چرا برخی پزشکان کارتخوان ندارند؟
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور درباره وضعیت استفاده از کارتخوان در جامعه پزشکی گفت:
به نظر میرسد که بعضی اظهارنظرها در حوزه استفاده از کارتخوان در بین جامعه پزشکی، کارشناسی نیست. زمانیکه قشر فرهیختهای را بهراحتی به ۵۰ درصد مالیاتگریزی متهم میکنید، بقیه اقشار هم برایشان این سؤال ایجاد میشود که اگر تخلف اینقدر فراگیر است، حتما کار آسانی است و این اظهارات راه را برای تخلف بیشتر باز میکند.
دکتر علی سالاریان افزود: چنین مواردی برای اعتبار جامعه، اعتبار جامعه پزشکی و سازمان امور مالیاتی مناسب نیست. باید توجه کرد که بسیاری از اعضای جامعه پزشکی یا در بیمارستانها و درمانگاهها کار میکنند و مطب شخصی ندارند که کارتخوان شخصی هم داشته باشند. در عین حال برخی از پزشکان هم اصلا کار پزشکی نمیکنند. بسیاری از پزشکان سرشناس و معتبر، هیاتعلمی دانشگاه بوده و صبح در دانشگاه تدریس میکنند، بعد از ظهر در بیمارستانهای آموزشی یا کلینیکهای دولتی حضور دارند و قطعا کارتخوان بهنامشان نیست. بسیاری از افراد هستند که در سازمان تأمین اجتماعی مشغول بهکار هستند یا کار اداری کرده و در سازمان تامین اجتماعی، وزارت بهداشت و… مدیر هستند.
تقریبا بیش از ۳۰۰ هزار عضو جامعه پزشکی داریم. از این تعداد بالای ۱۵۰ هزار نفر پزشک متخصص و عمومی هستند. از این میزان شاید حدود ۷۰ الی ۸۰ هزار مطب یا پروانه داشته باشیم. حال اینکه پزشکانی که پروانه دارند، در بخش خصوصی فعالند یا خیر، از طریق خود سازمان امور مالیاتی میتواند مورد بررسی قرار گیرد.
سازمان نظام پزشکی در زمینه استفاده پزشکان از کارتخوان حساس است. در عینحال اداره امور مالیاتی به سازمان نظام پزشکی اعلام میکند که برخی افراد کارتخوان ندارند یا بیماری شکایت کرده که فلان پزشک کارتخوان نداشته است. حال از آنجایی که مسئولیت ما در برابر سازمان امور مالیاتی تضامنی است؛ به این معنا که سازمان امور مالیاتی با جامعه پزشکی همکاری میکند و سازمان نظام پزشکی هم طبق قانون موظف است که با سازمان امور مالیاتی همکاری کند و در این موارد تخلف، بلافاصله از طریق انتظامی و بازرسی نظام پزشکیها، پیگیری انجام میشود.
انتهای پیام