یکشنبه 20 آبان 1403
15.7 C
Tehran
خانهدسته‌بندی نشدهقطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی اقدامی نادرست است

قطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی اقدامی نادرست است

قطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی اقدامی نادرست است

دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت:

قطع مصرف نان و برنج در مبتلایان به دیابت اقدامی نادرست است و حتی این امکان وجود دارد که با قطع این مواد غذایی اختلالات و عوارض ناشی از دیابت تشدید شود. بیماری دیابت یک اختلال متابولیک است. اختلال در متابولیسم گلوکز یا قند، عملاً همه اندام‌ها و دستگاه های بدن را درگیر می‌کند. البته به دلایل مختلف بعضی قسمت‌های بدن مثل کلیه یا دستگاه قلب و عروق، بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می‌گیرند.

از آن‌جا که در رژیم غذایی اکثر قریب به اتفاق مردم، بخش عمده‌ای از انرژی از کربوهیدرات تامین می‌شود و نان و برنج به عنوان منبع غنی از کربوهیدرات محسوب می‌شود، بعضی مبتلایان به بیماری دیابت به منظور کاهش قندخون و کنترل بیماری خود، مصرف نان و برنج را به شدت کم و یا حتی قطع می‌کنند.

طبق راهنماهای بالینی و تغذیه‌ای درمان دیابت، از نظر مقدار مناسب کربوهیدرات در رژیم غذایی بین افراد سالم و مبتلایان به دیابت تفاوتی وجود ندارد، هر چند که توصیه می‌شود بخش عمده کربوهیدرات از انواع کربوهیدرات‌های پیچیده تأمین شود و مصرف قندهای ساده و شیرینی‌ها تا حد ممکن محدود شود.

افزون بر آن بیماران دیابتی با توجه به برنامه کلی درمانی (شامل داروهای تجویز شده) باید مقدار دریافت کربوهیدرات در وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی را تنظیم کنند.

انتهای پیام

 

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر