فعالیت ۱۱ «بانک شیر مادر» در ایران
دکتر عباس حبیباللهی، رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت گفت:
اولین بانک شیر در ایران در دانشگاه علوم پزشکی تبریز راهاندازی شد و در حال حاضر نیز ۱۱ بانک شیر مادر فعال دیگر در کشور داریم. مادرانی که شیرخوار کمتر از یک سال دارند و شیرشان اضافه است پس از بررسیها و آزمایشهای تخصصی سلامتی برای اطمینان از عدم بیماری عدم ابتلا به HIV، هپاتیت، سایر عفونتها و… این شیر اضافه را به بانک شیرمادر اهدا میکنند. در بانک شیر، فرایندهایی از جمله پاستوریزه کردن روی شیر انجام میشود تا مطمئن شوند شیر آلودگی میکروبی ندارد و در نهایت فریز و نگهداری میشود تا برای نوزادانی که نیازمند دریافت شیر هستند استفاده شود.
تعرفه بیمارستانی دریافت شیر از بانک شیر مادر بهصورت هر ساله توسط شورای عالی بیمه تعیین میشود و ۱۰ درصد آن را باید خانوادهها پرداخت کنند. این تعرفه بابت خدمات و اقداماتی است که بر روی شیرهایی اهدایی انجام میشود تا این شیرها برای مصرف نوزادان نیازمند آماده و ایمن شود.
مادران میتوانند تا وقتی که شیرخوار خودشان یک ساله شود درصورتی که شیرشان بیش از نیاز فرزندشان باشد، اقدام به اهدای شیر کنند. از سوی دیگر مادرانی که به دلایلی فرزندشان پس از تولد از دنیا رفته است هم میتوانند اقدام به اهدای شیر کنند و حتی این کار به آرامش روانی آنها کمک میکند.
انتهای پیام