مهمترین چراغ راه ما، برای تصمیمگیری سودآوری بود/
۳۰۰ درصد رشد صادراتی در ۷ ماهه امسال
نشست هماندیشی اصحاب رسانه با مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین (تیپیکو) روز سهشنبه ۱۵ آبانماه ۱۴۰۳ در محل این شرکت برگزار شد.
دکتر عقیل آریننژاد، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین (تیپیکو) که به همراهی معاونان خود به نشست با همکاران رسانهای آمده بودند، از خبرگزاریها و سایتها و کانالهای تخصصی حوزه دارو تشکر کرد و ضمن ارائه گزارش عملکرد هلدینگ و شرکتهای مجموعه، به سوالهای همکاران رسانه هم پاسخ داد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین (تیپیکو) گفت:
تیپیکو مجموعهای قریب به ۲۳ شرکت دارد؛ هم در حوزه ماده اولیه (ایپیآی)، هم محصول نهاییساز (فینیشدپروداکت) و هم شرکت توزیعی و پخش دارو، و بزرگترین هلدینگ دارویی کشور است که به لحاظ ریالی تقریبا ۱۵ درصد و به لحاظ عددی حدود ۲۰ درصد از بازار دارو را در سال ۱۴۰۲ بر عهده داشته است و دارد.
مانند بقیه شرکتهایی که در صنعت دارو فعال هستند، تیپیکو در سال ۱۴۰۲ و در سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز چالشهایی بسیار فراوان را در حوزههای مختلف داشته است. ما اقداماتی انجام دادیم که بتوانیم بر این چالشها غلبه کنیم و مسیر رو به رشد شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین را فراهم کنیم.
اواخر پارسال بود که من به مجموعه اضافه شدم و در آن برهه مهمترین چالشی که در مجموعه داشتیم تقریبا ۴۰ کرسی هیئت مدیره خالی بود که علت این امر فقدان تصمیمگیری که چه در مجموعه تیپیکو و چه در مجموعه بالادستی بود. اعضای هیئت مدیره در یک سری شرکتهایمان ناقص بود به همین دلیل خیلی از شرکتهایمان کارت بازرگانی نداشتند و نمیتوانستند واردات را انجام بدهند، ثبت سفارش بکنند و مواد اولیه بیاورند.
ما یک سری از ارزهایمان سوخته بود به دلیل اینکه کارت بازرگانی نداشتیم و نمیتوانستیم روال اداری را انجام بدهیم.
در این مدت ما تقریبا تمام صندلیهای خالی هیئت مدیره را، افراد مرتبط گذاشتیم و تقریباً در تمامی موارد هم ما از نیروهای داخل مجموعه استفاده کردیم. دوستانی که در شرکتهای مجموعه تیپیکو هستند، مدیران و معاونان که در حوزههای دارویی مالی همه شناسایی شدند و در هیئت مدیره شرکتها انتخاب کردیم، و قرار دادیم.
انگیزهای که در مجموعه ایجاد شد بهخاطر توجهی بود که به نیروها معطوف شد و ما توانستیم هیئت مدیره را کامل بکنیم.
اولویت اصلی ما در تیپیکو، چون تخصص خود من مالی و سرمایهگذاری هست و سالها در ارگانهای دارویی هم کار کردهام، توجهی ویژه به مبحث شفافیت بود.
اولا اعتقادم بر این است که تیپیکو به عنوان یک مجموعه اقتصادی، بالاترین و بزرگترین مسئولیت اجتماعی را دارد ما باید این بنگاه را اقتصادی اداره بکنیم. لذا از همان اول هر آنچه که لازم بود انجام بدهیم در جهت اینکه بتوانیم سود شرکت، سود مجموعهها، سود پایدار مجموعهها را افزایش بدهیم، انجام دادیم.
در واقع مهمترین چراغ راه ما برای تصمیمگیری سودآوری بود که مد نظر قرار میدهیم، به نوعی بنگاه را اداره بکنیم که خوب سود بدهیم و به دنبال آن خوب سرمایهگذاری بکنیم، خطوطمان را توسعه بدهیم، کیفیتمان را ارتقا بدهیم و بتوانیم از این بابت مسئولیت اجتماعیمان را در حوزه هرچه بینیاز کردن کشور از داروهای وارداتی و افزایش کیفیت محصولات را انجام بدهیم.
۳۰۰ درصد رشد صادراتی در ۷ ماهه امسال
دکتر عقیل آریننژاد در ادامه تصریح کرد:
در سال گذشته تقسیم سود را از ۹۵ درصد به ۷۰ درصد رساندیم تا بتوانیم بحث افزایش سرمایه را بهبود ببخشیم.
از اول امسال به تمامی شرکتها هم ابلاغ کردهایم که هر ماه اطلاعات ماهانه فروش، صورتهای مالی و سه ماههشان را با دقت و بدون کمترین انحراف ارائه دهند که به اطلاع سهامداران برسانیم.
یکی از مهمترین دغدغههایی که ما با آن مواجه بودیم بحث عدم سرمایهگذاری مناسب در چهار پنج سال گذشته در این مجموعه بود.
یک سری از شرکتهای ما بهویژه آنهایی که قدمت زیادی دارند نیازمند سرمایهگذاری، بازسازی و نوسازی هستند تا در پروژههای جدید با سایر فعالان صنعت ورود کنیم.
امسال ۲۵۰۰ میلیارد تومان از محل افزایش سرمایه از محل سود انباشته خواهیم داشت و ۵ هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان سرمایه پروژه در نظر گرفتهایم که با انجام پروژهها، خطوط تولید را بازسازی و برای تولیدات جدید ورود کنیم.
با نگاه به بازار داخل و خارج، به دنبال اصلاح خطوط تولید هستیم و در سال جاری توانستیم ۱۲ مورد اخذ GMP از کشورهای مقصد داشته باشیم.
در شرکتهای محصولساز تیپیکو ۳۰۰ درصد رشد صادرات در ۷ ماهه نخست سال جاری داشتهایم. در واقع، ۴.۵ میلیون دلار صادرات دارو به کشورهای هدف انجام دادهایم. در شرکتهای مواد اولیه دارویی تیپیکو نیز ۳۴ درصد رشد صادرات داشتهایم که حدود ۱۰ میلیون دلار بوده است.
برای امسال ۴۰ میلیون دلار صادرات پیشبینی کردهایم که ۲۰ میلیون دلار آن، مربوط به داروهای ساخته شده است. ۴۰ درصد ماده اولیه دارویی مورد نیاز کشور در تیپیکو تولید میشود.
انتهای پیام