جمعه 3 اسفند 1403
13.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاکاهش خطر ابتلا به بیماری سلیاک با مصرف مقادیر بالای فیبر غذایی...

کاهش خطر ابتلا به بیماری سلیاک با مصرف مقادیر بالای فیبر غذایی تا قبل از ۲ سالگی

کاهش خطر ابتلا به بیماری سلیاک با مصرف مقادیر بالای فیبر غذایی تا قبل از ۲ سالگی

نتایج یک مطالعه مشاهده‌ای نشان می‌دهد که به‌نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از فیبر تا سن ۲ سالگی خطر ابتلا به بیماری سلیاک که یک اختلال آلرژی و خودایمنی روده کوچک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است را کاهش می‌دهد. هم‌چنین یک ارتباطِ مشخصا واضح بین کاهش این بیماری و کودکانی که قبل از یک سالگی به آن‌ها مواد غذایی غنی از فیبر داده شده بود، مشاهده شد.

محققان دانشگاه لوند سوئد ۶۵۰۰ کودک دست‌کم تا ۱۳ ماهگی با خطر ژنتیکی ابتلا به سلیاک را در آلمان، فنلاند، آمریکا و شهرستان اسکونه در سوئد تحت نظر قرار گرفتند. آن‌ها با کمک نمونه‌های خون به‌دنبال آنتی‌بادی‌های مخصوص این بیماری بودند. این کودکان عمدتا برای دیابت نوع ۱ و هم‌چنین بیماری سلیاک غربالگری می‌شدند.

نتایج نشان داد که انواع مختلفی از فیبر غذایی که در میوه‌ها، سبزیجات، غلات و حبوبات یافت می‌شود می‌تواند عامل کاهش خطر ابتلا به این بیماری باشد.

این نخستین باری است که سلیاک بر اساس فیبر در رژیم غذایی کودکان مورد مطالعه قرار گرفته و به گفته محققان برای تایید احتمالی این ارتباط به یک کارآزمایی بالینی نیاز است. نشریه Gastroenterology

 انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر