۵.۵ برابر شدن بروز چاقی در کشور
مدیر کلینیک چاقی بیمارستان رسول اکرم با اشاره به اینکه جراحی چاقی میتواند به درمان سایر بیماریهای فرد کمک کند، گفت:
بر اساس برآوردهای صورتگرفته در ایران نیز حدود ۴ میلیون نفر نیاز به جراحی چاقی دارند. امروزه چاقی به یک اپیدمی و معضل در دنیا بدل شده است، جراحی چاقی با این شیوه و بهصورت لاپاروسکوپی تقریبا از سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شده است و در طول این سالها به سرعت در حیطه تجهیزات و تکنیکها پیشرفت داشته است.
دکتر شهاب شهابی افزود: چاقی عوارضی نظیر فشارخون بالا، چربی خون، کبد چرب، آپنه خواب، کمردرد و… را به دنبال دارد، در ایران نیز طبق آمار وزارت بهداشت حدود دو سوم افراد از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند و در طی ۴۰ سال اخیر تعداد افرادی که دچار چاقی شدند ۵.۵ برابر شده است.
در ایران جراحی چاقی برای افرادی با BMI (شاخص توده بدنی) بالاتر از ۴۰ تحت پوشش بیمه است؛ هرچند که در اساسنامه سال ۲۰۲۲ فدراسیون بینالمللی جراحی چاقی، بهدلیل این که اثربخشی جراحی چاقی بسیار خوب بوده است، اعداد ملاک برای جراحی چاقی کاهش یافته است؛ بهنحوی که افرادی با شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر هم کاندید انجام اعمال جراحی چاقی میشوند.
بسته به روشی که جراحی را انجام میدهیم حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد احتمال بازگشت چاقی وجود دارد که عمدتا به تغییر روش زندگی فرد باز میگردد و لازم است بعد از انجام جراحی، فرد سبک زندگی خود را اصلاح کند.
انتهای پیام