سه‌شنبه 10 تیر 1404
38.7 C
Tehran
خانهاخبار تغذیه و سلامتهشدار درباره تب مالت: خطر مصرف لبنیات محلی غیر پاستوریزه

هشدار درباره تب مالت: خطر مصرف لبنیات محلی غیر پاستوریزه

هشدار درباره تب مالت: خطر مصرف لبنیات محلی غیر پاستوریزه

متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و مصرف لبنیات آلوده به‌ویژه پنیر، شیر و بستنی از مهم‌ترین راه‌های انتقال تب مالت به شمار می‌رود.

دکتر مهران ورناصری با بیان اینکه این بیماری در ایران، اندمیک بوده و به‌صورت منطقه‌ای در نقاط مختلف کشور مشاهده می‌شود، اظهار داشت: مصرف نکردن لبنیات غیرپاستوریزه و رعایت بهداشت و اصول پیشگیری در کاهش ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.

دکتر ورناصری توضیح داد: در برخی فرهنگ‌های محیطی، استفاده از لبنیات محلی بسیار رایج است و گاهی به‌طور مستقیم از دام‌ها تهیه می‌شوند که این امر، میزان ابتلا به بروسلوز را افزایش می‌دهد.

وی همچنین بر آلودگی شغلی در افرادی مانند چوپانان، دامداران و دامپزشکان تاکید کرد و لزوم رعایت حفاظت فردی را برای این قشر ضروری دانست.

این متخصص بیماری‌های عفونی در تشریح علائم و چالش‌های تشخیصی بروسلوز تصریح کرد: بروسلوز به صورت تب همراه با دردهای مفصلی و عضلانی نمایان می‌گردد. تعریق شبانه یکی از علائم مهم این بیماری است و دردهای مفصلی در اندام‌های مختلف از جمله لگن و کمر شایع هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به این‌که بیماری بروسلوز، علائم مشابه بسیاری از بیماری‌ها را دارد، بر اهمیت بررسی در تشخیص افتراقی، به خصوص در افراد مسن با تب مزمن و همچنین در کودکان تاکید کرد.

دکتر ورناصری درباره درمان و مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری بروسلوز توضیح داد: پروتکل‌های درمانی بر اساس الگوی درگیری بیماری متفاوت است و نیازمند معاینات دقیق، بررسی‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری برای تشخیص درگیری سایر ارگان‌ها است.

وی افزود: خوشبختانه درمان تب مالت در کشور ما میسر است و روش‌های درمانی مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است. مهم‌ترین راه مقابله با این بیماری، در دو محور اصلی شامل واکسیناسیون منظم، صحیح و علمی دام‌ها و هم‌چنین پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه می‌باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی از عدم انجام منظم واکسیناسیون دام‌ها، این مسئله را عامل افزایش ابتلای افراد به تب مالت دانست و پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه را گامی مهم و حائز اهمیت در پیشگیری از انتقال بروسلوز برشمرد./وبدا/

انتهای پیام

مقالات مرتبط

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر