سه‌شنبه 9 اردیبهشت 1404
19 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاافزایش صادرات دارویی ایران؛ رسیدن به ۸۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳

افزایش صادرات دارویی ایران؛ رسیدن به ۸۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳

افزایش صادرات دارویی ایران؛ رسیدن به ۸۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳

مسئول صادرات اداره کل داروی سازمان غذاودارو با تشریح وضعیت صادرات دارو در ایران از رشد چشمگیر ۳۰ درصدی این بخش در ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در این سال، صادرات داروهای ایران به حدود ۸۴ میلیون دلار رسید.

دکتر سید علی معبودی با اشاره به ظرفیت بالای تولید در کشور بیان کرد: صنعت داروسازی ایران با وجود ظرفیت‌های تولیدی فراوان می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق از مزایای صادرات استفاده کند. این امر نه‌تنها موجب ارزآوری و افزایش فروش می‌شود، بلکه امکان تامین مواد اولیه از محل صادرات و کاهش قیمت تمام‌شده به دلیل افزایش حجم تولید را نیز فراهم می‌آورد.

وی هم‌چنین چالش‌های موجود در مسیر صادرات دارو را مورد بررسی قرار داد و افزود: در حوزه صادرات دارو، علاوه‌بر رعایت الزامات رگولاتوری کشورهای مقصد، رقابت با محصولات دارویی وارداتی از کشورهای مختلف یکی از چالش‌های اصلی است. با این‌حال، داروهای تولیدی ایران به لحاظ قیمت با داروهای اروپایی و از نظر کیفیت با داروهای هندی رقابت‌پذیر هستند.

دکتر معبودی در ادامه به رشد چشمگیر صادرات دارو در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در  این سال، میزان صادرات داروهای ایران به حدود ۸۴ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد. داروهای ایرانی به بیش از ۴۰ کشور صادر شده که عمان، عراق، روسیه، افغانستان، امارات متحده عربی و تاجیکستان از مهم‌ترین مقاصد این صادرات هستند.

شرکت‌های آریوژن، اکتوورکو، سیناژن، زاگرس داروی پارسیان و نانوفناوران دارویی الوند به‌عنوان صادرکنندگان برتر سال ۱۴۰۳ شناخته شدند. هم‌چنین شرکت‌های زاگرس داروی پارسیان، سامی‌ساز، مهردارو، روز دارو و داروسازی خوارزمی موفق به رقم زدن تراز تجاری مثبت در میان شرکت‌های داروسازی شدند.

دکتر معبودی در پایان تاکید کرد که حمایت از صادرات دارو می‌تواند نقشی موثر در تقویت اقتصاد کشور و بهبود تراز تجاری ایفا کند. سازمان غذا‌و‌دارو با هدف توسعه صنعت داروسازی کشور و تقویت حضور ایران در بازارهای جهانی، هم‌چنان از تولیدکنندگان داخلی حمایت می‌کند./ایفدانا/

انتهای پیام

مقالات مرتبط

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر