سه‌شنبه 18 دی 1403
3.7 C
Tehran
Homeاخبار و رویدادهاآغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته NAT

آغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته NAT

برای اولین بار در کشور/

آغاز آزمایش ملکولی بسیار پیشرفته NAT

دکتر عباداله سالک مقدم، معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون گفت:

آزمایش مولکولی بسیار پیشرفته NAT برای غربالگری خون‌های اهدایی به‌منظور تشخیص بیماری‌های ویروسی هپاتیت B و هپاتیت C و HIV بر روی نمونه‌های ارسالی اداره کل انتقال خون استان تهران به‌صورت پایلوت آغاز شد و به‌زودی در سایر استان‌ها نیز انجام می‌شود.

پلاسمای ارسالی کشورمان به شرکت‌های پالایشگر برای تولید داروهای مشتق از پلاسما نیز با آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) توسط خود شرکت‌های پالایشگر انجام می‌شود که یک فن‌آوری بسیار پیشرفته است و توانمندی بسیار بالایی می‌طلبد که امروز خودمان در داخل کشور می‌توانیم این آزمایش را انجام دهیم تا امنیت بالایی برای خون‌های اهدایی به دست آوریم و بیماران با خیال راحت خون و فرآورده مورد نیاز را به مصرف برسانند.

هم‌اکنون نیز ما از آزمایش‌های بسیار پیشرفته‌ای به نام کمی لومینسانس (CL) و الکترو کمی لومینسانس (ECL) برای غربالگری سرولوژی بیماری‌های ویروسی در انتقال خون استفاده می‌کنیم و از نظر بیماری‌های ویروسی، کشور ما جزء کشورهای برتر در زمینه امنیت و سلامت خون‌های اهدایی در دنیا است که سبب افتخار است.

می‌خواهیم یک رده بالاتر باشیم و آزمایش اسید نوکلئیک یا NAT را بر روی تمام خون‌های اهدایی انجام دهیم تا با برقراری این آزمایش‌ها، شاخص امنیت خون‌های اهدایی در کشورمان از این هم بالاتر رفته و باعث شود دوره پنجره انتقال بیماری‌های ویروسی به‌صورت قابل‌توجهی کاهش پیدا کند.

دوره پنجره فاصله بین زمانی است که ویروس وارد بدن می‌شود تا زمانی که آزمایش‌ها بتواند آن را تشخیص دهد. آزمایش ملکولی این زمان را بسیار کم می‌کند و سبب می‌شود امنیت و سلامت خون بسیار بالا برود.

دوره پنجره برای هر یک از ویروس‌ها متفاوت است. مثلا برای اچ‌آی‌وی حدود ۲۰ روز است که با تست نت به زیر ۵ روز کاهش می‌یابد، دوره پنجره هپاتیت سی ۶۰ روز است که به کمتر از ۳ روز و دوره پنجره هپاتیت بی ۳۰ روز است که به ۱۰ روز کاهش می‌یابد.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر