شناسایی ۲۰۰ بیماری مرتبط با سلامت غذا در دنیا
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه حداقل ۲۰۰ بیماری مرتبط با سلامت غذا در دنیا شناخته شده است، گفت:
البته در چند دهه گذشته ما مشکلی برای تأمین غذای سالم نداشتیم. هدف ما تأمین امنیت و غذای سالم برای جامعه است و این موضوعی است که سیاستگذاران روز به روز به اهمیت آن پی میبرند.
دیابت، بیماریهای قلبی – عروقی، بیماریهای تنفسی و… نقش مستقیمی با مصرف نوع غذا دارند. یک اقدامخوب سال قبل ما در این زمینه تدوین حداکثر باقی مانده مجاز آلایندهها و سموم بود که حدود ۱۸ هزار شاخص در این زمینه ابلاغ شد.
دکتر سید حیدر محمدی افزود: در هر کشوری میزان جذب و مصرف محصول غذایی متفاوت است و برخی کشورها همچنان استاندارد خود را بر مبنای سایر کشورها میچینند اما این شاخص باید برای مردم همان کشور به شکل تخصصی تدوین شود که ما توانستیم این شاخص را برای مردم جامعه خودمان تدوین کنیم. سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی را ارزیابی میکنیم تا به مردم اطمینان دهیم محصول عرضهشده مطمئن است.
پایش محصولات کشاورزی از سال ۱۳۹۳ با هفت محصول آغاز شده است و در سال ۱۴۰۱، با پایش ۴۳ نوع محصول و حدود ۳۰ هزار نمونه در کشور و بررسی حدود ۲۰۰ نوع آفتکش در آنها، ادامه دارد.
انتهای پیام