یک ژل معجزهآسا ممکن است تومورهای مغزی را در انسان درمان کند
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد ژل معجزهآسایی که تومورهای مغزی را در موشها درمان کرد، میتواند نویدبخش درمان بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما یکی از مهلکترین و شایعترین تومورهای مغزی در انسان باشد.
محلول این ژل متشکل از تارهایی با اندازه نانو است که با پاکلیتاکسل، یک داروی تأییدشده برای درمان سرطان پستان، ریه، و سایر سرطانها ساخته شده است. این تارها وسیله انتقال یک آنتیبادی به نام aCD۴۷ را فراهم میکنند. با پوشاندن یکنواخت حفره تومور، این ژل، دارو را بهطور پیوسته طی چند هفته آزاد میکند و مواد فعال آن نزدیک به محل تزریق باقی میماند.
هدف این تیم با استفاده از این آنتیبادی خاص غلبه بر یکی از دشوارترین موانع در تحقیقات گلیوبلاستوما است. این ژل، ماکروفاژها را هدف قرار میدهد؛ اینها نوعی سلولاند که گاهی از سیستم ایمنی حمایت میکنند اما گاهی اوقات با محافظت از سلولهای سرطانی اجازه رشد تومور تهاجمی را میدهند.
گلیوبلاستوما یک شکل بسیار تهاجمی و کشنده از سرطان مغز است که در درجه اول بهدلیل ترکیبی از عوامل از جمله رشد سریع، ماهیت ارتشاح، سد خونی مغزی، ناهمگونی، مقاوم در برابر درمان، و محل تومور درمان مؤثر را دشوار، و مداخله جراحی را مخاطرهآمیزتر میکند.
عوامل یاد شده به میزان بالای مرگومیر مرتبط با گلیوبلاستوما کمک میکند. میانگین دوره بقا در مبتلایان به این بیماری تقریبا ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از تشخیص است. با وجود تحقیقات مداوم و پیشرفت در درمان، این بیماری هنوز یکی از چالشبرانگیزترین سرطانها برای درمان اثربخش باقی مانده است.
نتایج این یافتههای جدید در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
انتهای پیام