کاهش خطر ابتلا به بیماری سلیاک با مصرف مقادیر بالای فیبر غذایی تا قبل از ۲ سالگی
نتایج یک مطالعه مشاهدهای نشان میدهد که بهنظر میرسد رژیم غذایی غنی از فیبر تا سن ۲ سالگی خطر ابتلا به بیماری سلیاک که یک اختلال آلرژی و خودایمنی روده کوچک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است را کاهش میدهد. همچنین یک ارتباطِ مشخصا واضح بین کاهش این بیماری و کودکانی که قبل از یک سالگی به آنها مواد غذایی غنی از فیبر داده شده بود، مشاهده شد.
محققان دانشگاه لوند سوئد ۶۵۰۰ کودک دستکم تا ۱۳ ماهگی با خطر ژنتیکی ابتلا به سلیاک را در آلمان، فنلاند، آمریکا و شهرستان اسکونه در سوئد تحت نظر قرار گرفتند. آنها با کمک نمونههای خون بهدنبال آنتیبادیهای مخصوص این بیماری بودند. این کودکان عمدتا برای دیابت نوع ۱ و همچنین بیماری سلیاک غربالگری میشدند.
نتایج نشان داد که انواع مختلفی از فیبر غذایی که در میوهها، سبزیجات، غلات و حبوبات یافت میشود میتواند عامل کاهش خطر ابتلا به این بیماری باشد.
این نخستین باری است که سلیاک بر اساس فیبر در رژیم غذایی کودکان مورد مطالعه قرار گرفته و به گفته محققان برای تایید احتمالی این ارتباط به یک کارآزمایی بالینی نیاز است. نشریه Gastroenterology
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.