متخصصان تغذیه: خوردن هویج میتواند یک راه ساده برای افزایش مواد مغذی مفید در بدن باشد
بر اساس نتایج یک مطالعه ارائهشده در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا:
خوردن سه وعده هویج در هفته میتواند باعث افزایش قابلتوجهی از مواد مغذی مهم موجود در سبزیجات ریشهنارنجی در بدن شود.
طبق گزارش سال ۲۰۲۲ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ به طور جداگانه مشخص شد که از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی، تنها ۱ نفر، دو تا سه فنجان سبزیجات توصیهشده در روز مصرف میکند.
این مطالعه روی ۶۰ فرد بزرگسال جوان که به آنها گفته شد:
۱-یا سه بار در هفته هویج بخورید
۲- یا هویج نخورید و در عوض مکملهای مولتیویتامین مصرف کنید
۳-یا ترکیبی از هویج و مولتیویتامین مصرف کنید
۴-یا نه هویج و نه مکمل مصرف کنید (گزینه آخر بهعنوان گروه کنترل)، انجام شد.
به گفته کلینیک کلیولند: پس از چهار هفته، محققان دریافتند افرادی که هویج میخورند ۱۰.۸ درصد افزایش کاروتنوئید در پوست دارند، آنتیاکسیدان طبیعیای که فوایدی مانند پیشگیری از التهاب و ارتقای سلامت قلب دارد.
علاوهبر این، محققان دریافتند افرادی که فقط مولتیویتامین (حاوی همان کاروتنوئید موجود در هویج) مصرف کردند، هیچ تغییری در سطح کاروتنوئیدشان مشاهده نشد. اما مصرفکنندگان هویج و مکمل بیشترین فواید را دیدند و کاروتنوئیدهای پوستشان ۲۱.۶ درصد افزایش یافت.
دکتر ساندر کرستن، مدیر بخش علوم تغذیه و پروفسور دانشگاه کُرنل گفت: مصرف زیاد سبزیجات با انواع اثرات مثبت سلامتی مرتبط است – خطر ابتلا به انواع بیماریهای مزمن با افزایش مصرف میوه و سبزیجات کاهش مییابد.
به گفته CDC، خوردن سبزیجات میتواند در برابر بیماریهای قلبی، برخی سرطانها، دیابت و چاقی محافظت ایجاد کند.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.