یکشنبه 22 تیر 1404
33.7 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهامصرف دخانیات؛ عامل سقط جنین و زایمان زودرس

مصرف دخانیات؛ عامل سقط جنین و زایمان زودرس

مصرف دخانیات؛ عامل سقط جنین و زایمان زودرس

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: مصرف و مواجهه با دود دخانیات در دوران بارداری به‌طور مستقیم احتمال سقط جنین، زایمان زودرس و اختلال رشد مغزی جنین را افزایش می‌دهد.

بهزاد ولی‌زاده رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با تاکید بر اثرات زیان‌بار دخانیات بر سلامت بارداری گفت: مصرف دخانیات و حتی مواجهه غیرمستقیم با دود آن، تأثیر مستقیم بر بارداری، سقط جنین و سلامت نوزاد دارد.

ولی‌زاده افزود: دخانیات ثابت‌شده است که روی تمام اعضای بدن تاثیر می‌گذارد و هیچ عضوی نیست که از آسیب‌های آن در امان باشد و حتی اگر خانمی خود مصرف‌کننده نباشد ولی در کنار مصرف‌کننده زندگی یا کار کند، در معرض این عوارض قرار می‌گیرد و این عوارض در زنان به‌ویژه در دوران بارداری شدت بیشتری دارد.

افزایش خطر سقط جنین و زایمان زودرس

وی ادامه داد: مطالعات متعدد نشان داده است که دخانیات هم به عنوان عامل ممانعت از بارداری و باروری مطرح می‌شود و هم در فرایند رشد جنین تأثیرات ناگواری دارد و نیکوتین با محدود کردن رشد سلول‌های مغزی، تاثیر مستقیم بر رشد جنین دارد و همچنین احتمال سقط جنین در سه‌ماهه اول بارداری، زایمان زودرس و حتی خطر بروز سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را به شدت افزایش می‌دهد.

ولی‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر آمار دقیق و اختصاصی درباره تاثیر دخانیات بر سقط جنین در کشور وجود ندارد، افزود: متأسفانه آمار مستقلی در این خصوص در نظام آماری کشور ثبت نشده است و در برآوردهای کلی مرگ ناشی از مصرف یا مواجهه با دود دخانیات که توسط سازمان ملل متحد ارائه می‌شود، این موارد هم به‌طور ضمنی لحاظ شده‌اند، اما در سطح ملی آمار دقیق و تفکیک‌شده‌ای وجود ندارد.

وی تصریح کرد: این مسأله یکی از خلاهای مهم نظام آماری کشور است. به‌عنوان مثال، اگر فردی به هر علتی فوت کند، ثبت شود که آیا مصرف‌کننده دخانیات بوده یا خیر؛ چرا که داشتن این آمار کمک شایانی به سیاست‌گذاری‌های مؤثرتر در حوزه سلامت می‌کند.

ضرورت برخورد قاطع با تخلفات حوزه دخانیات

دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه حوزه سلامت در سیاست‌گذاری‌های کلان گفت: در حال حاضر، حوزه سلامت در مقایسه با اقتصاد کشور در موضوع کنترل دخانیات کمتر شنیده می‌شود. این در حالی است که این موضوع باید به یک اولویت ملی تبدیل شود تا بتوان مصرف دخانیات را در کشور کاهش داد و به یک نسل سالم امیدوار بود./مهر/

انتهای پیام

مقالات مرتبط

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر