پنج‌شنبه 1 آذر 1403
11.7 C
Tehran
خانه Blog

دومین واکسن mpox  مورد تایید WHO قرار گرفت

دومین واکسن mpox  مورد تایید WHO قرار گرفت

سازمان جهانی بهداشت (WHO) واکسن ام‌پاکس/آبله میمون شرکت داروسازی ژاپنی کِی‌ام‌ بایالوجیکس (KM Biologics) را برای مصرف اورژانسی تایید، و آن را به دومین واکسن تاییدشده برای این بیماری تبدیل کرد.

بنابر اعلام (WHO)، مجوز مصرف اورژانسی این سازمان موسوم به EUL به واکسن LC۱۳m۸ اعطا شده تا “دسترسی به‌موقع و بیشتر واکسن‌ها در جوامعی که شیوع ام‌پاکس در آن‌جا افزایش یافته را تسهیل کند.” این مجوز راه را برای کشورهای سراسر جهان هموار می‌کند تا سریعا واکسن را برای توزیع، تایید و وارد کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

بزرگ‌ترین کارفرمایان آمریکا که داروهای کاهش وزن را تحت پوشش بیمه دارند افزایش یافته است

بزرگ‌ترین کارفرمایان آمریکا که داروهای کاهش وزن را تحت پوشش بیمه دارند افزایش یافته است

بر اساس بررسی شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری مرسر، حدود ۴۴ درصد از کارفرمایان آمریکا با ۵۰۰ کارمند یا بیشتر، برای داروهای کاهش وزن در سال ۲۰۲۴ پوشش بیمه‌ای فراهم کرده‌اند. این رقم در سال ۲۰۲۳، ۴۱ درصد بود. هم‌چنین ۶۴ درصد از کارفرمایان آمریکا با بیش از ۲۰ هزار کارمند در سال ۲۰۲۴ برای داروهای کاهش وزن پوشش بیمه‌ای فراهم کرده‌اند در حالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۵۶ درصد بود.

این بررسی نشان داد که داروهای کاهش وزن هزینه‌های کارفرمایان را در سال جاری افزایش داده‌ و باعث افزایش هزینه‌های کلی مزایای مراقبت‌های بهداشتی برای آنان شده که این منجر به تغییر در نحوه دسترسی بیماران به داروها شده است.

شرکت‌هایی با بیش از ۵۰۰ کارمند نیز پوشش درمان ناباروری را افزایش دادند و ۴۷ درصد آنان برای لقاح آزمایشگاهی که در آن تخمک در خارج از رحم بارور می‌شود، هزینه پرداخت کردند که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۴۵ درصد بود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عملکرد موفق داروی خوراکی icotrokinra در درمان نوعی بیماری پوستی

عملکرد موفق داروی خوراکی icotrokinra در درمان نوعی بیماری پوستی

جانسون&جانسون اعلام کرد که در یک مطالعه فاز نهایی داروی خوراکی این شرکت برای درمان نوعی بیماری پوستی به اهداف اصلی که دستیابی به پوست شفاف یا تقریبا شفاف و کاهش لکه‌ها بود، دست یافت.

داروی آیکوتروکینا (icotrokinra) که به‌صورت یک‌بار در روز مصرف می‌شود بر روی بیماران مبتلا به پسوریازیس پلاکی متوسط تا شدید -بیماری پوستی‌ای که باعث ایجاد لکه‌های خشک و خارش‌دار روی پوست می‌شود- آزمایش شد.

در هفته شانزدهم این مطالعه، آیکوتروکینا در ۶۷درصد از بیماران، شفافیت پوستی قابل‌ملاحظه‌ای در مقایسه با ۸.۳درصد ازدریافت‌کنندگان دارونما، و در ۴۶ درصد از بیماران کاهش شدت پلاک‌ها را نشان داد که این نرخ نیز در گروه دریافت‌کنندگان دارونما ۴.۴ درصد بود.

این دارو با هدف قراردادن پروتئین IL۲۳   که در پاسخ‌های التهابی  نقش دارد، عمل می‌کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

گردش مالی داروهای ضدمیکروبی ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور

گردش مالی داروهای ضدمیکروبی ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا‌و‌دارو گفت:

بر اساس آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۲ گردش مالی داروهای آنتی‌میکروبیال ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور بوده است.

دکتر آزیتا نبی‌زاده با اشاره به لزوم توجه جدی به مصرف غیرمنطقی داروهای ضدمیکروبی تصریح کرد: ۳۶ درصد نسخ پزشکان در سال ۱۴۰۲ حاوی آنتی‌بیوتیک هستند. بر اساس استاندارد DID، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است.

پرفروش‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسی‌سیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم، هم‌چنین در نسخ پزشکان نیز آنتی‌بیوتیک‌های پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی‌سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.

در دسته آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی نیز پنی‌سیلین ۳-۳-۶، پنی‌سیلین ۱.۲۰۰.۰۰۰ سفازولین و سفتریاکسون پرمصرف‌ترین‌ها بوده‌اند.

انتهای پیام

اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمان‌های مسکونی کشور | گاز رادون دومین عامل ابتلا به سرطان ریه

اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمان‌های مسکونی کشور | گاز رادون دومین عامل ابتلا به سرطان ریه

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از اجرای طرح ملی اندازه‌گیری گاز رادون در منازل مسکونی در سال‌جاری در ۸ استان شامل استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قزوین و ایلام خبر داد و گفت:

این طرح تاکنون در استان‌های البرز، خراسان رضوی، اصفهان، هرمزگان، آذربایجان شرقی و یزد اجرا شده است.

مهندس محسن فرهادی افزود: گاز رادون به‌طور طبیعی از سنگ و خاک در پوسته زمین ناشی می‌شود و می‌تواند وارد ساختمان‌ها شود. این گاز در هر جایی ممکن است وجود داشته باشد و تنها از طریق اندازه‌گیری می‌توان به وجود آن پی برد.

سازمان جهانی بهداشت استنشاق گاز رادون و محصولات واپاشی آن را به‌عنوان مهم‌ترین عامل پرتوگیری انسان از منابع طبیعی معرفی و تأکید می کند که تنفس گاز رادون خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش و بعد از استعمال دخانیات دومین عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه و مرگ ناشی از آن است، بنابراین، اهمیت پایش گاز رادون در دو دهه گذشته مورد توجه نهادهای بین‌المللی و کشوری به‌ویژه نهادهای متولی بهداشت و درمان مردم و حفاظت پرتویی قرار گرفته است.

انتهای پیام

رژیم غذایی هدفمند، کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی

رژیم غذایی هدفمند، کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی

بیماری‌های کلیوی یکی از چالش‌های جدی سلامت هستند که می‌توانند زندگی افراد را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهند. با این‌حال، تحقیقات نشان داده است که تغذیه مناسب و هدفمند می‌تواند نقش بسیار مؤثری در مدیریت و کنترل این بیماری‌ها داشته باشد. رژیم غذایی مناسب نه تنها می‌تواند فشار وارده بر کلیه‌ها را کاهش دهد، بلکه به تعویق انداختن پیشرفت بیماری و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کند. با تنظیم میزان مصرف پروتئین، سدیم، پتاسیم و مایعات، و همچنین رعایت توصیه‌های پزشک و متخصص تغذیه، می‌توان به کلیه‌ها در حفظ عملکرد بهتر و جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کرد. رژیم غذایی هدفمند، به معنای انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی گفت: به گفته انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی معمولا برای افرادی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، توصیه می‌شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد مبتلا به بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی‌ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است.

این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می‌کند تا میزان ضایعات موجود در خون آن‌ها کاهش یابد. به این دلیل که کلیه‌ها برای متعادل‌کردن نسبت‌های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت‌ها) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می‌تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.

دکتر احمد اسماعیل‌زاده درخصوص رعایت برخی نکات تغذیه‌ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی تصریح کرد: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعا به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. مصرف غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا هستند را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آنچه که مهم است مقدار غذاها است که باید طبق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از ان استفاده کنید.

سعی کنید از غذاهای پرپتاسیم، روزانه بیش از یکبار آن هم در مقادیر توصیه شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارتند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج،  شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مثل پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب‌زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر.

سعی شود غذاهای شور (مثل خیار شور و پنیر) را قبل از مصرف در آب بخوابانید و برای مدت 1 دقیقه قبل از مصرف آنها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان‌های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید استفاده کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مثل پسته، بادام، گردو  و…) را نیز به علت داشتن فسفر بالا باید محدود کنید. و هم‌چنین  از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (مثل پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (مثل کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا هستند، بپرهیزید. در صورتی‌که با مصرف داروهای خود دچار یبوست شدید، حتما متخصص تغذیه را مطلع کنید.

بیماران کلیوی به‌علت محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می‌توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، برای تامین پروتئین مورد نیاز خود سعی کنید سویا را جایگزین گوشت کنید.

انتهای پیام

یک مطالعه نشان می‌هد تزریق کیترودا با نسخه داخل‌وریدیِ تایید شده این دارو برابر است

یک مطالعه نشان می‌هد تزریق کیترودا با نسخه داخل‌وریدیِ تایید شده این دارو برابر است

مِرک اعلام کرد یک مطالعه نشان می‌دهد نسخه تزریقی داروی سرطان کیترودا ساخت این شرکت به‌خوبی فرمولاسیونِ داخلِ وریدیِ تاییدشده این دارو است و احتمالا حتی آن را برای تجویز در دسترس‌تر و آسان‌تر می‌کند.

این شرکت داروسازی، نسخه تزریقی پرفروش‌ترین داروی جهان را در یک مطالعه فاز نهایی بر روی بیماران مبتلا به نوعی سرطان ریه آزمایش کرد.

در این مطالعه کیترودا در حدود ۲ تا ۳ دقیقه به زیر پوست تزریق شد که این در مقایسه با روش فعلی که در آن بیماران هر ۳ یا ۶ هفته یک‌بار به‌مدت ۳۰ دقیقه در یک مطب به‌صورت سرُم داخل وریدی این دارو را دریافت می‌کنند سریع‌تر است.

مرک گفت، باوجودِ زمان کوتاه تزریق، نسخه تزریقی این دارو از نظر پخش‌شدن در بدن بیماران و هم‌چنین غلظت آن بلافاصله قبل از تزریق دوُز بعدی با نسخه داخل‌وریدی آن برابر بود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

نتایج مثبت یک واکسن آزمایشی برای درمان مبتلایان به تهاجمی‌ترین نوع سرطان پستان

نتایج مثبت یک واکسن آزمایشی برای درمان مبتلایان به تهاجمی‌ترین نوع سرطان پستان

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یک واکسن آزمایشی می‌تواند امید تازه‌ای در زنان مبتلا به تهاجمی‌ترین نوع سرطان پستان ایجاد کند.

در یک مطالعه کوچک، ۱۸ بیمار مبتلا به سرطان سه‌گانه منفیِ تازه ‌تشخیص‌داده‌شده که بیماری‌شان هنوز به سایر اندام‌ها سرایت نکرده بود، پس از انجام شیمی‌درمانی و جراحی برای برداشتن تومور، سه دُز از این واکسن شخصی‌سازی‌شده را دریافت کردند.

سه سال بعد ۱۶ بیمار عاری از سرطان بودند و واکسن به سیستم ایمنی آن‌ها آموزش داد تا سلول‌های سرطانی باقیمانده را از بین ببرد.

این واکسن برای هدف قرار دادن جهش‌های ژنی کلیدی در تومور بیماران به‌نام نئوآنتی‌ژن‌ها، پروتئین‌های جدیدی که در سلول‌های سرطانی به دلیل جهش در DNA تومور تشکیل شده‌اند، طراحی شده است.

طبق گزارش بنیاد ملی سرطان پستان آمریکا، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از سرطان‌های پستانی که در این کشور رخ می‌دهند، سه‌گانه منفی هستند./نشریه Genome Medicine

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

داروی آزمایشی linerixibat برای درمان خارش مداوم در نوعی بیماری کبدی موفق عمل کرد

داروی آزمایشی linerixibat برای درمان خارش مداوم در نوعی بیماری کبدی موفق عمل کرد

شرکت داروسازی بریتانیایی GSK اعلام کرد که در یک مطالعه فاز نهایی داروی آزمایشی این شرکت با نام لاینریکسیبَت (linerixibat) برای درمان بیماران مبتلا به خارش مداوم مرتبط با یک بیماری کبدی خودایمنی نادر به اهداف خود دست یافته و باعث بهبود خارش در مقایسه با یک دارونما شده است.

خارش کلستاتیک که به‌عنوان خارش مداوم نیز شناخته می‌شود یکی از شایع‌ترین علائم کلانژیت صفراوی اولیه، یک بیماری خودایمنی است که می‌تواند منجر به نارسایی کبد شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

تاکید بر ضرورت دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانه ها و بی‌نيازی به پلتفرم‌های غیرقانونی

تاکید بر ضرورت دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانه ها و بی‌نيازی به پلتفرم‌های غیرقانونی

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا‌و‌دارو با تاکید بر تقویت نظارت بر فروش دارو گفت:

دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که نیازی به استفاده از پلتفرم‌های غیرقانونی احساس نشود. هدف ما این است که دارو به‌راحتی در داروخانه‌ها در دسترس باشد تا مردم مجبور نباشند برای تامین داروی مورد نیاز خود به بسترهای غیرقانونی اینترنتی روی بیاورند.

متاسفانه در بسترهای اینترنتی، دارو به وضوح به فروش می‌رسد، اما این فعالیت‌ها شفاف و قانونی نیستند. بسیاری از این داروها قاچاق بوده و در مورد اصالت آن‌ها تردید وجود دارد. هم‌چنین برخی داروها ممکن است از زنجیره توزیع رسمی خارج شده باشند.

دکتر مهدی پیرصالحی بر اهمیت تقویت سیستم نظارتی از طریق سامانه تیتک تاکید کرد و خواستار همکاری نهادهای امنیتی، پلیس و دیگر ارگان‌های مرتبط برای مقابله با این چالش شد.

انتهای پیام

تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران 

تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران 

معاون پرستاری وزارت بهداشت از تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران خبر داد و گفت:

به‌دلیل این‌که دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، توانایی پرداخت اضافه‌کار پرستاران از محل درآمدهای اختصاصی خود را ندارند، وزارت بهداشت به موضوع تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران و پرداخت اضافه‌کاری از محل درآمدهای عمومی ورود کرد. تصمیم گرفته شده که اضافه‌کار پرستاران از محل منابع عمومی باشد تا از یک بودجه پایدار برخوردار باشد. این احتمال وجود دارد که مصوبه پرداخت اضافه‌کار پرستاران از منابع عمومی تا چند روز آینده اعلام شود.

دکتر عباس عبادی با بیان این‌که میانگین پرداخت اضافه‌کار پرستاران حدود ۸۵هزار تومان است، افزود:

نرخ دریافت اضافه‌کار پرستاران از ۵۵هزار تومان آغاز می‌شود و به ۱۱۵هزار تومان می‌رسد؛ به‌نحوی که مبلغ اضافه‌کاری پرستاران تازه‌کار حدود ۵۵هزار تومان است و پرستارانی که باسابقه هستند و سابقه کار آنها حدود ۳۰ سال است، ۱۱۰هزار تا ۱۱۵هزار تومان دریافت می‌کنند. هم‌چنین مبلغ اضافه‌کار پرستارانی که ۱۵ تا ۱۶ سال سابقه خدمت دارند که در واقع در نیمه راه سال‌های خدمت خود هستند، مبلغ ۸۵هزار تومان برای اضافه‌کاری دریافت می‌کنند.

فرمول محاسبه پرداخت اضافه‌کاری پرستاران ابلاغ شده است. فرمول ابلاغی «سازمان امور اداری و استخدامی کشور» در ارتباط با نحوه پرداخت اضافه‌کار پرستاران، پرداخت اضافه‌کار پرستاران را از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها در نظر گرفته که یک مشکل برای این فرمول به حساب می‌آید. به‌طور قطع، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی توان پرداخت اضافه‌کار پرستاران را از محل درآمدهای خود ندارند.

انتهای پیام

۱۸ تا ۲۴ نوامبر؛ هفته جهانی آگاهی درباره آنتی‌میکروبیال

۱۸ تا ۲۴ نوامبر؛ هفته جهانی آگاهی درباره آنتی‌میکروبیال

مقاومت ضدمیکروبی (AMR) زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، و انگل‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و دیگر به داروها پاسخ نمی‌دهند. در نتیجۀ مقاومت دارویی، آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر عوامل ضدمیکروبی بی‌اثر می‌شوند، درمان عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند و خطر گسترش بیماری، بیماری شدید و مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهند.

✔️موضوع هفته جهانی AMR در سال ۲۰۲۴:

«آموزش دهید. مدافع باشید. همین حالا اقدام کنید.» است. این موضوع بر اساس بازخورد یک نظرسنجی آنلاین در میان ذینفعان از بخش‌های سلامت انسانی، حیوانی، گیاهی و محیط زیستی انتخاب شد که نزدیک به ۲۰۰ پاسخ در سطح جهانی جمع‌آوری کرد.

بنابراین، موضوع امسال از جامعه جهانی می‌خواهد تا ذینفعان را در مورد AMR آموزش دهند، از تعهدات جسورانه دفاع کنند و اقدامات مشخصی را در پاسخ به آن انجام دهند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

کاهش تقریبا ۸۶ درصدی یک اختلال ژنتیکی کلسترول بالا با داروی آزمایشی muvalaplin

کاهش تقریبا ۸۶ درصدی یک اختلال ژنتیکی کلسترول بالا با داروی آزمایشی muvalaplin

طبق نتایج داده‌های ارائه‌شده در یک نشست پزشکی در روز دوشنبه، بالاترین دُز یک قرص آزمایشی یعنی دُز ۲۴۰ میلی‌گرمی ساخت شرکت ایلای لی‌لی در یک مطالعه فاز نهایی به‌طوری چشمگیر یک نوع موروثی کلسترول بالا را کاهش داد.

به گزارش محققان انجمن قلب آمریکا، داروی مووالاپلین (muvalaplin) سطوح لیپوپروتئین (a) یا Lp (a) را تا ۷۰ درصد با استفاده از یک آزمایش خون مرسوم، و تقریبا ۸۶ درصد بر اساس یک آزمایش اختصاصی‌تر کاهش داد.

این دارو تنها داروی خوراکی در زمینه چندین روش درمانی تزریقی است که برای درمان Lp (a) بالا آزمایش شده است، یک عامل خطر برای بیماری قلبی که از هر ۵ نفر در سراسر جهان یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

ارتباطی بین داروی آزمایشی کاهش وزن MariTide و تغییراتی در تراکم استخوان وجود ندارد

ارتباطی بین داروی آزمایشی کاهش وزن MariTide و تغییراتی در تراکم استخوان وجود ندارد

داده‌های یک مطالعه فاز اولیه از داروی آزمایشی کاهش وزن ماریتاید (MariTide) شرکت امژن نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین این آنتی‌بادیِ دو میزبانه و تغییرات در تراکم استخوان وجود ندارد.

در حالی‌که امژن ادعاهای ایمنی ماریتاید را در این مطالعه تایید می‌کند برخی تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانکداری کانتور فیتزجرالد تاکید کرده‌اند که مصرف این دارو در بالاترین دُز آن در طی ۱۲ هفته با کاهش ۴ درصدی تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی همراه است.

این موضوع نگرانی‌هایی را در این‌باره ایجاد کرد و باعث شد بیش از ۱۲ میلیارد دلار از ارزش بازار امژن از بین برود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عدم ثبت آمپول مونجارو در فهرست دارویی ایران

عدم ثبت آمپول مونجارو در فهرست دارویی ایران

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا‌و‌دارو:

آمپول مونجارو(Mounjaro)  با ماده فعال تری‌زپاتید، در فهرست دارویی ایران ثبت نشده و فاقد مجوز رسمی از سازمان غذا‌و‌دارو است.

این دارو تنها برای درمان دیابت نوع ۲ در خارج از کشور تأیید شده، اما گزارش‌هایی از عرضه غیرمجاز آن در بازار داخلی وجود دارد و به‌دلیل تقاضای بالا برای کاهش وزن در برخی کلینیک‌ها یا توسط افراد غیرمجاز به فروش می‌رسد و قیمت آن به‌صورت قاچاق بسته به دُز و تعداد تزریق، از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان یا بیشتر متغیر است. قیمت‌ها هم‌چنین به کشور تولیدکننده و میزان عرضه و تقاضا وابسته است.

با توجه به عدم تایید این دارو برای لاغری و خطرات ناشی از تهیه غیرقانونی، سازمان غذا‌و‌دارو استفاده از آن را توصیه نمی‌کند و از عموم مردم درخواست دارد قبل از هرگونه اقدام برای کاهش وزن با متخصصین تغذیه یا پزشکان مجرب مشورت کنند.

انتهای پیام

مرگ بیش از ۴۰۰ نفر در بنگلادش ناشی از تب دنگی

مرگ بیش از ۴۰۰ نفر در بنگلادش ناشی از تب دنگی

بنگلادش در حال مبارزه با بدترین شیوع بیماری دنگی در سال‌های اخیر با بیش از ۴۰۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری است که علت آن افزایش دما و طولانی‌تر شدن فصل باران‌های موسمی است که باعث افزایش عفونت‌ها شده و بیمارستان‌ها را به‌ویژه در مناطق شهری با مشکل مواجه کرده است.

طبق آخرین آمار رسمی، دست‌کم ۴۰۷ نفر بر اثر عوارض مرتبط با این بیماری جان خود را از دست داده‌اند و ۷۸۵۹۵ بیمار در بیمارستان‌های این کشور بستری شده‌اند.

افزایش دما و طوفان‌های موسمی طولانی‌تر که هر دو با تغییرات اقلیمی مرتبط هستند، باعث افزایش تولید پشه و گسترش سریع ویروس دنگی شده است.

جمعیت متراکم در شهرها گسترش این بیماری را که معمولا در فصل باران‌های موسمی از ژوئن تا سپتامبر شایع‌تر است، تشدید می‌کند، اگرچه امسال فراتر از این بازه بوده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

دستاورد دانشمندان در کنترل و پیشگیری از انتقال ایدز

دستاورد دانشمندان در کنترل و پیشگیری از انتقال ایدز

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت از دستاوردی بزرگ در کنترل و پیشگیری از انتقال ایدز خبر داد و گفت: خوشبختانه دستاورد بزرگ دانشمندان ما این بوده که طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی‌شده، انتقال HIV از طریق مادر به جنین یا کودک یافت نشده است.

دکتر هنگامه نامداری‌تبار، رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت به مناسبت آغاز پویش «من هم تست HIV می‌دهم»  با بیان این‌که HIV یک بیماری عفونی و کاملا قابل‌کنترل است، تصریح کرد: قابل کنترل‌بودن HIV به شرط این است که به‌موقع تشخیص داده شود و به‌شکل درست و دقیقی تحت درمان قرار گیرد؛ در این صورت افراد مبتلا به HIV  نه‌تنها زندگی نرمالی خواهند داشت بلکه بیماری را نیز به دیگران منتقل نمی‌کنند.

تشخیص بیماری HIV یک عامل مهم در کنترل و پیشگیری بیماری است. اکنون بسیاری از افراد مبتلا به HIV شناسایی نشده‌اند؛ از این حیث پویش “من هم تست HIV می‌دهم” را از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذرماه راه‌اندازی کردیم و دو هدف شناسایی و تحت درمان قرار دادن بیماران و اطلاع‌رسانی به جامعه و کاهش ترس از HIV را دنبال می‌کنیم.

سازمان‌هایی هم‌چون سازمان زندان‌ها، بهزیستی، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و بخش‌های مختلف وزارت بهداشت از جمله اداره اعتیاد، اداره HIV و … در پویش “من هم تست HIV می دهم” همکاری می‌کنند.

ویروس HIV فقط در گلبول‌های سفید قادر به ادامه حیات است و گلبول‌های سفید نیز در خون و ترشحات وجود دارند بنابراین HIV در روابط معمولی هم‌چون آشامیدن، روبوسی‌کردن و دست‌دادن قابل‌انتقال نیست و در صورتی‌که خون افراد با هم تلاقی یابد ویروس منتقل می‌شود.

در گذشته ویروس HIV از طریق مادر به جنین و هم‌چنین با استفاده از شیر مادر به نوزاد قابل‌انتقال بود اما خوشبختانه دستاورد بزرگ دانشمندان ما این بوده که طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی‌شده، انتقال از طریق مادر به جنین یا کودک یافت نشده است.

طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی‌شده هیچ کدام انتقال از مادر به کودک نبوده و این در حالی است که برخی از مادران در دوران بارداری HIV مثبت داشتند اما پس از دارو گرفتن، سطح ویروس در خون‌شان پائین آمده و نوزادهای آنان فاقد HIV بوده و سالم هستند که موفقیت بزرگی در زمینه کنترل HIV به وجود آمده است.

از سوی دیگر با برنامه‌های منسجمی که در جهت کاهش آسیب در بین مصرف‌کنندگان مواد تزریقی صورت گرفته است، ضریب انتقال در گروه معتادان تزریقی پائین آمده است و اکنون الگوی انتقال بیشتر از طریق روابط جنسی است.

HIV امروز مخصوص گروه خاصی نیست. ما نباید فکر کنیم هرکس HIV دارد حتما جزو یکی از گروه‌های پر خطر بوده است؛ اگرچه در بین گروه‌های پر خطر احتمال ابتلا به HIV بیشتر است.

انقلابی بزرگ در پیشگیری و کنترل HIV صورت گرفته است و اکنون داروهای ضد ویروس ایدز بسیار موثر هستند اما در عین‌حال تاکید می‌کنیم که درمان قطعی برای HIV وجود ندارد. به‌عبارتی نمی‌توان ادعا کرد که ویروس به‌طور کامل از بین می‌رود اما داروها توان این را دارند تا میزان ویروس در خون را به صفر برسانند، بنابراین افراد مبتلا نه تنها دچار عوارض بیماری نمی‌شوند بلکه باعث انتقال بیماری هم نمی‌شوند.

اگر بیمار مبتلا به ایدز روند دارو گرفتن را قطع کند، دوباره میزان ویروس HIV در خون او افزایش می یابد به عبارتی رفتار این ویروس هم‌چون دیابت در بیمار شده است.

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت در خصوص استفاده از سوزن آلوده در محیط های انجام خالکوبی اظهار داشت: ما توصیه می‌کنیم که حتما رعایت بهداشت برای جلوگیری از انتقال هپاتیت و سایر بیماری‌های عفونی جدی تلقی شود اما نگرانی برای انتقال HIV از طریق سوزن چه در محل‌های انجام خالکوبی، چه در محیط‌های آرایشگاهی و چه در دندانپزشکی کمتر است چرا که ضریب انتقال از طریق سوزن ۳ دهم درصد است اما سایر بیماری‌های عفونی منتقل می‌شوند و البته توصیه قطعی ما رعایت بهداشت است.

دکتر نامداری‌تبار با اشاره به تاثیر رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی در مورد ایدز گفت: متاسفانه در مورد بیماری ایدز، در دهه نخست شیوع این بیماری، HIV  در اذهان عمومی تبدیل به یک هیولا شد اما اکنون ما با یک بیماری عفونی سرو کار داریم که با مصرف دارو، فرد بیمار می‌تواند زندگی نرمال داشته باشد و بیماری را به کسی منتقل نکند.

وی در پایان از آماده‌شدن رویکرد نوین آموزش HIV خبر داد و تاکید کرد که اگر این رویکرد با هنر رسانه در هم آمیخته شود می‌توان به مخاطبین کمک به‌سزایی کند.

انتهای پیام

خطر زوال عقل برای افراد مسن‌تری که زمین می‌خورند، بیشتر است

خطر زوال عقل برای افراد مسن‌تری که زمین می‌خورند، بیشتر است

زمین‌خوردن ممکن است یک علامت هشداردهنده اولیه زوال‌عقل در افراد مسن باشد. یک مطالعه جدید الگوی تشخیصی‌ای را کمّی می‌کند که متخصصان سالمندی و پزشکان، آن را تشخیص داده‌اند – زمین‌خوردن اغلب مقدم بر تشخیص زوال عقل است و افراد مسن‌تری که زمین‌خوردن را تجربه می‌کنند باید تحت غربالگری شناختی قرار گیرند.

محققان دانشگاه بوستون داده‌های بیمه مدیکر آمریکا را برای بیش از دو میلیون بزرگسال ۶۶ ساله به بالا که آسیب‌های تروماتیک در آن‌ها تشخیص داده شده و منجر به مراجعه به بخش اورژانس یا بستری‌شدن در بیمارستان از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. نیمی از جراحات ناشی از زمین‌خوردن بوده است.

از بین بیمارانی که زمین‌خوردن را تجربه کردند، ۱۰.۶ درصد در طی یک سال به نوعی از زوال عقل مبتلا شدند.

مایکل اس. اوکون، مشاور پزشکی بنیاد پارکینسون و مدیر مؤسسه بیماری‌های عصبی فیکسل در دانشکده سلامت دانشگاه فلوریدا، تأیید کرد که وقتی افراد مسن شروع به زمین خوردن می‌کنند، این می‌تواند یک علامت هشدار بالقوه باشد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا  (CDC)، زمین‌خوردن علت اصلی آسیب برای بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر است.

✔️این آژانس چهار روش را برای جلوگیری از زمین‌خوردن توصیه می‌کند:

خطر را برای خود بررسی کنید– CDC  توصیه می‌کند ابتدا با پزشک در مورد خطر زمین‌خوردن‌تان صحبت کنید.

به ورزش ادامه دهید– ورزش منظم، مانند تای‌چی، به بهبود تعادل و قوی‌تر کردن پاها کمک می‌کند تا احتمال افتادن شما کاهش یابد.

به دنبال مراقبت پزشکی باشید–  CDC توصیه می‌کند که هر سال چشم‌ها و پاهای خود را چک کنید و با پزشک خود در مورد کفش مناسب صحبت کنید. برخی از افراد ممکن است مشکلات بینایی تشخیص داده‌نشده مانند آب سیاه یا آب مروارید داشته باشند که می‌تواند خطر افتادن را افزایش دهد.

یک بازرسی در خانه انجام دهید– در نهایت، این آژانس توصیه می‌کند برای اطمینان از ایمن‌بودن خانه یک بازرسی کامل انجام دهید. این شامل از سر راه برداشتن چیزهای دست‌و‌پاگیر، استفاده از چسب دو طرفه برای جلوگیری از لیز خوردن فرش، قرار دادن وسایل در کابینت‌هایی که به‌راحتی می‌توان بدون چهارپایه به آن‌ها دسترسی پیدا کرد، نصب میله‌های دستگیره در کنار و داخل وان، و قراردادن تشک‌های ضد لغزش در کف حمام./ JAMA Network Open

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عدم ابتلای تقریبا ۹۹ درصد از بیماران به دیابت با داروی کاهش وزن Zepbound

عدم ابتلای تقریبا ۹۹ درصد از بیماران به دیابت با داروی کاهش وزن Zepbound

ایلای لی‌لی اعلام کرد که داروی کاهش وزن این شرکت تقریبا به ۹۹ درصد از بیماران کمک کرد که پس از سه سال استفاده از این داروی تزریقی به‌صورت هفتگی به دیابت مبتلا نشوند.

نتایج نشان می‌دهند که داروی زپ‌باوند می‌تواند در هر ۹ بیمار تحت‌درمان با این دارو از یک مورد جدید دیابت جلوگیری کند.

داده‌های منتشرشده در نشریه پزشکی نیوانگلند ارتباط این دارو را با بهبود سطوح قند خون، عوامل خطرساز برای بروز بیماری‌های قلبی (کاردیومتابولیک) و کیفیت مرتبط با سلامتی را نشان داد که بیش از سه سال پایدار ماند.

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) قرار است در مورد استفاده از داروی کاهش وزن لی‌لی برای آپنه انسدادی خواب متوسط تا شدید تصمیم‌گیری کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

تسهیل تامین دارو و رفع کمبود با تغییر دیدگاه و فرآیندها

تسهیل تامین دارو و رفع کمبود با تغییر دیدگاه و فرآیندها

دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا‌و‌دارو گفت:

برنامه پایش بازار را آغاز کرده‌ایم تا کمبودهای دارویی کشور شناسایی و راه‌حل‌های آن بررسی شود. موضوع دارو برای مردم حیاتی است اما تمام مسائل آن در حوزه سازمان غذا‌و‌دارو نیست و مراجعی چون بانک مرکزی، بانک‌های عامل، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و دیگر نهادها در این زمینه نقش دارند. امیدواریم بتوانیم با تغییر دیدگاه و فرآیندها، روند تامین دارو را تسهیل کنیم و مشکل کمبود دارو را از میان برداریم.

تمام نهادهایی که در حوزه اقتصادی فعالیت دارند، می‌توانند در تامین دارو کمک‌کننده باشند. اما اگر در امور هر کدام از آن‌ها که حتی نقش کوچکی دارند اخلالی ایجاد شود، تامین به‌موقع دارو به خطر می‌افتد.

امروز یکی از اولویت‌های ما هماهنگی با مجلس است، چراکه موضوع بودجه سال آینده در مجلس در حال بررسی است. امیدواریم بتوانیم با مجلس به تفاهم برسیم و بودجه مناسبی برای سازمان غذا‌و‌دارو جذب کنیم تا کمبود بودجه نداشته باشیم.

سازمان‌های مهمی چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، گمرک و سازمان‌های بیمه‌گر باید در کنار ما باشند تا دارو با قیمت مناسب عرضه شود و پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد.

انتهای پیام

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در پاییز امسال 

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در پاییز امسال 

بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت:

از ابتدای پاییز امسال تا کنون، ۶۶۳ نفر دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شده‌اند که این رقم نسبت به سال گذشته، ۲۰ درصد افزایش یافته است. هم‌چنین در این بازه زمانی، ۲۲ نفر بر اثر این مسمومیت جان خود را از دست داده‌اند. در حالی‌که سال گذشته ۷هزار و ۹۰۰ نفر در پس گازگرفتگی مسموم شدند و ۳۶۰ نفر نیز جان خود را از دست دادند. ۸۶ درصد از این مسمومیت‌ها در منازل مسکونی رخ داد و عمده علت این اتفاق، نشت گاز از بخاری‌ها و آبگرمکن‌ها بوده است.

برای این‌که مطمئن شویم وسیله گرمایشی و شعله‌دار منزل ما عملکرد صحیحی دارد و آلاینده‌ها را دائما به بیرون از خانه انتقال می‌دهد؛ باید نکات زیر بررسی شوند👇

✔️اولین نکته داغ‌بودن همیشگی دودکش است

✔️لوله‌های دودکش حتما باید از جنس گالوانیزه باشند

✔️نصب دودکش‌ها باید به‌صورت ۹۰ درجه باشد و نباید هیچ زاویه و انحراف دیگری داشته باشد وگرنه آلاینده‌ها راحت خارج نمی‌شوند

✔️راه‌های دودکش نیز باید بررسی شوند که راه آن باز باشد؛ برای این کار می‌توان یک شعله کوچ را در مسیر قرار داد و مشاهده کرد که شعله به سمت دودکش منحرف می شود؛ پس مسیر باز است و گرفتگی وجود ندارد

✔️انتهای دودکش‌ها نیز در پشت‌بام باید حداقل یک متر از زمین فاصله داشته باشد و روی آن کلاهک اچ مانند قرار داده شود

انتهای پیام

پیام وزیر بهداشت به مناسبت هفته جهانی آگاه‌سازی از مقاومت میکروبی

پیام وزیر بهداشت به مناسبت هفته جهانی آگاه‌سازی از مقاومت میکروبی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته جهانی آگاه‌سازی از مقاومت میکروبی (۲۸ آبان تا ۴ آذر) پیامی صادر کرد.

متن پیام دکتر محمدرضا ظفرقندی:

مقاومت میکروبی (AMR) در سراسر جهان نه‌تنها یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت محسوب شده، بلکه به‌عنوان تهدیدی جدی برای توسعه پایدار نیز شناخته می‌‌شود. این پدیده در حال‌حاضر تبدیل به یک بحران اجتماعی-اقتصادی شده که نه تنها سلامت انسان‌ها در هر گروه سنی و هر منطقه از جهان، بلکه سلامت حیوانات و گیاهان، و نیز سلامت و امنیت غذایی را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده و محیط زیست را به محلی برای ذخیره و انتقال باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک تبدیل خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود در فاصله بین سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۵۰ میلادی، بیش از ۳۹ میلیون مرگ در اثر باکتری‌های مقاوم اتفاق بیافتد. این رقم با مرگ ۳ انسان در هر دقیقه برابر است. اگر اقدام موثری در این زمینه انجام نشود، در دهه آتی، جهان شاهد ۷.۵ درصد کاهش تولیدات دامی، بین یک تا ۳.۴ تریلیون دلار کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) و سقوط ۲۸ میلیون نفر به زیر خط فقر خواهد بود. این در حالی است که مطالعات نشان داده کاهش ۳۰ درصد مصرف داروهای ضدمیکروبی در صنایع دامی منجر به افزایش ۱۴ بیلیون GDP تا سال ۲۰۵۰ خواهد شد.

مقاومت میکروبی عمدتا در اثر مصرف بیش از حد و یا ناصحیح داروهای ضدمیکروبی توسط انسان و یا در صنایع دامداری-کشاورزی ایجاد می‌شود. کمبود زیرساخت‌های لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها نظیر آب سالم و توالت بهداشتی، پوشش ناکافی واکسیناسیون و نیز محدودیت امکانات پیشگیری از انتقال بیماری در مراکز ارائه‌دهنده خدمات سلامت، باعث گسترش میکروب‌های مقاوم خواهد شد. گسترش میکروب‌های مقاوم باعث شده بسیاری از داروهای ضدمیکروبی تاثیر خود را از دست بدهند. این درحالی است که تولید یک آنتی‌بیوتیک جدید به ۱۰ تا ۱۵ سال زمان و بیش از یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.

اقدام موثر در این زمینه جز با رویکرد یکپارچه به سلامت (One Health) در بین سازمان‌های متولی سلامت انسان، حیوان، گیاه و محیط ممکن نخواهد بود. توفیق کشورها در این زمینه نیازمند یک برنامه واحد کشوری با مشارکت کلیه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط شامل سازمان‌های غیر دولتی و بخش خصوصی خواهد بود. لازم است این سازمان‌ها دست در دست هم، یک برنامه واحد در این زمینه تنظیم نمایند و برای رصد برنامه، نظام مراقبت ادغام یافته در انسان، حیوان و محیط را گسترش دهند. از سوی دیگر با توجه به تاثیر شناخته‌شده بحران‌ها و بروز حوادث طبیعی در کشور ، لازم است موضوع مقاومت میکروبی، پیشگیری و کنترل عفونت‌ها در برنامه‌های تاب آوری مد نظر قرار گیرد.

از بین ۶ منطقه سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی، و از بین ۶۴ کشور گزارش‌دهنده به سازمان جهانی بهداشت، جمهوری اسلامی ایران بالاترین میزان مصرف داروهای ضد میکروبی را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین بهینه‌سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی در کشور یک اولویت خواهد بود.

تلاش‌های فعلی برای مقابله با تهدید فزاینده مقاومت میکروبی کافی نیست. اگر امروز اقدام نکنیم، در آینده جامعه جهانی با عواقب مرگ‌بارتری مواجه خواهد شد.

از همکارانم در وزارت بهداشت و سایر دست‌اندرکاران در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت آموزش و پرورش، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان نظام پزشکی، سازمان‌های بیمه‌‌گر و سایر ذینفعان تقاضا دارم ضمن تعهد به اجرای برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی با رویکرد سلامت واحد، حداکثر تلاش خود را در زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی در جمعیت عمومی، ارتقا دانش مبتنی بر شواهد در ارائه‌دهندگان خدمات سلامت به انسان و دام، تامین ظرفیت‌های مورد نیاز پیشگیری و کنترل عفونت، بهینه‌سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی در انسان و دام، تقویت مکانیسم‌های پایش روند مقاومت میکروبی در کشور به‌کار گیرند. حفاظت از اثربخشی داروهای ضدمیکروبی برای نسل آینده یک وظیفه همگانی است.

انتهای پیام

داروی Revuforj برای بزرگسالان و کودکان مبتلا به نوعی سرطان خون تایید شد

داروی Revuforj برای بزرگسالان و کودکان مبتلا به نوعی سرطان خون تایید شد

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) داروی شرکت سینداکس فارماسوتیکالز (Syndax Pharmaceuticals) را برای درمان بیماران بزرگسال و کودکان مبتلا به نوعی سرطان خون تایید کرد.

داروی رِوومنیب (revumenib) که با نام تجاری رِووفورج (Revuforj) فروخته می‌شود برای درمان نوعی لوسمی حاد استفاده می‌شود. در این نوع لوسمی تغییری در جای ژن KMT۲A صورت گرفته. این بازآرایی کروموزومی که شامل ژن KMT۲A می‌شود در حدود ۱۰ درصد از بیماران مبتلا به لوسمی حاد یافت می‌شود.

رِووفروج متعلق به یک کلاس جدید از داروها با نام مهارکننده‌های منین است که از اتصال پروتئینی به نام منین به پروتئین دیگری به نام MLL جلوگیری کرده و فعال‌شدن پروتئین‌هایی را که می‌توانند باعث رشد سلول‌های سرطانی شوند، متوقف می‌کند.

تاییدیه FDA بر اساس نتایج یک مطالعه فاز اولیه تا میانی با ۱۰۴ بیمار بود که در آن داروی رِووفورج، ۲۱ درصد بهبودی کامل با بهبود نسبی در سطوح بعضی سلول‌های خونی را نشان داد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

فعالان جهانی سلامت، خواستار کاهش نرخ تست‌های ام‌پاکس

فعالان جهانی سلامت، خواستار کاهش نرخ تست‌های ام‌پاکس

فعالان جهانی سلامت با ارسال نامه‌ای به سازندگان یک تست تشخیصی ام‌پاکس/آبله میمون، خواستار کاهش قیمت آن از حدود ۲۰ دلار برای هر تست به ۵ دلار شدند تا به مقابله با نرخ پایین تست در کشورهایی که به‌شدت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته‌اند کمک شود.

تست ام‌پاکس شرکت سِفی‌یِد ( Cepheid) با نام جین‌اکسپرت (GeneXpert) یکی از سه تست تاییدشده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای مصرف اضطراری است اما قیمت آن برای کشورهایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو که بیشترین آسیب را از شیوع این بیماری دیده‌اند، بسیار بالا است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تابستان سال جاری، ام‌پاکس را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام کرد؛ زمانی‌که شیوع این بیماری در کنگو شروع به گسترش به کشورهای همسایه کرد.

ویروس ام‌پاکس معمولا علائمی شبیه آنفلوآنزا دارد و ضایعات چرکی ایجاد می‌کند و می‌تواند منجر به مرگ نیز شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

تاییدیه کامل داروی Ocaliva برای درمان کلانژیت صفراوی اولیه رد شد

تاییدیه کامل داروی Ocaliva برای درمان کلانژیت صفراوی اولیه رد شد

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) تاییدیه کامل داروی بیماری کبدی ساخت شرکت اینترسپت فارماسوتیکالز (Intercept Pharmaceuticals) را رد کرد.

این دارو که اُکالیوا (Ocaliva) نام دارد تحت وضعیت تاییدیه تسریع‌شده در آمریکا در دسترس خواهد بود. FDA آزمایش‌های بیشتری را برای تایید فواید اُکالیوا الزامی کرده و اگر داده‌های کارآزمایی‌ها اثربخشی این دارو را نشان ندهند این سازمان می‌تواند از شرکت بخواهد تا داروی نام‌یرده را از بازار جمع کند.

اُکالیوا برای درمان بیماران مبتلا به کلانژیت صفراوی اولیه تاییدیه تسریع‌شده از FDA  در سال ۲۰۱۶ دریافت کرد؛ بیماری نادری که باعث التهاب مجاری صفراوی کوچک در کبد می‌شود و در نهایت می‌تواند کبد را از بین ببرد.

طبق گزارش بنیاد کبد آمریکا، سالانه کمتر از ۲۰۰ هزار مورد کلانژیت صفراوی اولیه در این کشور ثبت می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

خروج تدریجی قلم‌های انسولین انسانی نووُ نوردیسک در سراسر جهان

خروج تدریجی قلم‌های انسولین انسانی نووُ نوردیسک در سراسر جهان

نووُ نوردیسک اعلام کرد که تدریجا به تولید قلم‌های انسولین انسانی پایان می‌دهد. این شرکت هم‌زمان میلیاردها دلار برای افزایش تولید داروهای تزریقی کاهش وزن و دیابت هزینه می‌کند.

این شرکت داروسازی دانمارکی قصد دارد انسولین انسانی را فقط در ویال‌هایی تولید کند که برای تزریق به سرنگ نیاز دارند؛ اما به تولید قلم‌های حاوی محصولات آنالوگ خود که جدیدتر، و در کنترل سطوح قند خون موثرتر هستند ادامه خواهد داد.

انسولین آنالوگ گران‌تر و تولید آن از انسولین انسانی سخت‌تر است در نتیجه این انسولین تا حد زیادی در کشورهای ثروتمند فروخته می‌شود در حالی‌که انسولین انسانی در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط به فروش می‌رسد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

تحمیل خرج ۴۰ تا ۵۰ میلیاردی به نظام سلامت ناشی از آلودگی هوا

تحمیل خرج ۴۰ تا ۵۰ میلیاردی به نظام سلامت ناشی از آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به مرگ ۳۰ هزار نفر در سال به‌دلیل آلودگی هوا در کشور گفت: راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد. هزینه‌ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت به‌گونه‌ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می‌شود و تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا به‌ویژه برای همه گروه‌ها، آماده خدمت‌رسانی هستند.

دکتر عباس شاهسونی با بیان این‌که بر اساس قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژی‌هایی که سالانه تولید می‌شوند، تجدیدپذیر باشند، افزود: اما از سال ۹۶ تا کنون طبق گزارش سازمان محیط زیست فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشته‌ایم و ۶ درصد از انرژی‌های تولید شده، تجدیدپذیر بوده‌اند.

دو و نیم میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می‌کنند که باید از رده خارج شوند. در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می‌کنند که ۹۰ درصد آن‌ها فرسوده است و سال گذشته فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند و بسیاری از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین، معاینه فنی ندارند.

با این‌وجود، میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در کشور حدود ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودرو‌ها و مصرف سوخت، بر اساس گزارش سال گذشته همین میزان ثابت مانده است.

وی با اشاره به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل تصریح کرد: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماری‌های تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می‌تواند حتی به کاهش بیماری‌های تنفسی کمک کند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره ماسک‌های مناسب شرایط آلودگی هوا نیز گفت: ماسک N۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند البته این نوع ماسک ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد بنابراین استفاده از دو ماسک طبی نیز در این شرایط توصیه می‌شود چراکه می‌تواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.

انتهای پیام

مصرف مواد دخانی عامل ۸۰ درصد سرطان‌های ریه

مصرف مواد دخانی عامل ۸۰ درصد سرطان‌های ریه

دبیرکل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر گفت:

کارخانجات دخانیات داخلی در چند دهه گذشته از ۶ به ۳۸ کارخانه رسیده است و سالانه ۹ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کنند.

افزایش مصرف قلیان در ۲ سال اخیر از ۲۱ به ۳۶ درصد و مصرف سیگار الکترونیکی حدود دو برابر شده و به ۶ و نیم درصد رسیده است.

دکتر محمدرضا مسجدی با انتقاد از تبلیغ مصرف مواد دخانی در بیشتر فیلم‌ها و سریال‌ها افزود: کمتر فیلم و سریالی است که در آن تبلیغ مواد دخانی نباشد؛ به‌ویژه در شبکه سینمای خانگی، انواع مواد دخانی به‌ویژه برای زنان و دختران تبلیغ می‌شود. مصرف سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله کشور ۱۳۵ درصد افزایش یافته است.

سالانه ۴۱ میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر جان خود را از دست می‌دهند. مصرف مواد دخانی، عامل ابتلای ۲۰ درصد از بیماری‌های قلبی، ۸۰ درصد سرطان‌های ریه، ۱۴ درصد سکته‌های مغزی و ۱۲ درصد زوال‌های عقل و عامل اصلی ۸/۷ درصد مرگ‌ها در جهان است.

دریافت مالیات سالانه ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومانی بر مواد دخانی که وزارت کشور و شهرداری‌ها دریافت می‌کنند، برای هزینه در فضا‌های ورزشی و اقدامات مختلف و با هدف کاهش مصرف مواد دخانی است. پیاده‌روی روزانه، خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان و سرطان پروستات در مردان را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

پس از آزمون و خطا/ حمایت اتحادیه اروپا از داروی آلزایمر Leqembi 

پس از آزمون و خطا/

حمایت اتحادیه اروپا از داروی آلزایمر Leqembi 

کمیته داروهای انسانی آژانس داروهای اروپا (CHMP) داروی لِکمبی (Leqembi) ساخت شرکت‌های ایسای و بایوژن را برای درمان برخی از بیماران مبتلا به آلزایمر در مراحل اولیه توصیه کرد و تصمیم چهار ماه قبلِ خود را تغییر داد.

در صورتی‌که این توصیه توسط کمیسیون اروپا پذیرفته شود، لِکمبی به نخستین درمان آلزایمر در اتحادیه اروپا تبدیل خواهد شد.

در ماه ژوئیه سال جاری، CHMP لِکمبی را برای درمان بیماری آلزایمر در مراحل اولیه رد کرد و گفت که خطر جدی تورم مغزی ناشی از مصرف این دارو از تاثیر کوچکِ آن بر کاهش زوال شناختی بیشتر است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

باید و نبایدهای تغذیه‌ای و خودمراقبتی مهم در بیماران مبتلا به دیابت

باید و نبایدهای تغذیه‌ای و خودمراقبتی مهم در بیماران مبتلا به دیابت

یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این‌که دیابت به بیماری همه‌گیری نهفته لقب گرفته است، گفت:

دیابت، یک بیماری خاموش است که علامتی ندارد ولی نرم نرم مانند موریانه کار خودش را انجام می‌دهد و عوارض بسیاری دارد؛ به‌عنوان مثال شایع‌ترین علت نابینایی در دنیا دیابت است و عوارض چشمی، کلیوی، قلبی، سکته‌های مغزی و عوارض عصبی، شایع‌ترین علت قطع پا به دلیل دیابت است.

دکتر سید وحید احمدی طباطبایی با تاکید بر اهمیت توجه به کنترل وزن، رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی، مراقبت از پاها، ترک مصرف دخانیات و مصرف داروهای تجویز شده از سوی بیماران دیابتی افزود: کنترل وزن بسیار حیاتی است. بیماران دیابتی، به‌ویژه افرادی که اضافه‌وزن دارند، باید از کاهش وزن خود اطمینان حاصل کنند. این امر به کنترل بهتر دیابت کمک خواهد کرد.

بیماران دیابتی بهتر است تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و در عوض مقدار غذای مصرفی در هر وعده را کاهش دهند. این بیماران هرگز نباید یکی از وعده‌های اصلی غذا را حذف کنند به ویژه بیمارانی که دارو مصرف و یا انسولین تزریق می‌کنند.

بهتر است بیماران دیابتی مصرف میوه‌هایی مثل انگور، خرما، توت و یا مصرف خشکبار شیرین مثل توت خشک را محدود اما از میوه‌های غیرشیرین و سبزی‌ها در وعده غذایی به مقدار زیاد استفاده کنند.

مصرف حبوبات در برنامه غذایی بیماران دیابتی مفید است. بهترین نان برای بیماران دیابتی نان سبوس‌دار مانند نان سنگگ سبوس دار است و بیماران دیابتی نباید قند، شکر، آبنبات، شکلات، شیرینی، گز و امثال این موارد را مصرف کند. هم‌چنین مواد نشاسته‌ای مانند نان، برنج، سیب‌زمینی و ماکارانی به میزانی که باعث افزایش وزن نشود، می‌تواند مصرف شود البته به‌صورت محدود.

بهتر است مصرف چربی‌ها در بیماران دیابتی کاهش یابد و این بیماران از سرخ‌کردن غذا خودداری کنند، غذاهای‌شان بیشتر آب‌پز و کباب‌پز باشد، از گوشت‌های کم‌چرب و نیز از شیر و ماست کم‌چرب استفاده کنند.

تاثیر ورزش برای بیماران دیابتی بسیار مهم است. بیماران دیابتی باید ورزش کنند اما اگر قادر به انجام ورزش‌های سنگین نیستند، باید پیاده‌روی روزانه را آغاز کنند و به تدریج زمان آن را افزایش دهند. اما اگر بیماران دیابتی در حین ورزش یا پیاده‌روی احساس درد قفسه سینه و نفس تنگی احساس می‌کنند، باید با پزشک خود مشورت کنند.

دکتر احمدی طباطبایی با تاکید بر اهمیت بررسی دقیق پاهای بیماران دیابتی به‌صورت منظم گفت: پاها باید به دقت بررسی شوند زیرا بیماران دیابتی در معرض عوارض زخم پای دیابتی قرار دارند بنابراین توصیه می‌شود پاها هر روز شسته شده و از نظر قرمزی، تورم و تغییر رنگ بررسی شوند.

بیماران دیابتی برای این‌که کف پایشان را ببینند بهتر است از آینه استفاده کنند. هر روز پاهای‌شان را با آب ولرم و صابون بشویند و بین انگشت‌های پا را با حوله نرم خشک کنند. به دیابتی ها توصیه می‌شود از کفش‌های راحتی پاشنه کوتاه و پنجه پهن و در خانه هم از دمپایی و یا کفش‌های راحتی استفاده کنند.

ترک دخانیات یکی از اصول مهم در مراقبت بهتر از دیابتی‌ها است. یکی از باورهای غلط این است که دیابتی ها اگر تریاک استفاده کنند قندشان را می‌سوزاند، این باور غلط است و هیچ اتفاقی برای کنترل قند خون نمی افتد بلکه عوارض بیماری را بیشتر می‌کند.

انتهای پیام