پنج‌شنبه 6 دی 1403
10.4 C
Tehran
Homeاخبار و رویدادهانخستین مدل سلول سه‌بعدی جهان برای کمک به توسعه درمان آسیب‌های مخرب...

نخستین مدل سلول سه‌بعدی جهان برای کمک به توسعه درمان آسیب‌های مخرب لب ساخته شد

نخستین مدل سلول سه‌بعدی جهان برای کمک به توسعه درمان آسیب‌های مخرب لب ساخته شد

پوست لب‌های ما به‌طور مشخصی متفاوت و پیچیده‌تر از سایر پوست‌های بدن‌مان است، و سلول‌های اولیه لب به‌سختی به دست می‌آیند، که مانع از تحقیقات پایه‌ای است که می‌تواند به بهبود درمان‌های شرایط دردناک و پیچیده لب کمک کند. به‌تازگی برای نخستین‌بار، دانشمندان مدلی از سلول‌های لب را که به‌طور مداوم تکثیر می‌شود در آزمایشگاه ساخته‌اند. آن‌ها با استفاده از بافت لب اهدایی، تبارهای سلولی‌ای ایجاد کرده‌اند که می‌توانند به‌طور نامحدود رشد کنند تا مدل‌های سه‌بعدی برای پیشرفت تحقیقات زیست‌شناختی لب و آزمایش ترمیم‌ها برای شرایطی مانند شکاف لب ایجاد شود.

در یک مطالعه جدید دانشمندان از نامیرا‌سازی موفقیت‌آمیز سلول‌های لب اهدایی خبر داده‌اند که امکان ساخت مدل‌های لب مشابه لب واقعی را در آزمایشگاه فراهم می‌کند. این ایده عملی‌شده (اثبات مفهوم)، پس از گسترش، می‌تواند برای هزاران بیمار مفید باشد.

دانشمندان سلول‌های پوست را از بافت اهدایی دو بیمار انتخاب کردند: یکی تحت درمان برای پارگی لب و دیگری تحت درمان برای عارضه لب شکری. سپس از یک ناقل رتروویروسی برای غیرفعال کردن ژنی استفاده کردند که چرخه زندگی سلول را متوقف می‌کند و طول تلومرهای انتهای هر کروموزوم را تغییر می‌دهد که طول عمر سلول‌ها را بهبود می‌بخشد.

این تبارهای سلولی جدید به‌شدت مورد آزمایش قرار گرفتند تا اطمینان حاصل شود که کد ژنتیکی آن‌ها در زمان تکثیر ثابت باقی می‌ماند و همان ویژگی‌های سلول‌های اولیه را حفظ می‌کند. برای اطمینان از این‌که سلول‌های نامیرا‌شده ویژگی‌های سرطانی ندارند، آن‌ها به دنبال هر گونه ناهنجاری کروموزومی بودند و سعی کردند هم تبارهای جدید و هم یک سری از سلول‌های سرطانی را روی آگار (آگار عصارهٔ خشک جلبک‌های قرمز از نوع MELIDIUM است) نرم رشد دهند-  فقط سلول‌های سرطانی باید بتوانند روی آن رشد کنند. این تبارهای سلولی هیچ ناهنجاری کروموزومی نشان ندادند و نمی‌توانستند روی آگار رشد کنند.

دانشمندان با آزمایش تولید پروتئین و mRNA هم‌چنین تایید کردند که این تبارهای سلولی مانند همتایان اولیه اصلاح‌نشده خود رفتار می‌کنند./ Frontiers in Cell and Developmental Biology

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

مقالات مرتبط

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر