جمعه 18 آبان 1403
14.9 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهادرمان پیشگامانه نانوذرات ممکن است بدون رژیم غذایی و ورزش از چاقی...

درمان پیشگامانه نانوذرات ممکن است بدون رژیم غذایی و ورزش از چاقی جلوگیری کند

درمان پیشگامانه نانوذرات ممکن است بدون رژیم غذایی و ورزش از چاقی جلوگیری کند

یک اختراع پیشگامانه برای کاهش وزن می‌تواند به‌زودی کاهش وزن را بدون یک تغییر در رژیم غذایی ممکن کند. محققین که از این سیستم در هفته دستگاه گوارش در اروپا در وین رونمایی کردند، می‌گویند پیشرفت آن‌ها با هدف قرار دادن چربی در سطح میکروسکوپی رویکردی کاملاً جدید برای کاهش وزن دارد.

دانشمندان دانشگاه یاگیلونیا در لهستان و دانشگاه اکستر انگلستان، به‌جای تمرکز بر روش‌های سنتی مانند کاهش کالری یا افزایش ورزش، یک سیستم نانوذرات پیشرفته ساخته‌اند که فرآیند جذب چربی در بدن ما را هدف قرار می‌دهد. این درمان ابتکاری به‌طور بالقوه می‌تواند به افراد اجازه دهد تا به‌طور معمول غذا بخورند در حالی که بدن آن‌ها چربی کمتری جذب می‌کند و منجر به کاهش وزن و سلامتی بهتر می‌شود.

کلید این رویکرد جدید در آنزیمی کوچک به نام استرول O-acyltransferase ۲ یا به اختصار SOAT۲ نهفته است. این آنزیم نقش مهمی در نحوه جذب مواد غذایی توسط روده کوچک دارد. با مهار SOAT۲، محققان بر این باور بودند که می‌توانند مقدار چربی جذب‌شده توسط بدن را کاهش دهند و به‌طور بالقوه از چاقی جلوگیری کنند.

برای هدف قرار دادن SOAT۲، تیم تحقیقاتی با استفاده از نانوذرات یک سیستم انتقال نوآورانه ساخته‌اند. این ذرات میکروسکوپی که با چشم غیرمسلح نامرئی هستند، مانند کپسول‌های ریزی هستند که از یک هسته پلیمری ساخته ‌شده و با یک پوسته محافظ پوشانده شده‌اند.

آن‌ها برای حمل مولکول‌های ویژه‌ای به نام RNAهای تداخلی کوچک (siRNA) به طور مستقیم به روده کوچک طراحی شده‌اند. هنگامی‌که وارد روده کوچک می‌شوند، این siRNAها برای کاهش بیان SOAT۲ کار می‌کنند و به‌طور موثری ترمز جذب چربی می‌شوند.

هنگام آزمایش روی موش‌ها، نتایج چشمگیر بود. حیواناتی که تحت درمان با نانوذرات درمانی قرار گرفتند، چربی کمتری جذب کردند و از چاق شدن‌شان جلوگیری شد، حتی زمانی‌که رژیم غذایی پرچرب داشتند. این نشان می‌دهد که این درمان به‌طور بالقوه می‌تواند به افراد اجازه دهد از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرند و در عین‌حال اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب بر سلامتی را کاهش دهد./ نشریه Pharmacological Research

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر