چهارشنبه 29 اسفند 1403
21.5 C
Tehran
خانه Blog

برپایی دست‌کم ۳۰ کارگاه آموزشی در فارمکس ۲۰۲۵

برپایی دست‌کم ۳۰ کارگاه آموزشی در فارمکس ۲۰۲۵

دبیر علمی هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵، در آستانه فرا رسیدن سال نو و تبریک نوروز به فعالان صنعت داروسازی کشور، ابراز امیدواری کرد سال ۱۴۰۴، سالی پر برکت همراه با پیشرفت و توسعه برای صنعت داروسازی کشور باشد.

دکتر ایمان ایرانمنش با اشاره به در پیش‌بودن هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس در دومین ماه از فصل بهار گفت:

فارمکس را می‌توان اولین رویداد حوزه دارو در سال جدید دانست که قرار است اتفاقات خوبی در روزهای برگزاری این رویداد رقم بخورد.

وی با اشاره به برپایی کارگاه‌های آموزشی در روزهای برگزاری نمایشگاه فارمکس افزود: حداقل ۳۰ کارگاه با موضوعات مختلف در راستای ارتقای سطح علمی دانشجویان و فعالان صنعت داروسازی در نظر گرفته شده است.

این کارگاه‌ها توسط اساتید برجسته و مجرب برپا می‌شود که انتظار می‌رود با استقبال مخاطبان روبرو شود.

✔️هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵، در روزهای ۲۳ الی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.

 انتهای پیام

 

چگونه می‌توان از قیمت مصوب دارو مطلع شد؟

چگونه می‌توان از قیمت مصوب دارو مطلع شد؟

سازمان غذا‌و‌دارو اعلام کرد:

شهروندان می‌توانند از طریق سامانه تی‌تک، اپلیکیشن موبایلی و سایت irc.fda.gov.ir از قیمت مصوب داروها مطلع شوند.

برای آگاهی از قیمت رسمی داروها، سامانه‌های متعددی در دسترس مردم قرار دارد. هم‌چنین، مرکز پاسخگویی تلفنی ۱۹۰ همه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب آماده ارائه اطلاعات دارویی به هموطنان است.

انتهای پیام

سازمان‌های بیمه‌گر مطابق مصوبات عمل می‌کنند

سازمان‌های بیمه‌گر مطابق مصوبات عمل می‌کنند

توضیحات روابط‌عمومی سازمان تامین اجتماعی:

اعداد ۰، ۱ و ۲ که در سامانه دارویی سازمان تامین اجتماعی نمایش داده می‌شوند، تنها کاربرد سازمانی دارند و به معنای پوشش ۱ ریالی دارو نیستند.

برای داروهایی که تحت پوشش بیمه قرار ندارند و از طریق صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج یا دارویار پوشش داده می‌شوند، عدد ۱ نمایش داده می‌شود.

در صورت نمایش عدد ۱ برای دارویی، معنایش این است که کد یارانه دارو یا حمایت صندوق خاص و صعب‌العلاج به آن دارو تعلق می‌گیرد و نه به میزان پوشش بیمه پایه.

انتهای پیام

بازرسی‌ها تشدید خواهد شد/ پلمب و تعطیلی ۵۶۳ داروخانه متخلف

بازرسی‌ها تشدید خواهد شد/

پلمب و تعطیلی ۵۶۳ داروخانه متخلف

دکتر سعید مهرزادی، سرپرست دفتر بازرسی، عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا‌و‌دارو از استمرار نظارت‌های دقیق بر زنجیره تأمین دارو خبر داد و گفت:

با توجه به گستردگی داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو در کشور، تخلفات شناسایی‌شده در مقایسه با حجم فعالیت این مراکز ناچیز است، اما برای حفظ سلامت نظام دارویی، نظارت‌ها با جدیت ادامه دارد. در آخرین بازرسی‌های انجام‌شده، ۴۵ هزار و ۳۶۹ واحد مورد پایش قرار گرفته و ۳۲۲۱ تخلف شناسایی شده است. نظارت بر این فرآیند در ایام نوروز تشدید خواهد شد.

دفتر بازرسی سازمان غذا‌و‌دارو طی هفته‌های اخیر ۲۶ هزار و ۹۰۶ مورد بازرسی را در سطح کشور انجام داده که منجر به شناسایی موارد متعددی از تخلف شده است. از مجموع تخلفات ثبت‌شده، ۱۶۱۶ مورد به عدم حضور مسئول فنی مربوط می‌شود. هم‌چنین ۴۶۰ مورد قاچاق دارو، ۴۶۳ مورد گرانفروشی و ۵۲۰ مورد عدم ثبت شناسه دارو در سامانه‌ها گزارش شده است. علاوه‌بر این، ۷۳ مورد عدم ثبت بیمه‌ای نسخه، ۱۴۱ مورد تخلفات مرتبط با شئونات حرفه‌ای و ۱۴۷۲ مورد سایر تخلفات شناسایی شده است.

در پی این تخلفات، ۵۶۳ واحد پلمب و تعطیل شد. هم‌چنین ۲۳۲ پرونده برای بررسی بیشتر به تعزیرات حکومتی و ۹۷ پرونده به دادسرای محل ارجاع شده است. سازمان غذا‌و‌دارو هم‌چنین تعداد قابل توجهی از متخلفان را با اخطار کتبی مواجه کرده تا از تکرار تخلفات جلوگیری شود.

با توجه به افزایش نیاز مردم به داروخانه‌ها و مراکز تأمین دارو در تعطیلات، این نظارت‌ها به‌صورت شبانه‌روزی ادامه دارد. دکتر مهرزادی تاکید کرد که داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش موظف به ارائه خدمات مطلوب هستند و هرگونه کوتاهی در این زمینه پیگیری خواهد شد.

برای افزایش دقت و سرعت در شناسایی تخلفات، سازمان غذا‌و‌دارو در حال توسعه نظارت‌های هوشمند است. با اجرای طرح‌های جدید و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، امکان رصد سریع‌تر فعالیت‌های دارویی فراهم شده و برخورد با متخلفان در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

انتهای پیام

ارتباط استفاده زیاد از رسانه‌های اجتماعی با اختلالات کژپنداری 

ارتباط استفاده زیاد از رسانه‌های اجتماعی با اختلالات کژپنداری 

یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه سایمون فریزر ارتباطی نزدیک بین سطوح بالای استفاده از رسانه‌های اجتماعی و اختلالات روانپزشکی متضمّن کژپنداری (delusion) مانند خودشیفتگی و اختلال بدشکلی بدن، پیدا کرده است.

طبق نتایج این مطالعه منتشر شده در BMC Psychiatry – یک بررسی سیستمیک بر تمام تحقیقات دانشگاهی موجود از جمله بررسی دقیق بیش از ۲۵۰۰ نشریه در مورد استفاده از رسانه‌های اجتماعی و اختلالات روانپزشکی – اشکال کژپنداری تا حد زیادی شایع‌ترین نوع اختلالات روانپزشکی مربوط به استفاده زیاد از رسانه‌های اجتماعی است.

این اختلالات عبارتند از: اختلال شخصیت خودشیفته (توهمات برتری)، خودمعشوق‌پنداری (توهماتی که یک فرد مشهور عاشق شما است)، اختلال بدشکلی بدن (کژپنداری نقص در بخشی از بدن فرد) و بی‌اشتهایی (در اثر توهمات در مورد اندازه بدن).

به گفته نویسندگان این تحقیق، رسانه‌های اجتماعی خود ذاتا مشکل‌ساز نیستند، اما جهان‌های مجازی – همراه با انزوای اجتماعی در «زندگی واقعی» – محیط‌هایی را ایجاد می‌کنند که در آن افراد می‌توانند بدون آن‌که مورد پرسش قرار بگیرند، حس توهم‌آمیزی از هویت خود را حفظ کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا: چین نباید داروهای قیمت‌پایین را بر ایمنی محصول در اولویت قرار دهد

اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا: چین نباید داروهای قیمت‌پایین را بر ایمنی محصول در اولویت قرار دهد

یک گروه اِعمال نفوذ تجاری اروپایی از چین خواست تا اقداماتی انجام دهد که قیمت‌های پایین را بر ایمنی محصول در برنامه متمرکز خرید دارو در این کشور در اولویت قرار ندهند.

اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین هم‌چنین تحقیقات اخیر چین را در مورد نگرانی‌های کیفیت داروهای فاقد حق انحصارِ تاییدشده برای این برنامه زیر سوال برد و آن را غیرعلمی و فاقد شفافیت دانست.

اداره ملی امنیت مراقبت‌های بهداشتی چین (NHSA) تحقیقاتی را در ماه ژانویه به‌منظور زیر آغاز کرد:

پس از این‌که رسانه‌های داخلی به نقل از پزشکان پکن و شانگهای گفتند که داروهای ژنریکِ ارزان‌تر که در بیمارستان‌های دولتی استفاده می‌شوند، به‌نظر نمی‌رسد همان اثربخشی یا عوارض جانبی داروهای ساخته‌شده توسط شرکت‌های داروسازی غربی را داشته باشند.

این نهاد ناظر بر مراقبت‌های بهداشتی گفت که این ادعاها را با کارشناسان مربوطه و هم‌چنین رؤسای هفت بیمارستان بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که نگرانی‌ها در مورد کیفیت این داروها بی‌اساس است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

دو برابر شدن موارد سرخک در ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳

دو برابر شدن موارد سرخک در ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) و  صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، موارد سرخک در منطقه اروپا در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل از آن دو برابر شد و به بالاترین حد خود در بیش از ۲۵ سال گذشته رسید.

کودکان ۵ سال به پایین بیش از ۴۰ درصد از ۱۲۷۳۵۰ مورد گزارش‌شده در این منطقه را تشکیل می‌دهند.

به گفته WHO، افزایش موارد سرخک در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ ناشی از کاهش پوشش ایمن‌سازی در طول همه‌گیری کووید۱۹ بود و نرخ واکسیناسیون هنوز به سطح قبل از همه‌گیری نرسیده است.

سرخک یکی از مُسری‌ترین بیماری‌های ویروسی برای انسان است که می‌تواند منجر به عوارضی از جمله ذات‌الریه، انسفالیت (التهاب حاد بافت مغزی)، و کم‌آبی بدن شود و به حافظه دفاعی سیستم ایمنی در برابر عوامل مختلف بیماری‌زا، آسیب وارد کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

وجود ۱۰۰ بیمارستان نیمه‌کاره با پیشرفت فیزیکی ۱ تا ۲ درصد در کشور

وجود ۱۰۰ بیمارستان نیمه‌کاره با پیشرفت فیزیکی ۱ تا ۲ درصد در کشور

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه شنبه ( ۲۵ اسفند)  در آیین بهره‌برداری از طرح‌های درمانی اراک گفت:

با وجود نیاز مبرم به توسعه زیرساخت‌های بهداشتی، ۱۰۰ بیمارستان در نقاط مختلف کشور تنها با یک تا دو درصد پیشرفت فیزیکی روبرو هستند و لازم است اعتبارات لازم برای تکمیل طرح‌های درمانی پیش‌بینی شود.

دکتر محمدرضا ظفرقندی با اشاره به راه‌اندازی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) در اراک افزود: این بیمارستان با ظرفیت مناسب و تجهیزات مدرن راه‌اندازی شده است؛ هرچند که این فرآیند کار دشواری بود و زمان زیادی را به خود اختصاص داد. بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اراک به‌عنوان یک بیمارستان تراز یک برای تروما شناخته می‌شود و ظرفیت آن به گونه‌ای است که می‌تواند ترافیک تروما را به خوبی پوشش دهد.

حتی در بیمارستان‌های تهران هم، ظرفیتی که در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک وجود دارد، نیست و مدیران گذشته و کنونی برای بهره‌برداری این طرح درمانی زحمات زیادی کشیدند که جای تقدیر دارد.

حوزه بهداشت و درمان متعلق به مردم است و بالاترین ارزش را دارد و در شرایط موجود، قدم بزرگی در حوزه سلامت برداشته شده است. در حال‌حاضر، تامین نیروی انسانی پای کار و توانمند و مدیریت بهره‌وری در این بیمارستان ضرورت دارد.

 دکتر ظفرقندی در ادامه به اقدامات وزارت بهداشت اشاره، و تصریح کرد: ۶ ماه پیش که این‌ وزارتخانه را تحویل گرفتم، ۱۲ ماه کارانه کادر درمان پرداخت نشده بود و با پیگیری‌های انجام‌شده معوقات کارانه کادر درمان به پنج ماه رسیده است.

 اگر به مطالبات و نیازهای کادر درمان توجه نشود مهاجرت شکل می‌گیرد و در مقابل اگر به این قشر توجه شود، ماندگاری رقم خواهد خورد.

 اضافه‌کار پرستاران در هر ساعت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار ریال بود که با پیگیری‌های انجام شده اکنون به ۸۰۰ هزار ریال رسیده است.

 برای پرداخت حقوق نیروهای طرحی مشکل داشتیم و صندوقی در وزارت بهداشت ایجاد و ۵۰۰ میلیارد تومان به این صندوق واریز کردیم تا هر دستیاری که کار خود را شروع کرد کارانه او را از همان ابتدا به صورت منظم پرداخت کنیم. در همین هفته گذشته نیز ۲۴۰ میلیارد تومان پرداخت پرسنلی داشتیم و ۳۳۰ میلیارد تومان برای دارو و تجهیزات هزینه شد. در بودجه سال آینده نیز، نمایندگان مجلس، ۸۵ همت به وزارت بهداشت کمک کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری پویش «نه به تصادفات» اضافه کرد: هزینه تصادفات رانندگی از کل بودجه وزارت بهداشت بیشتر است و بالغ بر هفت درصد تولید ناخالص ملی است. بیشترین عمر از دست رفته کشور در اثر تصادف است به‌طوری که ۸۲ درصد قربانیان تصادفات زیر ۵۰ سال و ۵۲ درصد زیر ۳۰ سال هستند و در تلاشیم تا تمامی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها را به صحنه بیاوریم و از تصادفات جلوگیری کنیم.

حدود ۵۰ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا فوت می‌کنند، ابتدا باید جلوی ریزش‌ها را بگیریم و بعد کار سازنده انجام دهیم؛ یعنی در واقع به پیشگیری از آلودگی هوا و تصادفات بپردازیم. دو الی سه هزار نفر در سال نتیجه تلاش‌ها برای افزایش باروری در مراکز ناباروری است در حالی‌که بیش از ۲۰ هزار نفر را سالیانه بر اثر تصادفات از دست می‌دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت نگاه اجتماعی پیشگیرانه گفت: باید بتوانیم موارد را کنترل و پیگیری کنیم. در حوزه آلودگی هوا، هفته‌ای نیست که دکتر پزشکیان برای پنل‌های خورشیدی پیگیری نداشته باشد. ما ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم که هدر می‌رود و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم تا ناترازی انرژی و به تبع آن، میزان فوتی‌های ناشی از آلودگی را کم کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم‌چنین بر ضرورت افزایش سواد عمومی سلامت تاکید کرد.

دکتر ظفرقندی در مورد ساخت بیمارستان مدرس ساوه و نیز تامین نیروی انسانی و تجهیزات بیمارستان ولیعصر قول مساعد داد و گفت: هم‌چنین به صورت اصولی با ایجاد دانشکده داروسازی موافقیم و کارهای اداری و تامین مدرسین آن باید از ظرفیت‌های استانی استفاده کرد.

وزیر بهداشت با اشاره به صدور مجوز برای جذب ۲۷ هزار نیرو در کشور، سهم این استان در جذب نیرو را مورد تاکید قرار داد.

 وی در پایان با بیان این‌که بدهی پیمانکاران به زودی پرداخت می‌شود، افزود: اولویت ما در وزارت بهداشت به ترتیب، پرداخت پرسنلی، دارو و تجهیزات و مطالبات پیمانکاران است و بعد با کمک خیرین و مولدسازی به توسعه می‌پردازیم.

 شرکت در آئین بهره‌برداری از طرح‌ توسعه بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اراک دیگر برنامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر یک روزه به اراک، مرکز استان مرکزی بود.

انتهای پیام

چند کشور استانداردهای کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت را در سال ۲۰۲۴ رعایت کردند؟

چند کشور استانداردهای کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت را در سال ۲۰۲۴ رعایت کردند؟

بر اساس داده‌های آی‌کیوایر (IQAir) یک شرکت نظارت بر کیفیت هوا مستقر در سوئیس، در سال ۲۰۲۴ تنها هفت کشور استانداردهای کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت (WHO) را به کار گرفتند. محققان نیز هشدار داده‌اند که جنگ با مِه‌دود پس از توقف کمک‌های آمریکا سخت‌تر خواهد شد.

طبق آنالیز IQAir، چاد و بنگلادش آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال گذشته بودند و میانگین سطح مِه‌دود در این کشورها بیش از ۱۵ برابر بیشتر از دستورالعمل‌های WHO بود. فقط استرالیا، نیوزیلند، باهاما، باربادوس، گرانادا، استونی، و ایسلند موفق به رعایت استانداردهای کیفیت هوای WHO شدند.

پس از چاد، بنگلادش، پاکستان، و جمهوری دموکراتیک کنگو، هند رتبه پنجم آلوده‌ترین کشور جهان را در  ۲۰۲۴ کسب کرد.

سازمان جهانی بهداشت سطوح بیشتر از ۵ میکروگرم در متر مکعب را در مورد میزان انتشار ذرات سمی ریز موسوم به PM۲.۵ توصیه نمی‌کند، استانداردی که در سال گذشته فقط توسط ۱۷ درصد از کشورها رعایت شد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

فعالیت داروخانه‌های هلال‌احمر در تعطیلات نوروز به‌صورت  ۲۴ ساعته

فعالیت داروخانه‌های هلالاحمر در تعطیلات نوروز به‌صورت  ۲۴ ساعته

میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر گفت:

در نوروز ۱۴۰۴ داروخانه‌های هلال‌احمر به‌صورت ۲۴ ساعته فعال، و مراکز توانبخشی نیز در روزهای تعطیل فعال خواهند بود.

انتهای پیام

احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین

احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین

مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا‌و‌دارو با اشاره به افزایش مصرف آجیل در آستانه نوروز نسبت به احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد و گفت: این سم قارچی که در شرایط نامناسب نگهداری رشد می‌کند، می‌تواند منجر به مشکلات جدی کبدی و حتی افزایش خطر سرطان شود. کارشناسان توصیه می‌کنند برای حفظ سلامت، از خرید آجیل‌های فله‌ای و کپک‌زده پرهیز کرده و به نشانه‌های آلودگی توجه شود.

آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه‌های روغنی رشد می‌کند. این سم می‌تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.

دکتر عبدالعظیم بهفر با تاکید بر راه‌های تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکه‌های کپک‌زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه‌های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این‌حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های مواد غذایی ممکن است.

بررسی‌های انجام‌شده نشان داده که در برخی نمونه‌های آجیل‌های فله‌ای و نگهداری‌شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه‌های بررسی‌شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم‌سازی یا بازگرداندن محصولات شد.

سازمان غذا‌و‌دارو به‌طور مستمر از طریق آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، نمونه‌برداری از محصولات بازار را انجام می‌دهد. امسال نیز تیم‌های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، به‌ویژه در روزهای پایانی سال، نظارت‌های ویژه‌ای را اجرا کرده‌اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

دکتر بهفر درباره خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: افراد دارای بیماری‌های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می‌شود این افراد حتما از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.

وی با اشاره به روش‌های تشخیص علمی این سم تصریح کرد: آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و هم‌چنین برخی آزمایشگاه‌های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا‌و‌دارو، قادر به انجام آزمایش‌های تخصصی برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش‌ها عمدتا برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل‌های مشکوک، موارد را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور گزارش دهند. هم‌چنین، بازرسان سازمان غذا‌و‌دارو از طریق گزارش‌های مردمی، روند بازرسی را سریع‌تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.

انتهای پیام

دعوت از سفرا، رایزنان اقتصادی، و هیات‌های تجاری کشورهای همسایه برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی فارمکس

دعوت از سفرا، رایزنان اقتصادی، و هیات‌های تجاری کشورهای همسایه برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی فارمکس

دکتر علیرضا بیگلری، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت در نامه‌ای به جواد معبودی‌فر، مدیرکل تشریفات وزارت امور خارجه، خواستار دعوت از سفرا، رایزنان اقتصادی، هیئت‌های تجاری کشورهای هدف صادراتی و مهم‌تر از همه مقامات دارویی کشورهای هدف برای حضور در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵ شد

در بخشی از این نامه آمده است:

نمایشگاه فارمکس می‌تواند بستر ارزشمندی برای همکاری‌های بین‌المللی و تامین و صادرات مواد اولیه دارویی و تجهیزات صنایع داورسازی قلمداد گردد.

✔️هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵، در روزهای ۲۳ الی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

طبیعت‌، فعالیت مغز مرتبط با درد را کاهش می‌دهد

طبیعت‌، فعالیت مغز مرتبط با درد را کاهش می‌دهد

بر اساس نتایج مطالعه محققان دانشگاه‌های اکستر و وین، قرار گرفتن در معرض طبیعت ممکن است نحوه واکنش مغز به پردازش درد را تغییر دهد.

در این تحقیق، اسکن‌ مغزی ۴۹ بیمار که شوک‌های الکتریکی کوچک دریافت می‌کردند نشان داد که فعالیت مرتبط با درک درد در زمانی که به افراد فیلم‌هایی با صحنه‌هایی از طبیعت نشان داده می‌شد در مقایسه با تصاویر شهری یا فضای سرپوشیده اداری، کاهش می‌یابد.

به گفته محققان با این‌که اثرات طبیعت برای کاهش درد تقریبا نصف مُسکن‌ها است و این یافته‌ها می‌تواند راه‌های جایگزین برای مدیریت درد را فراهم کند، افراد مبتلا به درد قطعا باید به مصرف داروهایی که برای‌شان تجویز شده ادامه دهند./ نشریه Nature Communications

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

هشدار در خصوص استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم

هشدار در خصوص استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا‌و‌دارو نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی محصولات هشدار داد و بر اهمیت توجه به مشخصات محصول در هنگام خرید تاکید کرد.

مهندس زهره پوراحمد با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی گفت: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های باکیفیت است اما در برخی محصولات به‌جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تاثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولا شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آن‌ها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود.

مهندس پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات افزود: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده است و در دو شکل اصلی وجود دارد پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو کره کاکائو شکر و گاهی شیر است شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد. شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به‌جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند.

وی با تاکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی تصریح کرد: تولید شکلات باکیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به‌دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

مهندس پوراحمد از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به‌جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالا است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

شکلات واقعی در دمای بدن به‌راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یک‌دست دارد در حالی‌که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولا بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند.

انتهای پیام

برگزاری رزمایش طرح نوروزی پلیس با حضور وزیر بهداشت

برگزاری رزمایش طرح نوروزی پلیس با حضور وزیر بهداشت

طرح امداد سلامت نوروزی که هر سال با حضور همه ارگان‌ها و سازمان‌های امدادی به میزبانی پلیس راهور فراجا برگزار می‌شود، امسال میزبان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

دکتر محمدرضا ظفرقندی در بخشی از سخنرانی خود در رزمایش طرح ترافیکی نوروزی پلیس با اشاره به اجرای پویش «نه به تصادف» در آستانه سفرهای نوروزی گفت:

اساسا ارزش هر دستگاه و حاکمیت به این است که برای جان انسان‌ها چه قدر ارزش و احترام قائل است و چقدر برای حفظ این جان‌ها تلاش و همت می‌کند و هم‌چنین سرمایه‌گذاری می‌کند. این چیزی است که در دنیای امروز به‌عنوان یک شاخص توسعه به آن نگاه می‌شود.

سال گذشته در تصادفات جاده‌ای بیش از ۲۰ هزار نفر فوت کردند و بیش از یک میلیون مجروح نیز به مراکز درمانی مراجعه کردند.. بیش از ۳۰۰۰ آسیب قطع نخاع داشتیم. آسیب‌های روانی و اجتماعی که به‌دنبال این تصادفات است و خسارات مالی که به‌دنبال این تصادفات است در محاسبه‌ای که انجام شده، حدود ۷ درصد درآمد ناخالص ملی است.

انتهای پیام

چگونه داروهای تاریخ گذشته و بلااستفاده را امحا کنیم؟

چگونه داروهای تاریخ گذشته و بلااستفاده را امحا کنیم؟

دکتر راضیه کشاورز، سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا‌و‌دارو درباره گفت:

برای حفظ سلامت خانواده و جلوگیری از آسیب به محیط زیست بهتر است هنگام خانه‌تکانی داروهای تاریخ گذشته و یا بلااستفاده به شیوه صحیح امحا شود.

داروها باید در شرایط مناسب دمایی که روی بسته‌بندی آن‌ها قید شده است نگهداری شوند. پایداری دارو در صورت نگهداری در شرایط مناسب دمایی تا پایان تاریخ انقضا آن است.

پایداری بعضی داروها طبق بروشور شرکت سازنده کوتاه‌تر است. در صورت باز شدن این نوع داروها، مدت زمان معینی قابلیت استفاده از آن وجود دارد، هر چند که تاریخ انقضا آن به پایان نرسیده باشد.

تاریخ انقضا انواع داروها معمولا به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها هم‌چنین در انتهای ورقه‌های آلومینیومی بسته‌بندی قرص‌ها کپسول‌ها بر روی شیشه آمپول و ویال‌های تزریقی و در خصوص پمادها و کرم های موضعی بر روی انتهای تیوپ پماد و کرم و یا روی جعبه مقوایی آن‌ها حک شده است، که باید حتما توسط مصرف‌کننده بررسی شود.

هنگام خانه‌تکانی داروهایی که تاریخ انقضا آن‌ها فرارسیده است از بسته‌بندی اصلی خارج کنید و برای جلوگیری از مصرف نابه جای داروهای دور ریخته شده بهتر است قرص‌ها و کپسول‌ها را معدوم با زباله‌های تر مانند تفاله چای مخلوط کنید تا ظاهر ناخوشایند آن‌ها مانع مصرف داروها توسط کودکان و … شود.

شربت‌های تاریخ گذشته (به‌جز آنتی‌بیوتیک‌ها) را در فاضلاب خالی کرده و شیشه‌های آن را دور بریزید. سوسپانسیون‌های آنتی‌بیوتیک‌ها را بعد از گذشت ده روز از مصرف‌شان داخل سطل زباله بیندازید.

قطره‌های چشمی که از باز شدن درب آن یک ماه گذشته است دیگر استریل نمی‌باشند و باید دور ریخته شوند. هم‌چنین آمپول‌ها و سرنگ‌های تاریخ گذشته را در کیسه زباله بریزید و معدوم کنید.

در مورد داروهایی که تاریخ انقضا آن‌ها فرا نرسیده است ولی استفاده‌ای در منزل ندارد، چنان‌چه به نحوه معدوم‌سازی داروی خاصی آگاهی نداشتید از داروساز بخواهید برای شما توضیح دهد.

انتهای پیام

یک خبر از کلرپارس/ افزایش ظرفیت تولید پرکلرین با همکاری دانشگاه تبریز

یک خبر از کلرپارس/

افزایش ظرفیت تولید پرکلرین با همکاری دانشگاه تبریز

دانشگاه تبریز و شرکت کلرپارس یک قرارداد ۲۰۰۰ میلیارد ریالی منعقد کردند.

دکتر سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر یوسف پزشکیان، نماینده ویژه ریاست‌جمهوری، استاندار آذربایجان‌شرقی، دکتر بهرام سرمست، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان ملی و استانی در محل تالار لعل دانشکده برق دانشگاه تبریز حضور داشتند، و تفاهم‌نامه فی‌‌مابین دانشگاه تبریز و شرکت کلرپارس در راستای بهره‌مندی از ماده ۱۳ و ۱۱ قانون جهش تولید منعقد شد.

دکتر مرتضی اعیانی، مدیرعامل شرکت کلرپارس از گروه دارویی تامین (تی‌پی‌کو-شستا) و دکتر اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز امضاکنندگان قرارداد بودند.

بومی‌سازی اجرای طرح، استفاده از توان داخلی، جلوگیری از خروج ارز و برگشت مالیات، افزایش صادرات و ارزآوری، و افزایش تبدیل کلر خام به محصولات پایین دستی از ویژگی‌ها و مزایای این قرارداد است.

کلرپارس در حال اجرایی کردن استراتژی‌های تدوین‌شده خود در کمیت و افزایش بخشیدن به کیفیت محصولات تولیدی‌اش است.

✔️کلرپارس؛ کیفیتی است که همگان می‌توانند به آن اعتماد کنند.

انتهای پیام

عملکرد موفق یک داروی آزمایشی کنترل بارداری برای مردان

عملکرد موفق یک داروی آزمایشی کنترل بارداری برای مردان

بر اساس نتایج آزمایشات اولیه انسانی یک قرص آزمایشی کنترل بارداریِ بدون هورمون برای مردان، بی‌خطر بود و در مطالعات روی پستانداران نیز با موفقیت از تولید اسپرم جلوگیری کرد.

داروی YCT-۵۲۹ ساخت مشترک شرکت‌های یورچویس تراپیوتیکس (YourChoice Therapeutics) و کوشنت ساینسز (Quotient Sciences) در یک مطالعه فاز اولیه در دُزهای مختلف بدون هیچ گونه نگرانی ایمنی و عوارض جانبی جدی به‌خوبی تحمل شد.

در حال حاضر، یک مطالعه ۲۸ روزه روی ۵۰ مرد ۲۸ تا ۷۰ ساله در حال انجام است و انتظار می‌رود یک مطالعه فاز میانیِ ۹۰ روزه در سه ماهه دوم سال جاری آغاز شود.

طبق گزارش منتشرشده در نشریه Communications Medicine، این قرص در موش‌ها و نخستی‌ها طی دو هفته باعث ناباروری شد و پس از توقف مصرف دارو، امکان باروری در حیوانات بدون عوارض جانبی دوباره به‌دست آمد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

کاهش حجم کاری پزشکان و پرستاران در هند با کمک هوش مصنوعی

کاهش حجم کاری پزشکان و پرستاران در هند با کمک هوش مصنوعی

آپولو هاسپیتالس (Apollo Hospitals) شرکت مدیریت بیمارستان هندی قصد دارد برای کاهش بار کاری پزشکان و پرستارانِ خود با اتوماتیک‌سازی وظایف معمول از جمله جمع‌آوری اسناد پزشکی، سرمایه‌گذاری‌های بیشتری روی ابزارهای هوش مصنوعی کند.

بیمارستان‌های هند که با پزشکان و پرستاران پُرکار دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند به‌طوری فزاینده از هوش مصنوعی برای افزایش دقت در تشخیص، پیش‌بینی خطر عوارض بیماری، بهبود دقت در جراحی‌های رباتیک، ارائه مراقبت‌های پزشکی مجازی، و ساده‌سازی عملیات‌های بیمارستانی استفاده می‌کنند.

آپولو که بیش از ۱۰ هزار تخت در سراسر شبکه بیمارستانیِ خود دارد و به یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های بیمارستانی در هند تبدیل شده، ۳.۵ درصد از سرمایه‌گذاری دیجیتالی خود را طی دو سال گذشته به هوش مصنوعی اختصاص داده و قصد دارد در سال جاری سرمایه‌گذاری‌اش را افزایش دهد.

هدف از این کار آزادسازی دو تا سه ساعت زمان برای پزشکان و پرستاران با مداخلات هوش مصنوعی است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مراقب براق‌بودن بیش از حد آجیل باشید

مراقب براق‌بودن بیش از حد آجیل باشید

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نسبت به رعایت نکات بهداشتی در خرید آجیل شب عید هشدار داد و  با تاکید بر اهمیت انتخاب محصولات سالم، از تشدید نظارت‌ها بر مراکز عرضه خبر داد.

مهندس محسن فرهادی توصیه کرد که آجیل باید دارای بو و طعم طبیعی باشد و از خرید محصولاتی که بوی ترشیدگی، تندی یا ماندگی دارند، خودداری شود. هم‌‌چنین، ظاهر مغزها نباید بیش از حد براق باشد، زیرا ممکن است با رنگ‌های مصنوعی یا روغن‌های غیراستاندارد پوشش داده شده باشند.

آجیل‌های بسیار براق یا دارای رنگ‌های غیرطبیعی نیز مشکوک هستند، زیرا احتمال دارد با رنگ‌های مصنوعی غیراستاندارد پوشش داده شده باشند. همچنین، وجود لکه‌های تیره، سفیدک یا سوراخ‌های غیرعادی در مغزها می‌تواند نشانه آفت‌زدگی یا کپک‌زدگی باشد که برای سلامت خطرناک است.

وی بر اهمیت تازگی و بافت مناسب آجیل نیز تاکید کرد و افزود: این محصولات نباید بیش از حد نرم یا خشک باشند، زیرا نرمی غیرعادی می‌تواند نشانه جذب رطوبت و احتمال فساد باشد.

طعم تلخ یا ترش آجیل ممکن است ناشی از اکسید شدن چربی‌های آن باشد که مصرف آن برای سلامتی مضر است. علاوه‌بر این، آجیل‌هایی که در شرایط نامناسب نگهداری شده‌اند، ممکن است دارای گرد و غبار و آلودگی باشند، بنابراین هنگام خرید باید به این موارد توجه کرد.

مصرف‌کنندگان باید به بسته‌بندی و محل نگهداری شیرینی‌ها دقت کنند. شیرینی‌های تر باید در یخچال و در شرایط بهداشتی مناسب نگهداری شوند و از خرید محصولات فله‌ای و بدون مجوزهای بهداشتی خودداری شود.

تغییر رنگ، بوی نامطبوع، شکرک زدن در شیرینی‌های تر و خشکی بیش از حد در برخی شیرینی‌ها می‌تواند نشانه فساد یا کیفیت پایین محصول باشد.

فرهادی از شهروندان خواست که در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه آجیل و شیرینی، موضوع را از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش دهند تا با متخلفان برخورد قانونی شود.

با رعایت این نکات، می‌توان نوروزی سالم و بدون دغدغه را در کنار خانواده سپری کرد.

انتهای پیام

پایان شیوع ماربورگ در تانزانیا

پایان شیوع ماربورگ در تانزانیا

وزارت بهداشت جمهوری متحد تانزانیا در تاریخ سیزدهم مارس ۲۰۲۵ پایان شیوع بیماری ویروسی ماربورگ (MDV) را که شیوع آن در بیستم ژانویه سال جاری گزارش شده بود، اعلام کرد.

منطقه آفریقایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت که همکاری نزدیک با مقامات محلی تانزانیا و حمایت WHO و شرکا، و هم‌چنین اختصاص تیم‌های خط اول درمان برای محافظت از جمعیت و توقف گسترش ویروس، کلید پاسخ به این بیماری بوده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

قرارداد ۵.۳ میلیارد دلاری رُش برای خرید حقوق یک داروی کاهش وزن

قرارداد ۵.۳ میلیارد دلاری رُش برای خرید حقوق یک داروی کاهش وزن

شرکت داروسازی سوئیسی رُش در پی تقویت چشم‌انداز خود در بازار پُررونق داروهای کاهش وزن، حقوق داروی چاقی پترلینتاید (petrelintide) شرکت بیوتکنولوژی دانمارکی زیلند فارما (Zealand Pharma) را در قراردادی به ارزش تا ۵.۳ میلیارد دلار به دست آورد.

زیلند در حال آزمایش این دارو روی افراد دارای اضافه‌وزن یا چاق بدون دیابت نوع۲ در یک مطالعه فاز میانی است.

این دارو متعلق به کلاسی از داروهای شناخته‌شده با نام آنالوگ‌های آمیلین با تاثیر درازمدت است که با تقلید از هورمونی به نام آمیلین هم‌زمان با انسولین ترشح می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اعلام اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز

اعلام اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز

سازمان غذا‌و‌دارو ضمن معرفی اسامی تعدادی از محصولات آرایشی فاقد مجوز بهداشتی گفت که بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد این محصولات بدون طی مراحل قانونی و اخذ تاییدیه‌های لازم وارد بازار شده‌اند.

*رژلب‌های جامد: Romantic Matte، Tailaimei، Peony Lady، Warda Beauty، Crystal Beauty

*رژلب‌های مایع: Ushas، Violet، Hgosh، Magic Your Life، Mac

*تینت‌های لب: Gush، Romantic Lips، Essence

*برق‌های لب: Magic، Magic Your Life، Karite، Iman of Nobel (حجم‌دهنده)، Magic Your Life (مات)

انتهای پیام

آب مقطر در داروهای تقلبی ضدسرطان

آب مقطر در داروهای تقلبی ضدسرطان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی و انهدام یک شبکه سازمان‌یافته تولید و توزیع داروهای تقلبی ضدسرطان خبر داد و گفت:

این باند مجرمانه با پُر کردن شیشه‌های داروهای ضد سرطان با آب مقطر و نصب برچسب‌های جعلی که در کارگاه خودشان تهیه می‌شد سلامت بیماران را به خطر انداخته بود. این داروهای تقلبی که دارای بسته‌بندی مشابه مونوکلونال آنتی‌بادی‌ها که در درمان سرطان‌های خونی و برخی بیماری‌های دیگر کاربرد دارند؛ بودند با قیمت‌های بسیار بالا و در برخی موارد، برای یک آمپول تا ۱۵۰ میلیون تومان در بازار سیاه فروخته می‌شدند.

در حال‌حاضر، یکی از اعضای این باند دستگیر شده و ابزارهایی از جمله دستگاه چاپ برجسته و لیزر در اختیار داشته است. برخی از نمونه‌های تولیدی این فرد موجود است که از نظر ظاهری تفاوتی با داروهای اصلی ندارند و تشخیص آن‌ها بسیار دشوار است.

محمد جواد خشنود ضمن تشکر از اقدام به‌موقع و هوشمندانه نیروی انتظامی از بیماران خواست داروهای خود را صرفا از داروخانه‌های مجاز و با برچسب اصالت معتبر تهیه کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، ضمن هوشیاری در دام متخلفانی که جان عزیزان مردم برایشان اهمیتی ندارد نیفتند و سریعا موضوع را به نهادهای ذی‌ربط گزارش دهند.

انتهای پیام

کمک به سلامت قلب، کنترل قند خون، و کنترل وزن با زودتر صبحانه‌خوردن

کمک به سلامت قلب، کنترل قند خون، و کنترل وزن با زودتر صبحانه‌خوردن

مطالعات نشان می‌دهند که بدن انسان، صبح‌ها به هورمون انسولین حساس‌تر است، بدین معنی که می‌تواند کربوهیدرات‌ها را به‌طوری موثرتر پردازش، و به تثبیت قند خون و سطح انرژی در طول روز کمک کند.

از منظر سوخت‌وسازی، صرف صبحانه قبل از ساعت ۸:۳۰ ایده‌آل است و به تنظیم اشتها و کاهش کالری دریافتی که منجر به کاهش وزنِ بیشتر، بهبود سطح تری‌گلیسیرید، تنظیم گلوکز و کاهش سطح گرسنگی می‌شود، کمک می‌کند؛ زیرا هورمون‌های گرسنگی از یک چرخه و نظم خاص بر اساس زمانی که معمولا غذا می‌خوریم، پیروی می‌کنند.

هم‌چنین موارد یادشده با مطالعه دیگری نیز مطابقت دارد که نشان می‌دهد صرف صبحانه بعد از ساعت ۹ صبح با خطر بیشتر بیماری قلبی مرتبط است، بنابراین، زودتر صبحانه‌خوردن ممکن است برای سلامت قلب نیز مفید باشد.

و سرانجام:

 زمان صرف غذا خوردن تنها یک تکه از این پازل است. کیفیت وعده‌های غذایی با پروتئین و فیبر بیشتر و میزان کالری دریافتی به اندازه زمان مناسبی که غذا می‌خوریم، حائز اهمیت است و می‌تواند به زودتر سیر شدن کمک کند، رشد و ترمیم ماهیچه‌ها را تقویت کند و به‌طور کلی هوس و پرخوری را کاهش دهد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

نمایشگاه فارمکس به زمان برگزاری‌اش نزدیک می‌شود

نمایشگاه فارمکس به زمان برگزاری‌اش نزدیک می‌شود

جلسه لوکال‌های دانشجویی دانشکده‌های داروسازی با حضور مهندس فرامرز اختراعی، ریاست سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی و دکتر میثم کریمی مدیر نمایشگاه بین‌المللی فارمکس برگزار شد.

✔️هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵، در روزهای ۲۳ الی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

برگزاری نخستین دوره «جایزه علمی الحاوی»

برگزاری نخستین دوره «جایزه علمی الحاوی»

داروسازی الحاوی در راستای ارج‌نهادن به خدمات ارزشمند بزرگان علم پزشکی، نخستین دوره اهدای جایزه علمی الحاوی را برگزار کرد.

این رویداد، به پاس یک عمر تلاش و دستاوردهای درخشان جناب آقای پروفسور یحیی عقیقی، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص روماتولوژی کودکان، برگزار شد

در این مراسم که با حضور جمعی از اساتید برجسته، پزشکان متخصص و فعالان حوزه سلامت برگزار گردید از سال‌ها خدمات علمی و درمانی ایشان تجلیل شد.

#داروسازی_الحاوی

#سلامتی_با_الحاوی

#حال_خوب

#چتریم_حامی_کودکان

انتهای پیام

هنر درمانی در سوئیس

هنر درمانی در سوئیس

 پزشکان سوئیسی در حال گسترش دامنه نسخه‌های تجویزی برای مبتلایان به بیماری‌های روانی و بیماری‌های مزمن هستند که شامل گشت در باغ‌های عمومی، گالری‌های هنری و موزه‌ها می‌شود.

این پروژه آزمایشی به یاری پزشکان برای کمک به ساکنانِ در حال مبارزه با بیماری‌های یادشده و ترویج فعالیت بدنی ماه گذشته در شهر نوشاتل در غرب سوئیس آغاز شد.

به گفته یکی از پزشکان، افرادی که گاهی اوقات سلامت روانی‌شان دچار مشکل می‌شود، این روش درمانی به آن‌ها این امکان را می‌دهد که برای لحظاتی نگرانی‌ها، دردها و بیماری‌های خود را فراموش کنند و یک لحظه شاد از کشف را سپری کنند.

قرار است پانصد نسخه برای بازدید رایگان از چهار مکان از جمله سه موزه و باغ گیاه‌شناسی این شهر تجویز شود.

مقامات می‌گویند این طرح از مطالعه سال ۲۰۱۹ سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای بررسی نقش هنر در ارتقای سلامت و مقابله با بیماری‌ها سرچشمه گرفته است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

برای حفظ سلامت کلیه‌ها چه کارهایی انجام دهیم؟

برای حفظ سلامت کلیه‌ها چه کارهایی انجام دهیم؟

اگر شما به‌لحاظ سلامتی فرد سالمی هستید کلیه‌های‌تان به‌خوبی کار تصفیه مواد زائد و سموم را از بدن انجام می‌دهند تا مایعات، مواد معدنی، و املاح بدن در سطح متعادل حفظ شوند.

به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی آمریکا، کلیه‌ها نقش بسیار مهمی در بدن دارند و هر دقیقه به اندازه نصف لیوان خون تصفیه می‌کنند. هر کلیه حاوی حدود یک تا یک و نیم میلیون نفرون است؛ فیلترهای ویژه‌ای که به حذف مواد زائد از خون کمک می‌کنند.

چند نکته مهم برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی:

*حفظ تناسب اندام

*خودداری از سبک زندگی کم‌تحرک. در بیشتر روزهای هفته دست‌کم 30 دقیقه پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا شنا کنید.

*مدیریت استرس. تکنیک‌هایی مانند تمرکز حواس، مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق می‌توانند به مدیریت موثر استرس کمک کنند.

*داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل

*بررسی و مدیریت سطح قند خون و فشار خون

*نوشیدن مایعات به مقدار مکفی (روزانه ۸ لیوان آب نزدیک به ۲ لیتر)

*پرهیز از مصرف دخانیات و کاهش مصرف الکل

*احتیاط در مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن

✔️و اما بهترین مواد برای سلامت کلیه‌ها عبارتند از سبزیجات پهن‌برگ تیره- تارت گیلاس- توفو- تخم کتان- و سیر.

✔️مواد غذایی مضر برای سلامت کلیه‌ها:

نوشابه‌های تیره مانند کوکا، غذاهای بسته‌بندی‌شدۀ سرد و آماده، فست‌فود، پنیرهای فرآوری‌شده و مصرف زیاد مواد حاوی پروتئین.

هیچ غذایی وجود ندارد که برای کلیه‌ها بهترین باشد و هیچ مواد غذایی‌ای وجود ندارد که به کلیه‌ها آسیب جدی وارد کند. کافی است از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید که قند خون و فشار خون شما را کنترل، و از سلامت کلیه‌ها حمایت کند. به‌خاطر داشتن برخی از مواد غذایی بالقوه حمایت‌کننده، مانند توفو، تارت گیلاس، سبزیجات پهن‌برگ و…، و تمرکز بر یک سبک زندگی سالم و پرتحرک می‌تواند به حفظ عملکرد کلیه‌ها در طول سال‌ها کمک کند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اتخاذ تدابیر لازم برای خالی‌نماندن بیمارستان‌ها از پزشک در ایام نوروز

اتخاذ تدابیر لازم برای خالی‌نماندن بیمارستان‌ها از پزشک در ایام نوروز

دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از برنامه‌ریزی‌ برای حضور پیوسته پزشکان و نیرو‌های امدادی در ایام نوروز در مراکز درمانی و پایگاه‌های اورژانسی خبر داد و گفت:

حدود یک ماه است که تمام مراکز دانشگاهی، اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها برنامه‌ریزی کردند که هیچ کجا خالی نباشد و اگر همکاری مسافرت می رود، جایگزین وجود داشته باشد.

انتهای پیام