساخت‌های درمانی مطلوب، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های استاندارد و تجهیزات پیشرفته پزشکی در کشورهای‌شان دارند، می‌توانند با یک‌دیگر همکاری داشته باشند.

ما در ایران، در حال اجرای نظام پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستیم و تجارب خوبی در این حوزه داریم و ترکیه نیز در این حوزه پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای داشته است، تمایل داریم تجربیات دو کشور را به تبادل گذاشته و بهره‌مند شویم”.

در ادامه این دیدار، دکتر کمال ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه نیز عنوان کرد: بسیار علاقمند هستیم که در تمام حوزه‌های سلامت با ایران با تشکیل تیم فنی از دو کشور با یکدیگر همکاری داشته باشیم؛ در زمینه تجربیات ترکیه در زمینه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، از متخصصین کشور ایران دعوت می کنیم به ترکیه سفر و از تجارب ما استفاده کنند.

در ادامه دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز بیان کرد: علاوه‌بر تجربیات در حوزه پزشکی خانواده، ترکیه در زمان شیوع پاندمی کرونا، بسیار موفق عمل کرد؛ تمایل داریم در حوزه‌های مختلف سلامت با وزارت بهداشت کشور ترکیه همکاری داشته باشیم.

در پایان این دیدار، وزرای بهداشت دو کشور ایران و ترکیه، مدیران کل حوزه بین‌الملل خود را به‌عنوان نماینده جهت پیگیری توافقات جلسه معرفی کردند./وبدا/

انتهای پیام

پذیرش توصیه‌ها درباره واکسن چیکونگونیا توسط CDC

پذیرش توصیه‌ها درباره واکسن چیکونگونیا توسط CDC

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا (CDC) توصیه‌های هیئت مشورتی خود درباره واکسن‌های ویروس چیکونگونیا را پذیرفته است؛ ویروسی که از طریق پشه‌ها منتقل می‌شود.

این توصیه‌ها در تاریخ ۱۳ مه ۲۰۲۵ تایید شده‌اند و اکنون توصیه‌های رسمی CDC محسوب می‌شوند.

توصیه‌های نهایی به پزشکان کمک خواهد کرد تا واکسن‌های مناسب را برای بیماران انتخاب کنند و همچنین راهنمایی برای سیاست‌های پوشش بیمه در آمریکا خواهد بود.

هر دو شرکت باواریان نوردیک (Bavarian Nordic) و والنوا (Valneva)  واکسن‌هایی برای ویروس چیکونگونیا تولید می‌کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

سانوفی با هدف تقویت سبد محصولات عصبی، شرکت ویجیل نوروساینس را در معامله‌ای ۴۷۰ میلیون دلاری خریداری کرد

سانوفی با هدف تقویت سبد محصولات عصبی، شرکت ویجیل نوروساینس را در معامله‌ای ۴۷۰ میلیون دلاری خریداری کرد

سانوفی اعلام کرد که قراردادی برای خرید شرکت ویجیل نوروساینس (Vigil Neuroscience) به ارزش تقریبی ۴۷۰ میلیون دلار منعقد کرده است؛ اقدامی که در راستای تلاش این شرکت داروسازی فرانسوی برای تقویت سبد دارویی خود در حوزه بیماری‌های عصبی، از جمله داروی آلزایمر انجام می‌شود.

این خرید بر بخش نورولوژی، یکی از چهار حوزه راهبردی بیماری در شرکت سانوفی، تمرکز دارد. اضافه شدن داروی تحقیقاتی آلزایمر شرکت ویجیل با نام VG-۳۹۲۷  به سبد محصولات سانوفی، موقعیت این شرکت را در مراحل اولیه توسعه داروها تقویت خواهد کرد.

اوایل ماه جاری، شرکت سانوفی اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ دست‌کم ۲۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند تا تولید و تحقیقات خود را تقویت نماید. این سرمایه‌گذاری از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم در سایت‌های سانوفی و هم‌چنین از طریق همکاری با سایر تولیدکنندگان داخلی انجام خواهد شد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

با وجود هشدارها برای پرهیز از ورود به آب؛ شنا‌ی رابرت اف. کندی جونیور و نوه‌هایش در رودخانه آلوده واشینگتن

با وجود هشدارها برای پرهیز از ورود به آب؛ شنا‌ی رابرت اف. کندی جونیور و نوه‌هایش در رودخانه آلوده واشینگتن

وزیر بهداشت آمریکا روز مادر را همراه با نوه‌هایش در یک نهر آلوده در ایالت مریلند گذراند؛ موضوعی که در تصاویری منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی او قابل مشاهده است. مقامات فدرال آمریکا بیش از ۵۰ سال است که نسبت به شنا در این آب‌ها هشدار داده‌اند.

رابرت اف. کندی جونیور، بیست‌وششمین وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، روز یکشنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پیاده‌روی روز مادر در پارک دامبارتون اوکس همراه با آماریلیس، بابی، کیک و جکسون، و شنا با نوه‌هایم، باب‌کت و کاسیوس، در نهر راک».

نهری که از پارک دامبارتون اوکس عبور می‌کند و در شمال‌غرب واشینگتن دی‌سی واقع شده، یکی از شاخه‌های فرعی رود پوتوماک است. این نهر برای تخلیه آب باران و روان‌آب‌های سطحی اضافی شهر مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نهایت از طریق خلیج چساپیک به اقیانوس اطلس می‌ریزد.

بر اساس گزارش‌های آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا و اداره انرژی و محیط زیست (DOEE)، نهر راک به‌طور گسترده‌ای حاوی فضولات انسانی و حیوانی است و به‌طور مداوم دارای سطوح بالایی از باکتری اشریشیا کلی (E. coli) می‌باشد.

طبق اعلام DOEE، شنا و آب‌تنی در این نهر از سال ۱۹۷۱ ممنوع اعلام شده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

هشدار رئیس سازمان غذا‌و‌دارو درباره کمبود اقلام دارویی حیاتی

هشدار رئیس سازمان غذا‌و‌دارو درباره کمبود اقلام دارویی حیاتی

رئیس سازمان غذا‌و‌دارو نسبت به کمبود اقلام حیاتی با توجه به کاهش منابع ارزی هشدار داد.

پیرصالحی در همایش معاونین غذا و دارو که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، بر عملیاتی بودن جلسات تأکید کرد و از معاونان خواست به جای سخنرانی، به دنبال راه‌حل‌های اجرایی باشند.

دکتر مهدی پیرصالحی، با اشاره به کاهش منابع ارزی گفت: در یک ماه اخیر پرداخت‌های ارزی به شرکت‌های خارجی به شدت کاهش یافته و در صورت ادامه این وضعیت، کشور با کمبود اقلام حیاتی مواجه خواهد شد.

بدهی انباشته وزارت بهداشت به حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده که بخش بزرگی از آن مربوط به مطالبات شرکت‌های دارویی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی است.

پیرصالحی درباره تبعات حذف ارز ترجیحی گفت: با جهش نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰، قیمت تمام شده بسیاری از اقلام چند برابر شده و بیمه‌ها باید این مابه‌التفاوت را جبران کنند.

تأخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها نیز موجب شده در توزیع برخی اقلام مانند شیرخشک اختلال ایجاد شود. در عین‌حال، بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نداشتن نقدینگی، امکان خرید ارز یا تهیه مواد اولیه را ندارند.

پیرصالحی به کمبودهای ظاهراً کوچک ولی تأثیرگذار مانند برق، گازوئیل ژنراتورها و بسته‌بندی، اشاره کرد و گفت: این موارد می‌توانند کل زنجیره تولید را دچار اختلال کنند.

بدون مشارکت بانک مرکزی، وزارت نفت، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، حل این چالش‌ها ممکن نیست و گزارش‌های میدانی دانشگاه‌ها باید مبنای سیاست‌گذاری ملی قرار گیرد.

وی با اشاره به شرایط نامطلوب حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی، تاکید کرد: حل مشکلات این حوزه تنها با تلاش وزارت بهداشت ممکن نیست و همکاری نهادهایی چون بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، بیمه‌ها، گمرک، وزارت نفت و وزارت ارتباطات ضروری است.

معاون وزیر بهداشت، کمبود نقدینگی و بدهی سنگین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی را یکی از چالش‌های جدی دانست و گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته که به‌صورت عادلانه میان شرکت‌ها توزیع شده است.

در برخی موارد، به علت مشکلات اجرایی، پرداخت‌ها به شرکت‌ها به‌طور مستقیم انجام نشده اما تلاش شده از منابع داخلی جبران شود.

تاکنون حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد بدهی‌ها پرداخت شده و برای مابقی نیز برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

به‌رغم تصویب ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط مجلس، هنوز بودجه‌ای به وزارت بهداشت پرداخت نشده و تأکید کرد که انتقال این اعتبارات به مصارف دیگر توسط دانشگاه‌ها تخلف محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به مشکلات ارزی، گفت: شرکت‌ها در تأمین ارز و واردات دچار مشکل‌اند و بانک مرکزی نیز در تخصیص و تأمین ارز با چالش جدی روبروست.

برای ایجاد ذخایر راهبردی ۷۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده که برای تأمین نیاز شش‌ماهه کفایت نمی‌کند و رقم واقعی حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما تسهیلات ریالی مربوطه هنوز عملیاتی نشده است.

پیرصالحی درباره افزایش قیمت شیرخشک‌های متابولیک و رژیمی نیز توضیح داد: به دلیل قطع ارتباط مستقیم با کارخانه‌های اروپایی، خرید از بازار ثانویه انجام می‌شود که هزینه‌ها را بالا برده است. همچنین تغییر نرخ ارز تجهیزات نیز بر افزایش قیمت‌ها تأثیرگذار بوده و ضرورت حمایت بیمه‌ها را بیشتر کرده است.

وی در پایان، بار دیگر بر لزوم پیگیری مستمر توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای جلوگیری از انباشت بدهی‌ها تأکید کرد و گفت: همکاری سایر دستگاه‌ها برای حفظ سلامت مردم ضروری و حیاتی است./مهر/

انتهای پیام

رویایی بیشتر مناطق هند با خطر شدید موج گرما

رویایی بیشتر مناطق هند با خطر شدید موج گرما

یک مطالعه نشان می‌دهد که نزدیک به ۶۰ درصد از مناطق هند- که سه‌چهارم جمعیت این کشور را در خود جای داده‌اند- با خطر «زیاد تا بسیار زیاد» ناشی از گرمای شدید مواجه هستند. افزایش دمای شبانه و رطوبت نیز اثرات منفی این پدیده بر سلامت را تشدید کرده است.

این گزارش که روز سه‌شنبه توسط اندیشکده شورای انرژی، محیط زیست و آب (CEEW) مستقر در دهلی نو منتشر شد، با تحلیل داده‌های اقلیمی، سلامت و زیرساختی، امتیازی برای میزان خطر ناشی از گرما تعیین کرده است.

براساس این مطالعه، حدود ۵۷ درصد از مناطق هند- محل زندگی ۷۶ درصد جمعیت کشور- در معرض خطر زیاد تا بسیار زیاد گرما قرار دارند؛ دهلی‌نو نیز در میان مناطقی با بالاترین سطح خطر گزارش شده است.

این تحقیق در حالی منتشر شده که برخی مناطق شمال هند هم‌چنان با شرایط موج گرما و گرمای شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند. هر ساله میلیاردها نفر در سراسر جنوب آسیا با دماهای سرسام‌آور روبه‌رو می‌شوند؛ روندی که دانشمندان می‌گویند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی تشدید شده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

قرارداد ۶ میلیارد دلاری فایزر با شرکت چینی ۳SBio برای مجوز داروی ضد سرطان

قرارداد ۶ میلیارد دلاری فایزر با شرکت چینی ۳SBio برای مجوز داروی ضد سرطان

شرکت داروسازی آمریکایی فایزر  اعلام کرد که قراردادی به ارزش حدود ۶ میلیارد دلار با شرکت زیست‌دارویی چینی  ۳SBio  امضا کرده است. این توافق برای توسعه، تولید و تجاری‌سازی دارویی است که می‌تواند در درمان برخی انواع سرطان‌ها و تومورها مورد استفاده قرار گیرد.

داروی مورد نظر، که در حال بررسی برای درمان سرطان ریه غیرسلول کوچک، سرطان روده بزرگ متاستاتیک و تومورهای مربوط به بیماری‌های زنان است، در حال حاضر تحت چندین کارآزمایی بالینی در چین قرار دارد. شرکت ۳SBio قصد دارد نخستین کارآزمایی فاز سوم را در چین در سال جاری آغاز کند.

بر اساس این توافق، شرکت ۳SBio و شرکت‌های تابعه‌اش مجوز جهانی (به استثنای چین) داروی SSGJ-۷۰۷ را به فایزر اعطا خواهند کرد، و فایزر این گزینه را خواهد داشت که حقوق تجاری‌سازی این دارو در چین را نیز به دست آورد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

۶ نوشیدنی خانگی برای کاهش طبیعی اسید اوریک

۶ نوشیدنی خانگی برای کاهش طبیعی اسید اوریک

سطح بالای اسید اوریک می‌تواند منجر به نقرس و درد مفاصل شود. شش نوشیدنی خانگی زیر راه‌حلی طبیعی و ساده برای دفع اسید اوریک اضافی و حمایت از سلامت کلی کلیه‌ها و مفاصل ارائه می‌دهند.

*آب لیمو

آب لیمو به قلیایی‌تر شدن بدن کمک می‌کند و تولید کربنات کلسیم را تحریک می‌نماید، که می‌تواند اسید اوریک را خنثی کند. مصرف منظم آن با معده خالی به فرآیند سم‌زدایی و بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند.

*نوشیدنی سرکه سیب

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که ممکن است به تجزیه و دفع اسید اوریک از طریق کلیه‌ها کمک کند. مصرف آن به‌صورت رقیق‌شده، به فرآیند سم‌زدایی کمک می‌کند، تعادل سطح pH را حفظ می‌نماید و به بهبود گوارش کمک می‌کند؛ که همه این عوامل در حفظ سطح پایین اسید اوریک نقش دارند.

*آب خیار

آب خیار خاصیت آبرسانی دارد، سرشار از آب است و کمی قلیایی می‌باشد، که به کاهش طبیعی سطح اسید اوریک کمک می‌کند. هم‌چنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات سم‌زداست که از عملکرد کلیه‌ها حمایت کرده و التهاب ناشی از اسید اوریک بالا را کاهش می‌دهد.

*گیلاس یا آب گیلاس

گیلاس سرشار از آنتوسیانین‌هاست؛ ترکیباتی که به کاهش التهاب و پایین آوردن سطح اسید اوریک کمک می‌کنند. مصرف منظم آب گیلاس تازه می‌تواند از حملات نقرس جلوگیری کرده و با گذشت زمان از تجمع کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل محافظت کند.

*آب دانه کرفس

دانه‌های کرفس دارای خواص ادرارآور قوی هستند که به دفع سموم و اسید اوریک از طریق ادرار کمک می‌کنند. نوشیدن روزانه آب حاوی دانه کرفس می‌تواند ناراحتی‌های مفصلی را کاهش داده و از فرآیند پاک‌سازی طبیعی بدن حمایت کند.

*چای سبز

چای سبز سرشار از کاتچین‌هاست؛ آنتی‌اکسیدان‌هایی که به کاهش اسید اوریک و التهاب کمک می‌کنند. مصرف روزانه چای سبز به تعادل متابولیک، سلامت کلیه‌ها کمک کرده و ممکن است با دفع اسید اوریک اضافی از بدن، از بروز حملات نقرس جلوگیری کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

رای مثبت اعضای سازمان جهانی بهداشت به توافق جهانی مقابله با پاندمی‌ها

رای مثبت اعضای سازمان جهانی بهداشت به توافق جهانی مقابله با پاندمی‌ها

اعضای سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز دوشنبه در مجمع جهانی سلامت با قاطعیت به نفع پیمانی جهانی که می‌تواند گامی تحول‌آفرین در بهبود آمادگی برای مقابله با پاندمی‌ها باشد، رای دادند.

پس از درخواست اسلواکی برای برگزاری رای‌گیری در روز دوشنبه، ۱۲۴ کشور با تصویب این توافق موافقت کردند. نخست‌وزیر اسلواکی که به اثربخشی واکسن کووید۱۹ تردید دارد، خواستار مخالفت کشورش با این توافق شده بود. هیچ کشوری علیه این طرح رای منفی نداد، اما ۱۱ کشور از جمله لهستان، اسرائیل، ایتالیا، روسیه، اسلواکی و ایران رای‌شان ممتنع بود.

تدروس آدهانوم، مدیرکل WHO گفت: دولت‌های سراسر جهان در تلاش‌اند تا کشورهای خود و جامعه جهانی متصل به هم را عادلانه‌تر، سالم‌تر و ایمن‌تر در برابر تهدیدات ناشی از عوامل بیماری‌زا و ویروس‌هایی با پتانسیل ایجاد همه‌گیری کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

تاکید ایران و سوئیس بر برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی در تهران و توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه سلامت

تاکید ایران و سوئیس بر برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی در تهران و توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه سلامت

در دیدار وزرای بهداشت ایران و سوئیس، بر گسترش همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در حوزه سلامت تاکید شد. دو طرف از برنامه‌ریزی برای برگزاری سومین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و سوئیس در تهران خبر دادند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت با خانم الیزابت اشنایدر، وزیر بهداشت سوئیس، دیدار و گفت‌وگو کرد. محور اصلی این دیدار گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه سلامت و برنامه‌ریزی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بود.

دکتر محمدرضا ظفرقندی با اشاره به توافقات انجام‌شده گفت: تلاش داریم سومین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و سوئیس را در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ در تهران برگزار کنیم؛ این رویداد می‌تواند به تقویت همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه سلامت منجر شود.

وی هم‌چنین با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای حمایت از شرکت‌های سوئیسی فعال در ایران افزود: در وزارت بهداشت، کارگروه ‘میز سوئیس’ را برای پیگیری مسائل و تسهیل فعالیت شرکت‌های سوئیسی فعال در حوزه سلامت، از جمله رُش، نستله، نووارتیس، جانسون و اشترومن، ایجاد کرده‌ایم. این کارگروه نقش مؤثری در رفع موانع و پیشبرد امور ایفا کرده است. حضور این شرکت‌ها در شرایط تحریم برای ما بسیار ارزشمند بوده و آن را مغتنم می‌شماریم و با توجه به توانمندی های دوکشور، می‌توانم از تجارب دو کشور در حوزه های مختلف سلامت استفاده کنیم.

خانم الیزابت اشنایدر نیز با تاکید بر تعهد سوئیس به سلامت جهانی گفت: سوئیس با توجه به میزبانی سازمان جهانی بهداشت، تلاش می‌کند همکاری مؤثری با این سازمان و دیگر کشورهای عضو داشته باشد. جهان در حال ورود به شرایط جدیدی است و ما در پی انجام اصلاحاتی هستیم تا با این تغییرات همگام شویم.

 وزیر بهداشت سوئیس با بیان این‌که برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری کمیسیون مشترک ایران و سوئیس درحال انجام است، از همکاری ایران در برنامه مقابله با سوءمصرف مواد قدردانی کرد.

در ادامه، دکتر علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت، اظهار کرد: با توجه به بازگشایی کانال مالی ویژه سوئیس در بهمن‌ماه ۱۳۹۸ برای تسهیل نقل‌ و انتقالات مالی شرکت‌های سوئیسی و سایر شرکت‌های خارجی فعال در ایران، که متأسفانه مدتی است فعالیت آن متوقف شده، خواستار فعال‌سازی مجدد این کانال مالی هستیم تا مشکلات موجود در مسیر همکاری‌های اقتصادی و سلامت کاهش یابد./وبدا/

انتهای پیام

رژیم گرفتن به معنای گرسنگی کشیدن نیست!

رژیم گرفتن به معنای گرسنگی کشیدن نیست!

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر این‌که «گرسنه ماندن به لاغری کمک می کند»، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و پیروی دقیق از یک رژیم اصولی و علمی به شما کمک می‌کند تا گرسنگی احتمالی به دنبال کاهش کالری دریافتی کنترل شود.

هم‌چنین در پاسخ به این‌که آیا رژیم غذایی به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ مطرح کرد: رژیم گرفتن به این معنی نیست که باید همیشه گرسنه بمانید. پیروی دقیق از یک رژیم اصولی و علمی به شما کمک می‌کند تا گرسنگی احتمالی به دنبال کاهش کالری دریافتی کنترل شود.

در واقع راه‌های زیادی برای کنترل گرسنگی در حین تلاش برای کاهش وزن وجود دارد. به‌عنوان مثال، می‌توانید غذاهایی بخورید که برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارند، مانند غذاهایی که حاوی پروتئین و فیبر هستند.

برخی از تمرین‌ها، مانند غذاخوردن آگاهانه، ممکن است کمک‌کننده باشد. در واقع تمرکز در زمان غذا خوردن و لذت‌بردن از این فرآیند می‌تواند از ایجاد گرسنگی و مصرف مواد مضر و پرکالری جلوگیری کند.

راه‌های بسیار دیگری برای مقابله با گرسنگی در حین رژیم وجود دارد، مانند خوردن صبحانه، مصرف آب کافی، کنترل میزان مصرف قند، ورزش منظم، میان‌وعده‌های مناسب و آهسته غذا خوردن. بنابراین، رژیم گرفتن بدون احساس گرسنگی دائمی امکان‌پذیر است./وبدا/

انتهای پیام

وزیر بهداشت آمریکا: سازمان جهانی بهداشت در مسیر زوال است و خواستار خروج کشورهای دیگر شد

وزیر بهداشت آمریکا: سازمان جهانی بهداشت در مسیر زوال است و خواستار خروج کشورهای دیگر شد

وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در ویدئویی که روز سه‌شنبه در جریان نشست سالانه مجمع جهانی سلامت در ژنو برای مقامات بهداشتی جهان پخش شد، سازمان جهانی بهداشت (WHO) را نهادی «مغرور» و «رو به زوال» توصیف کرد.

آمریکا، بزرگ‌ترین کمک‌کننده مالی به آژانس سازمان ملل، در نخستین روز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اعلام کرد که از سازمان جهانی بهداشت خارج خواهد شد؛ اقدامی که این سازمان را با کسری بودجه‌ای گسترده مواجه کرد و اکنون در تلاش است تا از طریق اصلاحاتی که در مجمع این هفته بررسی می‌شود، آن را جبران کند.

رابرت اف. کندی جونیور در ویدئویی که در شبکه فاکس نیوز ضبط و سپس در مجمع پخش شد، گفت: از وزرای بهداشت جهان و سازمان جهانی بهداشت می‌خواهم که خروج ما از این سازمان را به‌عنوان زنگ هشداری جدی تلقی کنند.

ما پیش‌تر با کشورهایی که دیدگاه مشابهی دارند در تماس بوده‌ایم و سایر کشورها را نیز تشویق می‌کنیم که به ما بپیوندند.

سخنرانی او با واکنش فوری از سوی مجمع مواجه نشد و دیپلمات‌ها و وزرای حاضر در نشست عمدتا این سخنرانی را در سکوت تماشا کردند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

نکات مهم برای مصرف‌کنندگان لوزارتان

نکات مهم برای مصرف‌کنندگان لوزارتان

کارشناس دارویی اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به مصرف بالای داروی لوزارتان در درمان فشار خون گفت: این دارو به تنهایی یا همراه با سایر داروها، برای درمان فشار خون بالا در بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال تجویز می‌شود.

لوزارتان هم‌چنین می‌تواند خطر سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا را کاهش دهد و در درمان فشار خون در برخی بیماران کلیوی و دیابتی مؤثر باشد.

دکتر راحیل قنواتی با تاکید بر اهمیت مصرف صحیح دارو، توصیه کرد:

در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر زمان مصرف نوبت بعدی نزدیک است، از دو برابر کردن دُز دارو خودداری کنید. هم‌چنین، هنگام مصرف لوزارتان از برخاستن سریع از حالت نشسته یا خوابیده اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث سرگیجه شود.

از مصرف مکمل‌های حاوی پتاسیم یا جایگزین‌های نمک خودداری کنید، مگر این‌که پزشک معالج تجویز کرده باشد. وی با تاکید بر منع مصرف این دارو در دوران بارداری، توصیه کرد: در صورت تصمیم به بارداری، حتما قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت بروز علائمی نظیر سرگیجه‌های شدید، درد قلبی، تورم پاها یا بازوها، و یا هر نوع حساسیت و تورم در صورت و لب‌ها، مانند هر داروی دیگری، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. هم‌چنین، قبل از شروع مصرف هر داروی جدید یا مکمل، حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید./ایفدانا/

انتهای پیام

دنیای سلامت‌ودارو/ ۸هزار پست اینستاگرامی؛ استمرار خدمت به صنعت

دنیای سلامت‌ودارو/

۸هزار پست اینستاگرامی؛ استمرار خدمت به صنعت

«دنیای سلامت‌ودارو» به ۸هزارمین پست اینستاگرامی خود رسید. عهدمان را با صنعت داروی کشور و برای جریان سلامت از بیرون و درون مکرر کردیم.

از همراهی دوستان خود، قدردانی می‌کنیم.

درگاه‌های رسمی ما را پشتیبانی کنید:

👈سایت:

www.whmnews.ir

👈اینستاگرام:

@donyayesalamatvadarou

👈تردز:

https://www.threads.net/@donyayesalamatvadarou

👈لینکدین:

B2n.ir/z01635

👈تلگرام:

 @Universe_HM

🏅هم‌مسیر هم باشیم

با رسانه مطمئن صنعت

انتهای پیام

دیدار وزرای بهداشت ایران و عربستان در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت

دیدار وزرای بهداشت ایران و عربستان در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت

در دیدار وزرای بهداشت ایران و عربستان در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت، دو طرف با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه در حوزه سلامت، یادداشت تفاهم همکاری امضا و بر گسترش دیپلماسی سلامت تاکید کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت با دکتر فهد عبدالرحمن الجلاجل، وزیر بهداشت عربستان سعودی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی با اشاره به گسترش همکاری‌ها در سطح مقامات ارشد دو کشور، ابراز امیدواری کرد که دیپلماسی سلامت نیز در زمینه‌های علمی، بهداشتی و درمانی توسعه یابد.

دکتر ظفرقندی گفت: همکاری‌های خوبی در حوزه سلامت، به‌ویژه در زمینه سلامت زائران حج، بین دو کشور وجود دارد. انتظار می‌رود این همکاری‌ها بیش از پیش تقویت شود. جمهوری اسلامی ایران در حوزه مراقبت‌های بهداشتی اولیه، شبکه‌های بهداشت و درمان، خدمات تخصصی پزشکی، دارو و تجهیزات پزشکی و آموزش پزشکی از توانمندی بالایی برخوردار است. امیدواریم با امضای تفاهم‌نامه و تشکیل کارگروه مشترک، بتوانیم از این ظرفیت‌ها در راستای منافع دو ملت بهره‌مند شویم.

دکتر عبدالرحمن الجلاجل، وزیر بهداشت عربستان نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار گفت: دو کشور ایران و عربستان زمینه‌های همکاری بسیار خوبی در حوزه سلامت دارند. پیش‌نویس این تفاهم‌نامه از قبل آماده شده بود و امضای آن می‌تواند به گسترش همکاری‌ها، به‌ویژه در زمینه امنیت سلامت جهانی، حج و عمره، بیمارستان‌های هوشمند و تربیت نیروی انسانی متخصص، کمک شایانی کند.

در ادامه دکتر علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت نیز خاطرنشان کرد: ایران، عربستان، مصر و امارات در حوزه پیوند کبد فعالیت‌های قابل توجهی دارند و ایران و عربستان می‌توانند همکاری‌های مؤثری را در این زمینه سامان دهند.

در پایان این دیدار، دکتر ظفرقندی از وزیر بهداشت کشور عربستان برای بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های حوزه سلامت ایران دعوت به عمل آورد./وبدا/

انتهای پیام

هشدار WHO/ محرومیت مردم ۷۰ کشور از خدمات درمانی به دلیل کاهش بودجه

هشدار WHO/

محرومیت مردم ۷۰ کشور از خدمات درمانی به دلیل کاهش بودجه

سازمان جهانی بهداشت (WHO)  اعلام کرد که مردم در دست‌کم ۷۰ کشور به دلیل کاهش بودجه برنامه‌های کمک‌رسانی، از دریافت درمان‌های پزشکی محروم مانده‌اند. این سازمان هم‌چنین افزود که خود نیز با چالش‌های مالی بزرگی مواجه است.

تدروس آدهانوم ، مدیرکل WHO، در بخشی از سخنرانی خود در مجمع جهانی سلامت گفت: بیماران از دریافت درمان‌ها محروم شده‌اند، مراکز درمانی تعطیل شده‌اند، کارکنان بهداشتی شغل خود را از دست داده‌اند و مردم با افزایش هزینه‌های درمانی از جیب خود مواجه هستند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در حال حاضر با کسری ۶۰۰ میلیون دلاری در بودجه سالانه خود مواجه است و کاهش ۲۱ درصدی بودجه در دوره‌ی دو ساله‌ی آینده نیز در پیش دارد.

با آماده شدن آمریکا برای خروج از این سازمان، چین در آستانه تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین پرداخت‌کننده حق عضویت ملی است؛ یکی از منابع اصلی تامین مالی سازمان جهانی بهداشت در کنار کمک‌های مالی.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد

کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد

هیات وزیران تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه تولید دارو و شیرخشک اطفال برای سال جاری را بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴ یک درصد تعیین کرد.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور تصویب‌نامه هیأت وزیران در خصوص حقوق گمرکی واردات کالاهای اساسی شامل گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، ذرت، کنجاله سویا، جو، حبوبات شامل نخود، لوبیا و عدس، گوشت قرمز و گوشت مرغ را بر اساس جزء یک بند «ذ» تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۴ به میزان یک درصد تعیین کرد.

بر اساس تصویب‌نامه هیات وزیران حقوق گمرکی دارو و مواد اولیه تولید دارو نیز یک درصد خواهد بود؛ تسهیلات گمرکی دارو صرفا به اقلامی تخصیص داده می‌شود که مورد تایید وزارت بهداشت یا وزارت جهاد کشاورزی باشند.

تعرفه یک درصدی واردات کالاهای اساسی مطابق مصویه دولت به نهاده‌های دامی و کشاورزی و ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک اطفال (هر دو با تایید وزارت بهداشت) نیز تعمیم داده شده است./ایرنا/

انتهای پیام

گسترش مصرف داروی Welireg برای دو نوع تومور فوق کلیوی تایید شد 

گسترش مصرف داروی Welireg برای دو نوع تومور فوق کلیوی تایید شد 

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) اعلام کرد که گسترش مصرف داروی ضدسرطان شرکت مِرک را برای درمان دو نوع نادر از تومورهای غده فوق کلیوی تأیید کرده است.

داروی وِلیرِگ (Welireg)/بِلزوتیفان (Belzutifan) به نخستین درمان خوراکی مورد تایید FDA برای فئوکروموسیتوما و پاراگانگلیوما (PPGL) تبدیل شده است و گزینه‌ای مناسب و قابل‌استفاده برای حداکثر دو هزار بیماری که هر ساله در آمریکا به این تومورها مبتلا می‌شوند، فراهم می‌کند.

این دو نوع تومور بر غده‌هایی تاثیر می‌گذارند که هورمون آدرنالین ترشح می‌کنند؛ هورمونی که مکانیسم دفاعی بدن را فعال می‌سازد. فئوکروموسیتوما در بخش مرکزی غده فوق کلیه ایجاد می‌شود، در حالی‌که پاراگانگلیوما در بافت عصبی داخل غده فوق کلیه و در نزدیکی برخی رگ‌های خونی و اعصاب رخ می‌دهد. این تومورها می‌توانند ناشی از برخی سندرم‌های ژنتیکی یا جهش‌های ژنی خاص باشند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

نامه رئیس انجمن داروسازان ایران به رئیس‌جمهور با موضوع: جلوگیری از زمینه‌سازیِ اشاعه رانت و فساد در نظام عرضه دارو در کشور به بهانه توزیع اینترنتی دارو

نامه رئیس انجمن داروسازان ایران به رئیس‌جمهور با موضوع:

جلوگیری از زمینه‌سازیِ اشاعه رانت و فساد در نظام عرضه دارو در کشور به بهانه توزیع اینترنتی دارو

دکتر شهرام کلانتری خاندانی، رئیس انجمن داروسازان ایران در نامه‌ای سرگشاده به دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور خواستار جلوگیری از زمینه‌سازیِ اشاعه رانت و فساد در نظام عرضه دارو در کشور به بهانه توزیع اینترنتی دارو توسط پلتفرم‌ها و جلوگیری از اجرای نادرست قوانین شد.

مطالعه PDF کامل نامه

انتهای پیام

ابتلای بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، به سرطان پروستات تهاجمی تایید شد

ابتلای بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، به سرطان پروستات تهاجمی تایید شد

جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به نوعی تهاجمی از سرطان پروستات مبتلا شده است که به استخوان‌هایش گسترش یافته است.

دفتر او در بیانیه‌ای در روز یکشنبه اعلام کرد که این بیماری با امتیاز گلیسون ۹ (گروه درجه ۵) تشخیص داده شده است، که نشان‌دهندهٔ مرحله‌ای پیشرفته و پرخطر از سرطان است. با این‌حال، پزشکان اظهار داشته‌اند که سرطان او به هورمون‌ها حساس است، که امکان درمان‌های موثر را فراهم می‌کند.

جو بایدن ۸۲ ساله پس از بروز علائم ادراری و شناسایی یک توده در پروستات، تحت معاینه پزشکی قرار گرفت. تشخیص نهایی سرطان وی روز جمعه تأیید شد.

سرطان پروستات پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در میان مردان است، طبق داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا‌ (CDC)، از هر ۱۰۰ مرد، ۱۳ نفر در طول زندگی خود به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند. عامل خطر اصلی برای این بیماری، سن است؛ هرچه مردان مسن‌تر شوند احتمال ابتلا به سرطان پروستات افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

توصیه‌های بهداشتی برای کاهش متانول در تولید عرقیات گیاهی

توصیه‌های بهداشتی برای کاهش متانول در تولید عرقیات گیاهی

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا‌و‌دارو بر اهمیت توجه به میزان متانول در عرقیات گیاهی تاکید کرد و نسبت به مصرف عرقیات نامعتبر و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.

دکتر رویا امیری گفت: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنش‌های وارده، میزان آن متفاوت است.

وی با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات افزود: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهایی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه می‌شود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.

برخی افراد علاقه‌مند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است. توصیه می‌شود پیش از آغاز فرآیند، گیاهان به‌دقت پاک‌سازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخه‌های کمتر استفاده شود. هم‌چنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.

دکتر امیری تاکید کرد بخار حاصل از جوشاندن گیاهان در طی فرآیند عرق‌گیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ زیرا باز بودن درب ظرف به تبخیر متانول کمک می‌کند.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تصریح کرد برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی به‌طور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان در حجم بالا و به‌طور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود./ایفدانا/

انتهای پیام

 

۱۹ مِه، روز جهانی بیماری‌های التهابی روده

۱۹ مِه، روز جهانی بیماری‌های التهابی روده

روز جهانی بیماری‌های‌ التهابی روده (IBD) به افزایش آگاهی درباره بیماری کرون و کولیت اولسراتیو اختصاص دارد.

این بیماری‌‌های مزمن باعث التهاب دستگاه گوارش (GI) می‌شوند و علائمی مانند درد شکم، اسهال، خستگی و کاهش وزن را به همراه دارند.

✔️موضوع روز جهانی IBD سال ۲۰۲۵:

«بیماری IBD مرز ندارد: شکستن تابوها، صحبت درباره آن» است بر اهمیت گفت‌وگوهای بی‌پرده برای کاهش انگ اجتماعی و بهبود زندگی افراد مبتلا به IBD تاکید دارد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

سازمان جهانی بهداشت در تدارک آینده‌ای بدون حمایت آمریکا

سازمان جهانی بهداشت در تدارک آینده‌ای بدون حمایت آمریکا

صدها مقام از سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ژنو به همراه اهداکنندگان و دیپلمات‌ها گرد هم می‌آیند، در حالی‌که یک سوال اصلی ذهن آن‌ها را به خود مشغول کرده است: چگونه می‌توان بدون کمک‌هزینه اصلی‌شان، یعنی آمریکا با بحران‌هایی از ام‌پاکس /آبله میمون تا وبا مقابله کرد؟

مجمع سالانه WHO که شامل یک هفته نشست، رای‌گیری و تصمیم‌گیری‌های سیاستی است، معمولا نمایانگر گستره فعالیت‌های این نهاد وابسته به سازمان ملل است؛ نهادی که برای مقابله با شیوع بیماری‌ها، تایید واکسن‌ها و حمایت از نظام‌های سلامت در سراسر جهان تشکیل شده است.

امسال، از آنجایی‌که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در نخستین روز کاری خود در ژانویه با صدور یک فرمان اجرایی روند یک‌ساله خروج از سازمان جهانی بهداشت را آغاز کرده است، محور اصلی نشست کاهش ابعاد و فعالیت‌های این سازمان خواهد بود.

بر اساس قانون آمریکا، تاخیری یک‌ساله در روند خروج الزامی است؛ به همین دلیل، آمریکا هم‌چنان عضو سازمان جهانی بهداشت باقی مانده و پرچم این کشور همچنان در مقر ژنو برافراشته است تا زمان خروج رسمی در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶ فرا برسد.

با این حال، نمایندگان حوزه سلامت جهانی می‌گویند تاکنون نشانه‌ای از تغییر تصمیم آمریکا دیده نشده است. در نتیجه، WHO در حال برنامه‌ریزی برای ادامه فعالیت با کسری بودجه ۶۰۰ میلیون دلاری در سال جاری و کاهش ۲۱ درصدی بودجه در دوره دوساله آینده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

انسان و آلودگی، عامل نابودی گرده‌افشانی شبانه

انسان و آلودگی، عامل نابودی گرده‌افشانی شبانه

یک مطالعه هشدار می‌دهد که آلودگی هوا (و عاملان آن) به گونه‌های گیاهی که به گرده‌افشانی شبانه وابسته‌اند آسیب می‌زند. این پژوهش نشان می‌دهد که آلودگی هوا موجب کاهش سیگنال‌های بویایی می‌شود که برای گرده‌افشان‌های شب‌فعال (نظیر شب‌پره‌ها) به‌منظور یافتن این گل‌ها حیاتی است. این کاهش به‌دلیل مواد شیمیایی منتشرشده در هوا ناشی از احتراق گاز و زغال‌سنگ در خودروها، نیروگاه‌ها و هم‌چنین پدیده‌های طبیعی مانند آتش‌سوزی جنگل‌ها و صاعقه رخ می‌دهد.

تیمی از محققان دانشگاه واشنگتن اعلام کرده‌اند که این فعالیت‌ها واکنش‌های شیمیایی‌ای را در جوّ ایجاد می‌کنند که منجر به تولید رادیکال‌های نیترات (NO۳) می‌شود؛ موادی که بوی گل‌ها را مسدود می‌کنند. این مطالعه بر اهمیت رابطه حیاتی میان حدود ۱۸۰ هزار گونه گیاه گلدار و گرده‌افشان‌های آن‌ها تاکید دارد و یادآور می‌شود که بیش از ۷۰ گونه گرده‌افشان در معرض خطر انقراض یا در وضعیت بحرانی قرار دارند.

این پژوهش بر روی گیاه «گل پامچال شب‌تاب» تمرکز دارد؛ گیاهی که در مناطق خشک غرب آمریکا به‌طور گسترده یافت می‌شود.

مطالعه هم‌چنین اشاره می‌کند که نور خورشید در طول روز موجب تجزیه رادیکال‌های نیترات (NO۳) می‌شود و اثرات آن بر آلودگی در روز را کاهش می‌دهد، اما گل‌های شب‌گرد هم‌چنان در معرض آسیب باقی می‌مانند.

مناطقی که بیشترین تأثیر را از این اختلال در تعامل میان گیاهان و گرده‌افشان‌ها می‌پذیرند شامل غرب آمریکای شمالی، بخش‌هایی از اروپا، خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوبی و جنوب آفریقا هستند./ Science

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

حمایت از تولید داخلی؛ راهکاری موثر در مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی

حمایت از تولید داخلی؛ راهکاری موثر در مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی

مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا‌‎و‌دارو حمایت از تولید داخل را عامل کلیدی در کاهش قاچاق و بهبود کیفیت محصولات بهداشتی دانست و بر تقویت مرزبانی و سامانه‌های اصالت‌سنجی تآکید کرد.

دکتر امیر بقائی در خصوص اهمیت رسیدگی به شکایات مردمی در حوزه محصولات بهداشتی و آرایشی گفت: برای تسریع و دقت در رسیدگی به شکایات، پیشنهاد داده‌ایم که یک بخش مجزا در سامانه ۱۹۰ راه‌اندازی شود. این اقدام به تفکیک دقیق‌تر شکایات و ارجاع آن‌ها به کارشناسان متخصص، شفاف‌سازی وضعیت شکایات، افزایش دقت و تخصص در بررسی آن‌ها و تسریع در پاسخگویی به مصرف‌کنندگان کمک خواهد کرد.

وی یکی از الزامات رسیدگی مؤثر به شکایات را استانداردسازی فرآیندهای موجود عنوان کرد و افزود: تدوین دستورالعمل‌های گام‌به‌گام برای بررسی شکایات و ایجاد یک مکانیسم پاسخگویی موثر از طریق پیامک و ایمیل به شاکیان، می‌تواند اعتماد عمومی به این سامانه را افزایش دهد و در نتیجه میزان ثبت شکایات را بالا ببرد.

وی در ادامه هم‌چنین به مقابله با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و گفت: برای کاهش مصرف محصولات قاچاق، تقویت مرزبانی و گمرک و نصب دستگاه‌های پیشرفته در گمرک‌ها ضروری است. استفاده از سیستم‌های اصالت‌سنجی مانند بارکد دو بعدی (QR) و اپلیکیشن‌های موبایلی برای استعلام اصالت محصول، می‌تواند به مصرف‌کنندگان کمک کند تا از خرید محصولات تقلبی و خارج از ضوابط خودداری کنند.

مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا‌و‌دارو، هم‌چنین هماهنگی ضوابط صادراتی و وارداتی با کشورهای همسایه را یک گام مهم در توسعه تجارت قانونی و بهبود کیفیت محصولات دانست و پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های مشترک، تدوین استانداردهای فنی یکسان و ایجاد سامانه الکترونیکی منطقه‌ای را مطرح کرد.

بنابر اعلام سازمان غذا‌و‌دارو، بقائی در پایان خاطرنشان کرد: با تقویت حمایت‌ها از تولید داخلی و بهبود فرآیندهای نظارتی، می‌توان به‌طور مؤثر کیفیت محصولات آرایشی و بهداشتی را ارتقا داده و از سلامت مصرف‌کنندگان حفاظت کرد./ایسنا/

انتهای پیام

گزارش خطاهای دارویی، گامی کلیدی در ارتقای ایمنی بیماران

گزارش خطاهای دارویی، گامی کلیدی در ارتقای ایمنی بیماران

مدیرکل نظارت بر محصولات سلامت سازمان غذا‌و‌دارو، گزارش‌های مردمی درباره مشکلات کیفی داروها و خطاهای مصرفی را اقدامی حیاتی برای پیشگیری از حوادث ناگوار دانست و بر اهمیت مشارکت عمومی در این زمینه تاکید کرد.

دکتر نازیلا یوسفی با اشاره به گزارش‌های اخیر درباره شباهت ظاهری داروی تزریقی ویتامین ث و آتراکوریوم گفت که این شباهت می‌توانست منجر به مصرف اشتباه و حتی مرگ بیمار شود، اما با پیگیری‌های سازمان غذا‌و‌دارو، شرکت‌های داروسازی موظف به تغییر فوری طراحی بسته‌بندی شدند تا از بروز چنین اشتباهاتی جلوگیری شود.

وی با بیان این‌که گزارش مشکلات کیفی، خطاهای مصرف و عوارض جانبی ناخواسته محصولات سلامت‌محور می‌تواند جان افراد را نجات دهد، افزود: بسیاری از حوادث تلخ دارودرمانی با گزارش‌های مردمی قابل پیشگیری است و می‌تواند از تکرار موارد مشابه جلوگیری کند.

دکتر یوسفی از کادر درمان، بیماران و خانواده‌های آنان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا عارضه ناخواسته در محصولات سلامت‌محور، از طریق سامانه adr.ttac.ir گزارش‌های خود را ثبت کنند. وی تاکید کرد مشارکت عمومی در این زمینه، تضمینی برای ارتقای ایمنی و سلامت جامعه است./ایفدانا/

انتهای پیام

تایید واکسن کووید شرکت نواواکس توسط FDA با شرایط جدید

تایید واکسن کووید شرکت نواواکس توسط FDA با شرایط جدید

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) واکسن کووید۱۹ شرکت نواواکس را تایید کرد، اما محدودیت‌های جدیدی را برای گروه‌های واجد شرایط دریافت این واکسن وضع کرد.

بر اساس نامه تاییدیه، مجوز استفاده از واکسن نواکسووید (Nuvaxovid)  تنها به افراد ۶۵ سال به بالا و هم‌چنین افراد ۱۲ تا ۶۴ ساله‌ای داده می‌شود که دست‌کم به یک بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند که خطر ابتلا به نوع شدید کووید۱۹ را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

شرکت نواواکس که واکسن مبتنی بر پروتئین آن با استفاده از فناوری قدیمی‌تری تولید شده است، به دلیل مشکلات تولید و موانع نظارتی از سود سرشار ناشی از واکسن‌های دوران همه‌گیری که رقبایی مانند مدرنا و فایزر با واکسن‌های مبتنی بر RNA پیام‌رسان به دست آوردند، بی‌نصیب ماند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

امارات از بحران جهانی کمبود پرستار در امان است

امارات از بحران جهانی کمبود پرستار در امان است

یک مقام ارشد از سازمان خدمات بهداشت امارات متحده عربی گفت که با وجود کمبود مزمن نیروی پرستاری در سطح جهانی، امارات متحده عربی با چنین بحرانی روبه‌رو نیست.

این اطمینان خاطر در حاشیه رونمایی از گزارش وضعیت پرستاری در جهان ۲۰۲۵ که همزمان با روز جهانی پرستار در ۱۲ مِه برگزار شد، بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت.

دکتر سمیه البلوشی، رئیس کمیته ملی پرستاری و مامایی امارات و مدیر اداره پرستاری در سازمان خدمات بهداشت امارات (EHS) افزود: در جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره پوشش همگانی سلامت، امارات متحده عربی رتبه نخست را کسب کرده است که این موضوع بار دیگر استحکام زیرساخت‌های نظام سلامتِ ما را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.