تغذیه مناسب، آسیبهای ناشی از آلودگی هوا را کاهش میدهد
دکتر منصور رضایی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف برخی مواد غذایی را باعث تقویت سیستم ایمنی، تنفسی، گوارشی و قلبی و کاهش آسیبهای ناشی از آلایندهها در بدن عنوان کرد و گفت:
کودکان، سالمندان، مادران باردار و شیرده و بیماران قلبی ریوی از گروههای در معرض خطر در آلودگی هوا هستند که بیشتر از سایر افراد آسیب میبینند و با استفاده از تدابیر تغذیهای می توان اثرات مضر آلودگی هوا را در آنها تا حدی کاهش داد.
در حالت عادی سیستم دفاعی بدن توسط اندامهای دفعی نظیر کلیه، روده، ریه و پوست با کمک برخی مواد مغذی سلولها را از آسیبهای بیرونی محافظت میکند. با افزایش میزان آلایندهها، بدن نمیتواند با این اثرات مبارزه کند و ساختمان و عملکرد سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد تخریب میشود.
برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیانهای آلودگی هوا را به حداقل برساند مواردی از جمله:
مصرف حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه موجود در فصل سرما در طی روز، مصرف سبزیها ترجیحا بهصورت تازه و خام، مصرف روزانه شیر و مواد لبنی کم چرب مثل ماست و پنیر کم چرب، گنجاندن ماهی در برنامه غذایی حداقل 2 تا 3 وعده در هفته، پرهیز از مصرف تنقلات کمارزش مثل چیپس و پفک و نوشابههای گازدار، پرهیز از مصرف غذاهای کارخانهای و فرآوریشده نظیر سوسیس، کالباس و کنسروها، مصرف کافی آب و مایعات برای حفظ سلامت اندامهای دفعی و تسهیل دفع سموم و مواد دفعی و نیز تهیه یک بسته غذایی بهعنوان میان وعده سالم برای کودکان مهد کودکها، پیش دبستانی و سنین مدرسه شامل یک عدد میوه ترجیحا سیب یا مرکبات، یک پاکت ۲۰۰ سیسی شیر و یک بسته ۵۰ گرمی از انواع مغزهای تازه و بینمک توصیه میشود.
انتهای پیام