پنج‌شنبه 11 اردیبهشت 1404
27.6 C
Tehran
Homeاخبار و رویدادهاتوصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی

توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی

دکتر مفید حسین‌زاده، متخصص طب اورژانس گفت:

به‌طور کلی تغذیه در پیشگیری و رفع گرمازدگی بسیار مهم است؛ به گونه‌ای که رژیم غذایی باید به تناسب فصل و میزان دما تغییر کند و روی مقدار و زمان استفاده از برخی مواد غذایی نیز باید تجدید نظر کرد.

یکی از مواد غذایی که نقش بسیار حیاتی در فصل گرما ایفا می‌کند، آب است؛ کاهش سطح مایعات در بدن، عامل اصلی عارضه‌ای موسوم به دهیدراتاسیون و متعاقب آن بروز گرمازدگی در فصول گرم سال است. معمولا هم‌زمان با از دست‌دادن مایعات، سدیم و املاح معدنی نیز دفع می‌شوند، بنابراین صرفا نوشیدن آب نمی‌تواند جایگزین فوری و مناسبی برای مواد از دست‌رفته بدن باشد و بهتر است مقداری نمک یا آب‌لیمو به آب نوشیدنی اضافه شود.

مصرف قند نیز به‌دلیل این‌که هضم آن نیاز به آب دارد، کم‌آبی بدن را به دنبال دارد و توصیه می‌شود از مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و شربت در هوای گرم اجتناب شود. از طرف دیگر، نوشیدنی‌های حاوی کافئین‌ مانند قهوه و چای نیز باعث از دست‌دادن آب بدن می‌شوند و به کسانی که عادت به نوشیدن چای دارند، توصیه می‌شود در صورت امکان چای کمرنگ مصرف کنند.

استفاده از میوه و سبزی‌هایی مانند هندوانه، طالبی و خربزه نیز برای کمک به تأمین آب بدن در فصل گرما و استفاده از عرقیاتی مانند بیدمشک و کاسنی می‌تواند بسیار مفید باشد.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

نظر بدهید

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر