کمبود یا سطوح بالاتر برخی ویتامین‌ها ممکن است موجب بی‌خوابی شود

کمبود یا سطوح بالاتر برخی ویتامین‌ها ممکن است موجب بی‌خوابی شود

بی‌خوابی یک اختلال رایج است که ۱۰ تا ۳۰ درصد از بزرگسالان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. وقتی افراد به سختی به خواب می‌روند، یا وقتی به خواب رفتند زود بیدار می‌شوند و نمی‌توانند دوباره بخوابند به اختلال بی‌خوابی دچار هستند.

برخی شواهد حاکی از این است که دریافت ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین‌های E، D، C، A، K، کلسیم و منیزیم با مشکلات خواب مرتبط است. با این‌حال، مطالعات اخیر نشان می‌دهند که کمبود ویتامین‌های D، B۶، B۱۲، منیزیم و آهن و حتی سطوح بالاتر آن‌ها می‌تواند موجب بی‌خوابی شود.

سایر دلایل بی‌خوابی نیز عبارتند از:

استرس- زمان‌بندی نامنظم خواب- مصرف الکل، نیکوتین، و کافئین- اختلالات مرتبط با خواب مانند آپنه خواب و سندروم پای بی‌قرار- مصرف برخی داروها مانند داروهای افسردگی، آسم، و فشار خون- عادات سبک زندگی ناسالم مانند دیر شام خوردن یا تحریک مغز ناشی از کار یا بازی با وسایل الکترونیکی- ابتلا به دیابت، آلزایمر، پارکینسون، تیروئید، بیماری قلبی، بیماری مزمن- اختلالات عصبی-رشدی  مانند اختلال نقص توجه یا بیش‌فعالی- مشکلات مجاری ادراری.

برخی عادات مانند: همیشه در یک ساعت مشخص به رختخواب رفتن و بیدار شدن- اطمینان از دما و نور مناسب در اتاق خواب، و ورزش‌کردن (سه ساعت قبل از خواب ورزش نکنید) می‌تواند به فرد کمک کند تا خواب بهتر و آرام‌تری داشته باشد.

خواب به‌قدری برای بدن ضروری است که ما حدود یک سوم از عمر خود را صرف خوابیدن می‌کنیم. بنابراین اگر از اختلال بی‌خوابی رنج می‌برید یافتن راه حل آن را با مشورت با پزشک در اولویت قرار دهید. بخشی از سلامتی به خواب بستگی دارد.

انتهای پیام

Previous articleدیدار وزیر بهداشت با «معصومه آباد» و تأکید بر گسترش روابط با فنلاند در حوزه سلامت
Next articleدو واکسن Arexvy و Abrysvo برای پیشگیری از ویروس سین‌سیشیال تنفسی در دسترس قرار خواهند گرفت

نظر بدهید

Please enter your comment!
Please enter your name here