کمبود نگرانکننده جهانی امگا۳: چگونه تغییرات اقلیمی آن را تشدید میکند
یک بحران تمامعیار، عرضه جهانی اسیدهای چرب امگا۳ را تهدید میکند و پیامدهای آن میتواند برای سلامت انسان بسیار ویرانگر باشد. پژوهشهای جدید نشان میدهد که ۸۵ درصد از مردم کشورهای جهان به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا۳ مصرف نمیکنند؛ موادی که برای پیشگیری از شرایطی مانند زایمان زودرس، افسردگی و بیماریهای قلبی ضروری هستند. این در حالی است که تغییرات زیستمحیطی بهطور پیوسته منابع باقیمانده را کاهش میدهند.
با گرمشدن اقیانوسها و گسترش آلودگی، بنیان اصلی زنجیره تأمین امگا۳- از جلبکهای ریز گرفته تا ماهیهایی که در بشقاب شما قرار میگیرند- در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.
با اینحال، رژیمهای غذایی مدرن حدود ۲۰ برابر بیشتر از اسیدهای چرب امگا۳، حاوی اسیدهای چرب امگا۶ هستند؛ این عدم تعادل بیسابقه در تغذیه ممکن است به بروز مشکلات متعدد سلامت منجر شود.
پژوهشهای پیشین اسیدهای چرب غیراشباع امگا۳ را با پیشگیری از زایمان زودرس، کاهش تواناییهای ذهنی، اختلالات خلقی، بیماریهای قلبی، التهابی، و برخی سرطانها مرتبط دانستهاند. پس از سالها نتایج پژوهشی متناقض، بررسیهای علمی اخیر این فواید سلامتمحور را تایید کردهاند./ نشریه AJPM Focus
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.