نشانههای رایج کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن
بدن ما زمانیکه مواد مغذی مورد نیاز را دریافت نمیکند روشی منحصربهفرد برای ابراز کردن دارد؛ علائمی که ممکن است باعث بروز بیماریهای مختلف و یا حتی عوارض جانبی جدی شود.
✔️هشت نشانه کمبود ویتامین در بدن:
ترکخوردگی لبها که به کمبود ویتامین B مرتبط است. چند روزی یک ویتامین بکمپلکس مصرف کنید تا شاهد بهبود ترکخوردگی لبهای خود شوید.
سوزنسوزنشدن دست و پاها که علاوهبر کمبود ویتامین B۱۲ میتواند نشانه یک بیماری عصبی جدی باشد. غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ عبارتند از گوشت گاو، جگر، صدف، پنیر، تخممرغ، و مرغ. تزریق دورهای آمپول ویتامین B۱۲ با تجویز پزشک نیز میتواند نتیجه خیلی خوبی داشته باشد.
درد یک پا که ناشی از کمبود ویتامین B۶ است. مصرف بیشتر مرغ، ماهی، و غلات کامل به کاهش درد پا ناشی از کمبود ویتامین B۶ کمک میکند.
شبکوری یا کوررنگی. در حالیکه عوامل مختلفی میتواند منجر به شبکوری یا کوررنگی شود کمبود ویتامین A نیز یکی از علل این بیماری است. سعی کنید با مصرف سیبزمینی شیرین، هویج، سبزیجات پهنبرگ و تیره سلامت چشم خود را افزایش دهید.
گرفتگی عضلات که ممکن است ناشی از کمآبی بدن یا کمبود پتاسیم باشد. با افزودن مرکبات، و موز به برنامه غذایی خود میتوانید از عود آن جلوگیری کنید.
ناخن قاشقی یا کویلونشیا یک علامت هشداردهنده ناشی از فقر آهن و رژیم غذایی نامناسب است. اگر به این بیماری دچار هستید پزشک ممکن است قرصهای آهن تجویز، و مصرف غذاهای غنی از آهن مانند جگر، صدفهای خوراکی از جمله صدف ماسِل توصیه کند.
خونریزی یا التهاب لثه که ناشی از عدم دریافت مکفی ویتامین C است. مرکبات- پرتقال، لیمو، لیموترش، و گریپفروت- میوه گوآوا، کیوی، کلمبروکلی، اسفناج، کلمپیچ، انواع توتها، گوجهفرنگی و کلم بروکسل حاوی ویتامین C هستند.
اگزما یا درماتیت آتوپیک وضعیتی که مشخصه آن قرمزی و خارش پوست است. اگر از این بیماری رنج می برید، کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است مقصر آن باشد. سایر علائم کمبود اسید چرب امگا ۳ شامل ترک خوردن نوک انگشتان یا پوست، برجستگیهای قرمز کوچک در پشت بازوها؛ و پوست چرب و خشک است. برای تسکین پوست خود، سعی کنید ماهیهای چرب مانند ساردین، ماهی خالمخالی، ماهی تن، سالمون و ارهماهی، زردهتخم مرغ، دانه کتان، دانه چیا، و گردو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
با اینحال، توجه داشته باشید که همه علائم یادشده صرفا بهدلیل کمبود ویتامینها نیست. بنابراین، همیشه بهتر است قبل از وارد کردن هر مکمل جدیدی در رژیم غذایی خود، ابتدا با پزشک مشورت کنید.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.