پنج‌شنبه 6 دی 1403
10.4 C
Tehran
Homeاخبار و رویدادهاآیا کم‌شنوایی قابل‌برگشت یا قابل‌پیشگیری است؟

آیا کم‌شنوایی قابل‌برگشت یا قابل‌پیشگیری است؟

آیا کم‌شنوایی قابل‌برگشت یا قابل‌پیشگیری است؟

حدود ۱.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان سطحی از کم‌شنوایی را تجربه می‌کنند که تقریبا ۲۰درصد از جمعیت جهان است. از دست‌دادن توانایی شنیدن می‌تواند فاجعه‌بار باشد و پیداکردن درمان‌های بالقوه همیشه ساده نیست. کم‌شنوایی گاهی اوقات ممکن است برگشت‌پذیر باشد؛ به‌عنوان مثال، کم‌شنوایی انتقالی اغلب قابل‌برگشت است. این مداخله می‌تواند شامل برداشتن تجمع جرم گوش، درمان عفونت گوش میانی یا جراحی باشد.

در حالی‌که کم‌شنوایی حسی عصبی به‌طور معمول غیرقابل برگشت است، برخی از اَشکال آن می‌توانند برگشت‌پذیر باشند، مانند مواردی که توسط برخی داروها ایجاد می‌شود. کم‌شنوایی ناگهانی نیز می‌تواند برگشت‌پذیر باشد اگر درمان کمی پس از رخ‌دادن کاهش شنوایی صورت بگیرد. در این مورد، درمان معمولا شامل استروئیدهایی است که به‌صورت خوراکی مصرف، یا از طریق پرده گوش مصرف می‌شوند.

با محافظت از گوش در برابر صدای بلند و موسیقی بلند، داشتن یک رژیم غذایی سالم، اجتناب از سیگار کشیدن، حفظ یک سبک زندگی سالم که شامل ورزش منظم، اجتناب از داروهایی که برای گوش سمی هستند، و کنترل مسائل بهداشتی زمینه‌ای مانند دیابت یا فشار خون بالا می‌توان از کم‌شنوایی جلوگیری کرد.

در صورت کاهش شنوایی ناگهانی باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اگر علت، کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی باشد، ممکن است از یک دوره درمان کوتاه استروئیدی که به‌صورت خوراکی مصرف می شود یا تزریق استروئید از طریق پرده گوش سود ببرید. این درمان در صورتی موثرتر است که ظرف دو هفته پس از کاهش شنوایی ناگهانی انجام شود. هم‌چنین باید از قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند خودداری کنید تا از ایجاد آسیب بیشتر جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر