دوشنبه 24 دی 1403
5.4 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهایک متخصص بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت: HMPV فقط یک...

یک متخصص بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت: HMPV فقط یک بیماری خفیف فصلی است

یک متخصص بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت: HMPV فقط یک بیماری خفیف فصلی است

گزارش‌ها مبنی بر شیوع یک بیماری تنفسی به نام متاپنوموویروس انسانی (HMPV) در چین باعث ایجاد ترس و انتشار برخی  اطلاعات نادرست در بعضی از رسانه‌های اجتماعی شده است. برخی از پُست‌ها نیز ادعا کردند که این یک ویروس جدید است و چین به‌دلیل افزایش موارد HPMV، آنفلوآنزای A، ذات‌الریه و کووید۱۹ وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

دکتر ویلیام شافنر، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت در این‌باره می‌گوید:

“HMPV یک ویروس جدید نیست؛ برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد و ممکن است چندین دهه قبل از آن هم در زمستان در گردش بوده باشد. کووید۱۹ یک ویروس ناشناخته بود ولی HMPV به خوبی شناخته شده است و هر سال شایع می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در هفتم ژانویه اعلام کرد که با وجود افزایش عفونت‌های تنفسی- از جمله  HMPV- در چین، این افزایش در محدوده مورد انتظار برای این فصل از سال است. WHO گفت که با مقامات بهداشتی چین در ارتباط است و هیچ گزارشی از الگوهای غیرعادی شیوع این بیماری دریافت نکرده است.

این ویروس، یک عفونت تنفسی شبیه به آنفلوآنزا، کووید و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) است، اما اکثر افراد علائم بسیار خفیف دارند و آن را “نزدیک به” یک سرماخوردگی شدید می‌دانند. علائم این بیماری ممکن است شامل سرفه، احتقان، تب و تنگی نفس باشد، اما موارد شدید می‌تواند به یک عفونت دستگاه تنفسی تحتانی مانند برونشیت یا ذات‌الریه تبدیل شود.

در اکثر افراد سالم، HMPV به خودی خود برطرف می‌شود. برخلاف آنفلوآنزا و کووید۱۹، داروی ضد ویروسی‌ای که برای این بیماری موثر باشد، وجود ندارد.

درمان به‌طور کلی شامل استراحت، مایعات فراوان و داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد و تب است.

علائم می‌تواند در کودکان زیر ۵ سال – که ممکن است فاقد آنتی‌بادی علیه HMPV باشند – و هم‌چنین در افراد دارای نقص ایمنی و افراد مسن‌، شدیدتر باشد.

بنابراین اگر بیمار شدید و روند بهبودی در بیماری‌تان حاصل نشد، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید تا علائم خود را گزارش کرده و در مورد روش‌های درمان مشورت کنید”.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر