افراط در مصرف مکملها خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
بسیاری از افراد مکملهای غذایی را بهعنوان راهحلی سریع برای بهبود سلامت خود میدانند و دُزهای بالا را بدون مشورت با پزشک مصرف میکنند. بسیاری نیز به امید پیشگیری از سرطان به این قرصها روی میآورند. با اینحال، استفاده بیرویه از مکملهای ویتامین و مواد معدنی میتواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد و بهطور بالقوه رشد تومور را بهجای محافظت در برابر آن تحریک کند.
یک متخصص تغذیه سرطانشناسی در ایالت واشنگتن در رسانه اجتماعی تیکتاک نگرانیهایی را در مورد خطرات بالقوه سرطان مرتبط با مکملهای رایج مطرح کرده و هشدار داده که دُزهای بالای ویتامینهایی مانند C و B۱۲ که اغلب برای بهبود سلامت و تقویت سیستم ایمنی مصرف میشوند، میتوانند بیش از جنبههای مفیدبودنشان، مضراتی داشته باشند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.
نیکول اندروز افزود: بسیاری از مکملهای رایج مانند ویتامین C که برای تقویت سیستم ایمنی شناخته شدهاند، اغلب بیش از حد مصرف میشوند. این کار خطرناک است زیرا بدن نمیتواند از شرّ ویتامینهای اضافی خلاص شود و در عوض ناگزیر به جذب آنها از طریق سیستم گوارش و جریان خون میشود. زمانیکه مکملها بهخوبی پردازش نشوند، میتوانند به سلولهای سالم حمله کرده و رشد تومورهای سرطانی را تحریک کنند.
یک مطالعه منتشرشده در نشریه Cancers نیز خطرات نادیدهگرفتهشدنِ مکملهای غذایی بهویژه ارتباط بالقوه آنها با افزایش خطر سرطان را بررسی کرده است. طبق نتایج این بررسی، روند رو به رشد استفاده از مکملها نشان میدهد که چگونه دُزهای بالا و مصرف منظم مکملها میتوانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند.
درحالیکه مصرف مکملها با تجویز پزشک و برای گروههای در معرض خطر میتواند کمککننده باشد، عدم رعایت مقررات و دادههای ایمنی طولانیمدت موجب ایجاد نگرانیهایی دراینباره شده است.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.