شنبه 14 تیر 1404
37.6 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاتوصیه‌های بهداشتی برای کاهش متانول در تولید عرقیات گیاهی

توصیه‌های بهداشتی برای کاهش متانول در تولید عرقیات گیاهی

توصیه‌های بهداشتی برای کاهش متانول در تولید عرقیات گیاهی

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا‌و‌دارو بر اهمیت توجه به میزان متانول در عرقیات گیاهی تاکید کرد و نسبت به مصرف عرقیات نامعتبر و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.

دکتر رویا امیری گفت: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنش‌های وارده، میزان آن متفاوت است.

وی با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات افزود: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهایی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه می‌شود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.

برخی افراد علاقه‌مند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است. توصیه می‌شود پیش از آغاز فرآیند، گیاهان به‌دقت پاک‌سازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخه‌های کمتر استفاده شود. هم‌چنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.

دکتر امیری تاکید کرد بخار حاصل از جوشاندن گیاهان در طی فرآیند عرق‌گیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ زیرا باز بودن درب ظرف به تبخیر متانول کمک می‌کند.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تصریح کرد برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی به‌طور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان در حجم بالا و به‌طور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود./ایفدانا/

انتهای پیام

 

مقالات مرتبط

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر