دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
33.7 C
Tehran
خانه Blog

۱۹ مِه، روز جهانی بیماری‌های التهابی روده

۱۹ مِه، روز جهانی بیماری‌های التهابی روده

روز جهانی بیماری‌های‌ التهابی روده (IBD) به افزایش آگاهی درباره بیماری کرون و کولیت اولسراتیو اختصاص دارد.

این بیماری‌‌های مزمن باعث التهاب دستگاه گوارش (GI) می‌شوند و علائمی مانند درد شکم، اسهال، خستگی و کاهش وزن را به همراه دارند.

✔️موضوع روز جهانی IBD سال ۲۰۲۵:

«بیماری IBD مرز ندارد: شکستن تابوها، صحبت درباره آن» است بر اهمیت گفت‌وگوهای بی‌پرده برای کاهش انگ اجتماعی و بهبود زندگی افراد مبتلا به IBD تاکید دارد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

سازمان جهانی بهداشت در تدارک آینده‌ای بدون حمایت آمریکا

سازمان جهانی بهداشت در تدارک آینده‌ای بدون حمایت آمریکا

صدها مقام از سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ژنو به همراه اهداکنندگان و دیپلمات‌ها گرد هم می‌آیند، در حالی‌که یک سوال اصلی ذهن آن‌ها را به خود مشغول کرده است: چگونه می‌توان بدون کمک‌هزینه اصلی‌شان، یعنی آمریکا با بحران‌هایی از ام‌پاکس /آبله میمون تا وبا مقابله کرد؟

مجمع سالانه WHO که شامل یک هفته نشست، رای‌گیری و تصمیم‌گیری‌های سیاستی است، معمولا نمایانگر گستره فعالیت‌های این نهاد وابسته به سازمان ملل است؛ نهادی که برای مقابله با شیوع بیماری‌ها، تایید واکسن‌ها و حمایت از نظام‌های سلامت در سراسر جهان تشکیل شده است.

امسال، از آنجایی‌که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در نخستین روز کاری خود در ژانویه با صدور یک فرمان اجرایی روند یک‌ساله خروج از سازمان جهانی بهداشت را آغاز کرده است، محور اصلی نشست کاهش ابعاد و فعالیت‌های این سازمان خواهد بود.

بر اساس قانون آمریکا، تاخیری یک‌ساله در روند خروج الزامی است؛ به همین دلیل، آمریکا هم‌چنان عضو سازمان جهانی بهداشت باقی مانده و پرچم این کشور همچنان در مقر ژنو برافراشته است تا زمان خروج رسمی در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶ فرا برسد.

با این حال، نمایندگان حوزه سلامت جهانی می‌گویند تاکنون نشانه‌ای از تغییر تصمیم آمریکا دیده نشده است. در نتیجه، WHO در حال برنامه‌ریزی برای ادامه فعالیت با کسری بودجه ۶۰۰ میلیون دلاری در سال جاری و کاهش ۲۱ درصدی بودجه در دوره دوساله آینده است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

انسان و آلودگی، عامل نابودی گرده‌افشانی شبانه

انسان و آلودگی، عامل نابودی گرده‌افشانی شبانه

یک مطالعه هشدار می‌دهد که آلودگی هوا (و عاملان آن) به گونه‌های گیاهی که به گرده‌افشانی شبانه وابسته‌اند آسیب می‌زند. این پژوهش نشان می‌دهد که آلودگی هوا موجب کاهش سیگنال‌های بویایی می‌شود که برای گرده‌افشان‌های شب‌فعال (نظیر شب‌پره‌ها) به‌منظور یافتن این گل‌ها حیاتی است. این کاهش به‌دلیل مواد شیمیایی منتشرشده در هوا ناشی از احتراق گاز و زغال‌سنگ در خودروها، نیروگاه‌ها و هم‌چنین پدیده‌های طبیعی مانند آتش‌سوزی جنگل‌ها و صاعقه رخ می‌دهد.

تیمی از محققان دانشگاه واشنگتن اعلام کرده‌اند که این فعالیت‌ها واکنش‌های شیمیایی‌ای را در جوّ ایجاد می‌کنند که منجر به تولید رادیکال‌های نیترات (NO۳) می‌شود؛ موادی که بوی گل‌ها را مسدود می‌کنند. این مطالعه بر اهمیت رابطه حیاتی میان حدود ۱۸۰ هزار گونه گیاه گلدار و گرده‌افشان‌های آن‌ها تاکید دارد و یادآور می‌شود که بیش از ۷۰ گونه گرده‌افشان در معرض خطر انقراض یا در وضعیت بحرانی قرار دارند.

این پژوهش بر روی گیاه «گل پامچال شب‌تاب» تمرکز دارد؛ گیاهی که در مناطق خشک غرب آمریکا به‌طور گسترده یافت می‌شود.

مطالعه هم‌چنین اشاره می‌کند که نور خورشید در طول روز موجب تجزیه رادیکال‌های نیترات (NO۳) می‌شود و اثرات آن بر آلودگی در روز را کاهش می‌دهد، اما گل‌های شب‌گرد هم‌چنان در معرض آسیب باقی می‌مانند.

مناطقی که بیشترین تأثیر را از این اختلال در تعامل میان گیاهان و گرده‌افشان‌ها می‌پذیرند شامل غرب آمریکای شمالی، بخش‌هایی از اروپا، خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوبی و جنوب آفریقا هستند./ Science

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

حمایت از تولید داخلی؛ راهکاری موثر در مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی

حمایت از تولید داخلی؛ راهکاری موثر در مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی

مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا‌‎و‌دارو حمایت از تولید داخل را عامل کلیدی در کاهش قاچاق و بهبود کیفیت محصولات بهداشتی دانست و بر تقویت مرزبانی و سامانه‌های اصالت‌سنجی تآکید کرد.

دکتر امیر بقائی در خصوص اهمیت رسیدگی به شکایات مردمی در حوزه محصولات بهداشتی و آرایشی گفت: برای تسریع و دقت در رسیدگی به شکایات، پیشنهاد داده‌ایم که یک بخش مجزا در سامانه ۱۹۰ راه‌اندازی شود. این اقدام به تفکیک دقیق‌تر شکایات و ارجاع آن‌ها به کارشناسان متخصص، شفاف‌سازی وضعیت شکایات، افزایش دقت و تخصص در بررسی آن‌ها و تسریع در پاسخگویی به مصرف‌کنندگان کمک خواهد کرد.

وی یکی از الزامات رسیدگی مؤثر به شکایات را استانداردسازی فرآیندهای موجود عنوان کرد و افزود: تدوین دستورالعمل‌های گام‌به‌گام برای بررسی شکایات و ایجاد یک مکانیسم پاسخگویی موثر از طریق پیامک و ایمیل به شاکیان، می‌تواند اعتماد عمومی به این سامانه را افزایش دهد و در نتیجه میزان ثبت شکایات را بالا ببرد.

وی در ادامه هم‌چنین به مقابله با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و گفت: برای کاهش مصرف محصولات قاچاق، تقویت مرزبانی و گمرک و نصب دستگاه‌های پیشرفته در گمرک‌ها ضروری است. استفاده از سیستم‌های اصالت‌سنجی مانند بارکد دو بعدی (QR) و اپلیکیشن‌های موبایلی برای استعلام اصالت محصول، می‌تواند به مصرف‌کنندگان کمک کند تا از خرید محصولات تقلبی و خارج از ضوابط خودداری کنند.

مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا‌و‌دارو، هم‌چنین هماهنگی ضوابط صادراتی و وارداتی با کشورهای همسایه را یک گام مهم در توسعه تجارت قانونی و بهبود کیفیت محصولات دانست و پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های مشترک، تدوین استانداردهای فنی یکسان و ایجاد سامانه الکترونیکی منطقه‌ای را مطرح کرد.

بنابر اعلام سازمان غذا‌و‌دارو، بقائی در پایان خاطرنشان کرد: با تقویت حمایت‌ها از تولید داخلی و بهبود فرآیندهای نظارتی، می‌توان به‌طور مؤثر کیفیت محصولات آرایشی و بهداشتی را ارتقا داده و از سلامت مصرف‌کنندگان حفاظت کرد./ایسنا/

انتهای پیام

گزارش خطاهای دارویی، گامی کلیدی در ارتقای ایمنی بیماران

گزارش خطاهای دارویی، گامی کلیدی در ارتقای ایمنی بیماران

مدیرکل نظارت بر محصولات سلامت سازمان غذا‌و‌دارو، گزارش‌های مردمی درباره مشکلات کیفی داروها و خطاهای مصرفی را اقدامی حیاتی برای پیشگیری از حوادث ناگوار دانست و بر اهمیت مشارکت عمومی در این زمینه تاکید کرد.

دکتر نازیلا یوسفی با اشاره به گزارش‌های اخیر درباره شباهت ظاهری داروی تزریقی ویتامین ث و آتراکوریوم گفت که این شباهت می‌توانست منجر به مصرف اشتباه و حتی مرگ بیمار شود، اما با پیگیری‌های سازمان غذا‌و‌دارو، شرکت‌های داروسازی موظف به تغییر فوری طراحی بسته‌بندی شدند تا از بروز چنین اشتباهاتی جلوگیری شود.

وی با بیان این‌که گزارش مشکلات کیفی، خطاهای مصرف و عوارض جانبی ناخواسته محصولات سلامت‌محور می‌تواند جان افراد را نجات دهد، افزود: بسیاری از حوادث تلخ دارودرمانی با گزارش‌های مردمی قابل پیشگیری است و می‌تواند از تکرار موارد مشابه جلوگیری کند.

دکتر یوسفی از کادر درمان، بیماران و خانواده‌های آنان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا عارضه ناخواسته در محصولات سلامت‌محور، از طریق سامانه adr.ttac.ir گزارش‌های خود را ثبت کنند. وی تاکید کرد مشارکت عمومی در این زمینه، تضمینی برای ارتقای ایمنی و سلامت جامعه است./ایفدانا/

انتهای پیام

تایید واکسن کووید شرکت نواواکس توسط FDA با شرایط جدید

تایید واکسن کووید شرکت نواواکس توسط FDA با شرایط جدید

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) واکسن کووید۱۹ شرکت نواواکس را تایید کرد، اما محدودیت‌های جدیدی را برای گروه‌های واجد شرایط دریافت این واکسن وضع کرد.

بر اساس نامه تاییدیه، مجوز استفاده از واکسن نواکسووید (Nuvaxovid)  تنها به افراد ۶۵ سال به بالا و هم‌چنین افراد ۱۲ تا ۶۴ ساله‌ای داده می‌شود که دست‌کم به یک بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند که خطر ابتلا به نوع شدید کووید۱۹ را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

شرکت نواواکس که واکسن مبتنی بر پروتئین آن با استفاده از فناوری قدیمی‌تری تولید شده است، به دلیل مشکلات تولید و موانع نظارتی از سود سرشار ناشی از واکسن‌های دوران همه‌گیری که رقبایی مانند مدرنا و فایزر با واکسن‌های مبتنی بر RNA پیام‌رسان به دست آوردند، بی‌نصیب ماند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

امارات از بحران جهانی کمبود پرستار در امان است

امارات از بحران جهانی کمبود پرستار در امان است

یک مقام ارشد از سازمان خدمات بهداشت امارات متحده عربی گفت که با وجود کمبود مزمن نیروی پرستاری در سطح جهانی، امارات متحده عربی با چنین بحرانی روبه‌رو نیست.

این اطمینان خاطر در حاشیه رونمایی از گزارش وضعیت پرستاری در جهان ۲۰۲۵ که همزمان با روز جهانی پرستار در ۱۲ مِه برگزار شد، بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت.

دکتر سمیه البلوشی، رئیس کمیته ملی پرستاری و مامایی امارات و مدیر اداره پرستاری در سازمان خدمات بهداشت امارات (EHS) افزود: در جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره پوشش همگانی سلامت، امارات متحده عربی رتبه نخست را کسب کرده است که این موضوع بار دیگر استحکام زیرساخت‌های نظام سلامتِ ما را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 روز خیام گرامی باد

 روز خیام گرامی باد

از آمدن و رفتن ما سودی کو؟

وز تار امید عمر ما پودی کو؟

چندین سر و پای نازنینان جهان

می‌سوزد و خاک می‌شود دودی کو؟

۲۸ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری گرامی است.

انتهای پیام

 

سازمان ملل: درگیری و تغییرات اقلیمی عامل رکوردشکنی گرسنگی جهانی در سال ۲۰۲۴ هستند

سازمان ملل: درگیری و تغییرات اقلیمی عامل رکوردشکنی گرسنگی جهانی در سال ۲۰۲۴ هستند

بر اساس گزارشی که سازمان ملل منتشر کرد، ناامنی شدید غذایی و سوءتغذیه کودکان برای ششمین سال پیاپی در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته و بیش از ۲۹۵ میلیون نفر را در ۵۳ کشور و منطقه تحت تاثیر قرار داده است.

این آمار نشان‌دهنده افزایش ۵ درصدی نسبت به سطح سال ۲۰۲۳ است، به‌طوری‌که ۲۲.۶ درصد از جمعیت مناطق به‌شدت آسیب‌دیده با گرسنگی در سطح بحران یا بدتر از آن مواجه هستند.

راین پالسِن، مدیر بخش اضطرار و تاب‌آوری در سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت:

گزارش جهانی بحران‌های غذایی ۲۰۲۵ تصویری تکان‌دهنده ارائه می‌دهد. درگیری‌ها، پدیده‌های شدید آب‌وهوایی و شوک‌های اقتصادی از عوامل اصلی این بحران‌ها هستند و اغلب با یک‌دیگر هم‌پوشانی دارند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

وزارت بهداشت آمریکا توصیه به تزریق واکسن کووید برای کودکان و زنان باردار را متوقف می‌کند

وزارت بهداشت آمریکا توصیه به تزریق واکسن کووید برای کودکان و زنان باردار را متوقف می‌کند

روزنامه وال استریت ژورنال  به نقل از منابع آگاه گزارش داد که وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا (HHS) قصد دارد توصیه‌های مربوط به واکسیناسیون روتین کووید۱۹ برای زنان باردار، نوجوانان و کودکان را لغو کند.

با این‌حال، مرکز کنترل و پیشگیری از  بیماری‌ آمریکا (CDC) که زیرمجموعه HHS است، توصیه می‌کند که تمامی افراد از شش‌ماهگی به بالا، صرف‌نظر از واکسیناسیون‌های قبلی باید واکسن به‌روزرسانی‌شده کووید۱۹ را دریافت کنند.

طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست آیا وزارت بهداشت قصد دارد توصیه‌نامه مربوط به این گروه‌ها را به‌طور کامل لغو کند یا تنها پیشنهاد دهد که بیماران برای آگاهی از مزایا و خطرات احتمالی این واکسن با پزشک خود مشورت نمایند.

بر اساس آمار CDC، تا تاریخ ۲۶ آوریل، حدود ۱۴ درصد از زنان باردار و ۱۳ درصد از کودکان واکسن به‌روزرسانی‌شده کووید۱۹ را دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

داروی Emrelis برای مبتلایان به نوعی سرطان ریه تایید شد

داروی Emrelis برای مبتلایان به نوعی سرطان ریه تایید شد

ابوی اعلام کرد که سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA)، داروی این شرکت بیوتکنولوژی را برای درمان بزرگسالان مبتلا به نوعی سرطان ریه که پیش‌تر تحت درمان قرار گرفته‌اند، تایید کرده است.

این دارو با نام تجاری اِمرلیس (Emrelis)، به دسته‌ای از داروها به نام ترکیبات آنتی‌بادی-دارو تعلق دارد. داروهایی که مانند «موشک‌های هدایت‌شونده» عمل می‌کنند که فقط سلول‌های سرطانی را هدف قرار داده و برخلاف شیمی‌درمانی‌های سنتی، سلول‌های سالم را تا حد زیادی حفظ می‌کنند.

داروی Emrelis برای نوعی از سرطان ریه غیرسنگفرشی غیرسلول کوچک (NSCLC) تایید شده است؛ نوعی از بیماری که بیماران پیش‌تر با داروهای دیگری تحت درمان قرار گرفته‌اند، اما سرطان هم‌چنان به سایر بخش‌های بدن‌شان گسترش یافته است.

این بیماران هم‌چنین میزان بالایی از پروتئین c-Met را نشان داده‌اند؛ پروتئینی که شناخته شده موجب رشد تومور و مقاومت در برابر برخی درمان‌ها می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند

۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند

مدیرعامل انجمن صنفی مراکز مراقبت پرستاری در منزل (هوم‌کر) گفت:

۸۰ درصد مراکز خدمات مراقبت در منزل غیرمجاز هستند و در حال پیگیری هستیم که همکاری فعالانه‌تری با مراکز انتظامی داشته باشیم. اولین اقدام برای جلوگیری از فعالیت مراکز غیرمجاز، کشف و شناسایی آن‌ها است.

شناسایی و معرفی مراکز مراقبت پرستاری در منزل مجاز و آگاه سازی جامعه درباره خطرات مراجعه به مراکز غیرمجاز ضروری است و به‌زودی مجوزهای مختلفی از جمله تصویری و مکتوب در اختیار دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد و کارگروه مراکز سلامت قرار می‌گیرد تا در سطح جامعه منتشر شود.

با فعال شدن کمیته تبلیغات سازمان نظام پزشکی می‌توانیم امیدوار باشیم به‌صورت فعالانه‌تر بتوانیم موضوع تبلیغات را مدیریت کنیم تا مردم از خدمات مراکز هوم کر مجاز بهره ببرند.

به گفته رحمت‌الله معماری، پیشنهاد دادیم کمیته تبلیغات سازمان نظام پزشکی متشکل از همه گروه‌های پزشکی از زیبایی و دندان‌پزشکی تا پرستاری باشد.

مهم‌ترین موضوع در این کمیته رصد تبلیغات است تا بتوانیم مدیریت بهتری روی تبلیغات داشته باشیم و افرادی که به دنبال مراکز مجاز برای خدمات پرستاری هستند با خیال راحت بتوانند از خدمات آنها استفاده کنند.

معماری با بیان این‌که مراکز مجاز هوم‌کر به مردم معرفی می‌شود، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با همکاری با نهادهای نظارتی زمینه ارائه بهتر خدمات پرستاری مناسب به مردم را فراهم کنیم.

در حال‌حاضر یک هزار و ۶۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل به‌صورت مجاز در کشور فعالیت دارند./مهر/

انتهای پیام

وزیر بهداشت برای حضور در مجمع جهانی سلامت عازم سوئیس می‌شود

وزیر بهداشت برای حضور در مجمع جهانی سلامت عازم سوئیس می‌شود

دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مطابق برنامه سالانه سازمان جهانی بهداشت، در هفتاد و هشتمین نشست مجمع جهانی سلامت این سازمان شرکت می‌کند. این نشست با حضور ۱۹۲ وزیر بهداشت کشورهای عضو در ژنو برگزار می‌شود.

دکتر علیرضا بیگلری، دستیار ویژه وزیر و مدیر کل همکاری های بین الملل، دراین خصوص بیان کرد: در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت سازمان جهانی بهداشت، موضوعات اولویت دار بهداشتی در جهان در قالب اسناد مطرح و مورد بررسی اعضا قرار خواهد گرفت و کشورهای عضو این سازمان، پیرامون هر سند اعلام نظر خواهند کرد.

در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران با ارائه بیانیه‌ در خصوص ۳۵ سند تخصصی مرتبط با حوزه‌های حیاتی نظام سلامت کشور، مواضع خود را اعلام خواهد کرد.

دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت با بیان اینکه اسناد مذکور شامل ۲۹ سند در حوزه فعالیت‌های معاونت بهداشت و ۶ سند در حوزه فعالیت‌های سایر معاونت‌ها و اداره کل همکاری‌های بین‌الملل است، تصریح کرد: علاوه‌بر این موارد، موضوعات دیگری همچون بودجه و مسائل مالی، وضعیت عضویت اعضا، موضوعات حسابرسی و موارد مطرح شده در هیأت اجرایی سازمان نیز در قالب کمیته‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

لازم به ذکر است که در پی خروج آمریکا از عضویت سازمان جهانی بهداشت، چالش‌های بودجه‌ای یکی از موضوعات مورد تاکید خواهد بود.

دکتر بیگلری با بیان این‌که در مجمع جهانی سلامت، ۵۶ موضوع در قالب اسناد و طرح‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: وزیر بهداشت در حاشیه مجمع نیز با وزرای بهداشت کشورهای سوئیس، ایتالیا، قطر، عمان، عراق، عربستان سعودی، هند و کوبا و مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه ارتقای همکاری‌ها گفتگو می‌کند و  در نشست وزرای بهداشت عضو بریکس که میزبان آن کشور برزیل خواهد بود، شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

گفتنی است، هفتاد و هشتمین اجلاس جهانی سالیانه سازمان جهانی بهداشت با شعار “یک جهان برای سلامت” در ژنو برگزار می‌شود و هیاتی بلندپایه از نظام سلامت کشورمان به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه تا ۶ خرداد ۱۴۰۴ در این اجلاس حاضر می شوند./وبدا/

انتهای پیام

روابط‌عمومی در صنعت داروسازی؛ از غفلت تا تحول

روابط‌عمومی در صنعت داروسازی؛ از غفلت تا تحول

نوشتاری از مهدی شیخ‌زاده:

در غیاب روابط‌عمومی حرفه‌ای، صنعت دارو نه‌تنها از فرصت‌های برندینگ و ارتباط مؤثر با جامعه فاصله می‌گیرد، بلکه در مواجهه با بحران‌ها، بی‌دفاع‌تر از همیشه ظاهر می‌شود؛ بازتعریف این جایگاه، یک ضرورت راهبردی است نه انتخابی لوکس.

در بسیاری از شرکت‌های دارویی ایران، روابط‌عمومی، هنوز نه به‌عنوان یک بازوی استراتژیک، بلکه به‌عنوان بخشی تشریفاتی یا تبلیغاتی تلقی می‌شود؛ آن‌هم اگر اصلاً در ساختار سازمانی جایی برای آن در نظر گرفته شده باشد. این در حالی است که در صنعت سلامت، روابط‌عمومی می‌تواند نقشی تعیین‌کننده‌ در شکل‌دادن به اعتماد عمومی، پاسخ‌گویی در بحران‌ها و پیشبرد اهداف برند ایفا کند.

در جهان، برندهایی چون Pfizer و Johnson & Johnson سال‌هاست که با استقرار روابط عمومی حرفه‌ای، نه‌تنها ارتباط خود با جامعه و نهادهای نظارتی را مدیریت می‌کنند، بلکه در لحظات بحرانی مانند پاندمی کووید-۱۹، با تولید پیام‌های هدفمند و اعتمادساز، سرمایه اجتماعی خود را حفظ کرده‌اند.

در داخل کشور نیز نشانه‌هایی از این تحول دیده می‌شود. شرکت‌های بزرگی مانند عبیدی و آکتوور با نگاهی تخصصی به روابط عمومی و بهره‌گیری از نیروهای خلاق و آموزش‌دیده، موفق شده‌اند تصویر سازمانی قابل‌قبولی در ذهن جامعه شکل دهند و در فضای رسانه‌ای، حضوری مؤثر و هدفمند داشته باشند.

آنچه که صنعت داروسازی ایران امروزه به آن نیاز دارد، درک عمیق‌تر از کارکردهای استراتژیک روابط عمومی است؛ نه فقط به‌عنوان بازتاب فعالیت‌ها، بلکه به‌مثابه بخشی جدایی‌ناپذیر از مدیریت شهرت، ارتباط با ذی‌نفعان و حتی توسعه بازار.

نهاد روابط عمومی می‌تواند در این صنعت نقطه اتصال میان نوآوری دارویی، سیاست‌گزاری بهداشتی و آگاهی‌بخشی عمومی باشد. غفلت از این نقش نه‌تنها فرصت‌ها را می‌سوزاند، بلکه برند را در برابر کوچک‌ترین بحران، بی‌پناه می‌سازد.

به نظر می‌رسد مدیران داروسازی در حال حاضر با دو انتخاب مواجه‌اند: یا همچنان به روابط عمومی به‌عنوان یک بخش جانبی بنگرند و در آینده هزینه‌های بی‌اعتمادی، شفاف نبودن و ضعف برند را بپردازند؛ یا آن را در جایگاه واقعی‌اش، به‌عنوان موتور محرک هویت سازمانی و استراتژی ارتباطی، بازآفرینی کنند.

برای برندی که می‌خواهد در ذهن بماند و در بازار بایستد، روابط عمومی یک انتخاب نیست، یک الزام و ضرورت است.

انتهای پیام

فروش داروهای نوزادان در سیسمونی‌فروشی‌ها؛ زنگ خطر برای سلامت کودکان

فروش داروهای نوزادان در سیسمونی‌فروشی‌ها؛ زنگ خطر برای سلامت کودکان

سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا‌و‌دارو نسبت به عرضه داروهای نوزادان در سیسمونی‌فروشی‌ها هشدار داد و این اقدام را از نظر قانونی ممنوع و تهدیدی برای سلامت کودکان اعلام کرد.

دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به مشکلات ناشی از فروش داروهای نوزادان در محیط‌های غیرمجاز گفت: عرضه این اقلام در سیسمونی‌فروشی‌ها به دلیل نبود شرایط استاندارد نگهداری و عدم آگاهی لازم، خطرات جدی برای سلامت کودکان به همراه دارد.

وی تاکید کرد که تنها داروخانه‌ها با نظارت متخصصان و رعایت شرایط مناسب می‌توانند داروهای نوزادان را توزیع کنند و عرضه این محصولات در محیط‌های غیراستاندارد مانند سیسمونی‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های آنلاین می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به‌همراه داشته باشد.

دکتر کشاورز ملکی از والدین خواست تا برای تهیه داروهای نوزادان تنها به داروخانه‌های معتبر مراجعه کرده و از تجویز پزشک استفاده کنند تا از هرگونه تهدید احتمالی برای سلامت فرزندان‌شان جلوگیری شود./ایفدانا/

انتهای پیام

برکناری مدیرعامل شرکت Novo Nordisk پس از عقب‌ماندن در بازار داروهای کاهش وزن

برکناری مدیرعامل شرکت Novo Nordisk پس از عقب‌ماندن در بازار داروهای کاهش وزن

نووُ نوردیسک، سازنده داروی وگووی مدیرعامل خود، لارس فروئرگارد یورگنسن، را برکنار کرد. این اقدام به‌دلیل نگرانی‌ها درباره از دست‌رفتن مزیت پیشتازی این شرکت در بازار بسیار رقابتی داروهای کاهش وزن انجام شده است.

اخیرا نووُ نوردیسک برای نخستین‌بار از زمان عرضه داروی وگووی در چهار سال گذشته، پیش‌بینی خود از میزان فروش و سود را کاهش داد. این در حالی است که یورگنسن پیش‌بینی کرده بود فروش شرکت در بزرگ‌ترین بازارش در نیمه دوم سال جاری دوباره رشد خواهد کرد.

هِلگه لوند، رئیس هیئت‌مدیره نووُ، در یک تماس تلفنی تلاش کرد تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران را آرام کند و تاکید کرد که استراتژی شرکت دست‌نخورده باقی مانده و برنامه اجرای آن تغییری نکرده است.

یورگنسن، که ۵۸ سال دارد، از سال ۲۰۱۷ مدیرعامل شرکت نووُ نوردیسک بوده است. او در مصاحبه‌ای با شبکه دانمارکی TV2 گفت که انتظار این تصمیم را نداشته و دقیقا به‌تازگی از آن مطلع شده است.

شرکت نووُ نوردیسک در بیش از ۱۰۰ سال تاریخ خود پنج مدیرعامل داشته است. یورگنسن، که در سال ۲۰۱۷ به این شرکت پیوست، کوتاه‌ترین مدت تصدی مدیرعاملی را در بین آن‌ها داشته است.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

اعلام اسامی تعدادی محصولات بهداشتی و خوشبوکننده‌های غیرمجاز

اعلام اسامی تعدادی محصولات بهداشتی و خوشبوکننده‌های غیرمجاز

روابط عمومی سازمان غذا‌و‌دارو اعلام کرد برخی از محصولات بهداشتی و خوشبوکننده‌ها به شرح زیر به‌دلیل نداشتن مجوز بهداشتی و مشکلات ایمنی از سطح عرضه جمع‌آوری شدند👇

*مام ضد تعریق GILLETTE (COOL WAVE)

*مام ضد تعریق LADY SPEED STICK (INVISIBLE DRY)

*دستمال کاغذی غزل (Ghazal)

*دستمال کاغذی ترمه (TERMEH)

*محلول خوشبوکننده بدن Aventure craet

*خوشبوکننده هوا AQUA

*خوشبوکننده هوا FINIX ANGEL

*مایع پاک‌کننده چربی و چسب ناخن Pro luxury

*پد لاک پاک‌کن Beauty Elena
/ایفدانا/

انتهای پیام

نخستین آزمایش خون برای تشخیص آلزایمر تایید شد

نخستین آزمایش خون برای تشخیص آلزایمر تایید شد

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) اعلام کرد که آزمایش خون شرکت فوجیربیو دیاگنوستیک (Fujirebio Diagnostics’) برای تشخیص بیماری آلزایمر را تایید کرده است. این آزمایش، نخستین ابزار از نوع خود است که می‌تواند این بیماری تحلیل‌برنده مغز را شناسایی کند.

آزمایش شرکت فوجیربیو با نام تجاری لومیپالس (Lumipulse)، دو پروتئین موجود در خون را اندازه‌گیری کرده و از نسبت آن‌ها برای شناسایی نشانه‌های پلاک آمیلوئید بتا در مغز استفاده می‌کند؛ پلاکی که به‌عنوان یکی از شاخص‌های اصلی بیماری آلزایمر شناخته می‌شود.

سایر روش‌های تشخیص آلزایمر شامل اقداماتی مانند نمونه‌گیری از مایع نخاعی از طریق بَزلِ کمری است که روشی تهاجمی به شمار می‌آید، یا اسکن مغزی PET که هزینه‌بر بوده و ممکن است تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار نگیرد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

۲۷ اردیبهشت‌ماه؛ روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات

۲۷ اردیبهشت‌ماه؛ روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات

روز روابط عمومی و ارتباطات بر  متخصصان روابط عمومی که با فعالیت‌های اطلاع‌رسانی، شفاف‌سازی و تقویت ارتباط با افکار عمومی نقش مهمی در ارتقای اعتماد اجتماعی ایفا می‌کنند گرامی باد.

انتهای پیام

تایید نخستین تزریق‌گر خودکار برای درمان موارد حاد میگرن و سردردهای خوشه‌ای در بزرگسالان

تایید نخستین تزریق‌گر خودکار برای درمان موارد حاد میگرن و سردردهای خوشه‌ای در بزرگسالان

سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) داروی میگرن شرکت اَمنی‌یل فارماسوتیکالز (Amneal Pharmaceuticals) را که قابل تزریق توسط خود بیمار است تایید کرد و بدین ترتیب راه را برای ارائه گزینه‌ای سریع‌تر و راحت‌تر جهت درمان میگرن برای بیماران هموار ساخت.

این درمان که با نام تجاری بِرکی‌یا (Brekiya) عرضه می‌شود، حاوی یک دُز واحد از دارویی به نام «دی‌هیدروارگوتامین مزیلات» است که از طریق یک دستگاه خودتزریق‌گر تزریق می‌گردد.

داروی بِرکی‌یا برای درمان موارد حاد میگرن و هم‌چنین دردهای شدید و یک‌طرفه‌ی سر که به نام سردردهای خوشه‌ای شناخته می‌شوند در بزرگسالان تایید شده است.

میگرن که با حملات مکرر درد ضربان‌دار در یک سمت سر شناخته می‌شود، با علائمی مانند تهوع، استفراغ و حساسیت به نور همراه است. به گفته اَمنی‌یل، این درمان گزینه‌ای مفید برای افرادی محسوب می‌شود که به داروهای خوراکی پاسخ مناسبی نمی‌دهند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

آغاز واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در شمال کشور از امروز

آغاز واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در شمال کشور از امروز

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌ اطفال در نیمه شمالی کشور خبر داد و گفت:

واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال با هدف تحقق بالاترین سطح ایمنی در کودکان اجرا می‌شود و اگر خواهان جلوگیری از چرخش ویروس فلج‌اطفال در صورت ورود این ویروس به کشور هستیم، می‌بایست نسبت به واکسیناسیون تکمیلی اقدام کنیم. مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌ اطفال در نیمه شمالی کشور از روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و تا روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد.

نوبت اول برنامه تکمیلی واکسیناسیون فلج‌ اطفال نیمه شمالی کشور از ۲۳ تا ۲۵ فروردین ماه به‌صورت خانه‌به‌خانه در مناطق پرخطر انجام شد. منظور از مناطق پرخطر، روستاهای دورافتاده، حاشیه شهرها و مکان‌هایی است که اتباع خارجی در آن حضور دارند. آمار و ارقام بیانگر این است که ۳۱۴هزار کودک کمتر از ۵ سال در مرحله اول واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه شمالی کشور واکسینه شدند. برآوردها حاکی از آن است که ۳۱۴هزار کودک در مرحله دوم نیز واکسن خوراکی فلج‌اطفال را دریافت کنند.

دکتر سید محسن زهرایی با بیان این‌که واکسیناسیون تکمیلی نیمه‌جنوبی کشور در زمستان سال گذشته انجام شد، افزود: نوبت اول و دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج‌اطفال در نیمه‌جنوبی کشور به ترتیب دی و بهمن سال ۱۴۰۳ به صورت خانه به خانه انجام شد و ۸۰۰هزار کودک واکسن تکمیلی فلج‌اطفال را در این منطقه طی دو نوبت دریافت کردند.

به گفته رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، ویروس فلج اطفال در دستگاه گوارش رشد می‌کند و در فاضلاب‌ دفع می‌شود. این ویروس می‌تواند به صورت مدفوعی_دهانی و تماس با یک‌دیگر به‌راحتی منتقل شود. این بیماری، تظاهرات بالینی واضح ندارد و به همین دلیل نمی‌توان از ورود افراد مبتلا به کشور جلوگیری کرد. به این ترتیب با توجه به رفت‌و‌آمدها با دو همسایه افغانستان و پاکستان و وجود بیماری در این دو کشور، می‌بایست از بالاترین سطح ایمنی کودکان چه ایرانی و چه افغانستانی (اتباع) اطمینان خاطر پیدا کنیم و برای رسیدن به این مساله برنامه واکسیناسیون تکمیلی انجام می‌شود.

واکسن فلج‌اطفال در ۱۸، ۶، ۴، ۲ ماهگی و واکسن یادآور نیز در ۶ سالگی تزریق می‌شود و به گفته مسئولان وزارت بهداشت، هیچ گزارشی مبنی بر ابتلا به این بیماری طی ۲۴ سال گذشته در کشور گزارش نشده است./ایسنا/

انتهای پیام

پایان موفقیت‌آمیز نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵ با حضور گسترده فعالان صنعت دارو

پایان موفقیت‌آمیز نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵ با حضور گسترده فعالان صنعت دارو

آئین اختتامیه هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فارمکس با حضور جمعی از چهره‌های برجسته و تاثیرگذار صنعت داروسازی، بسته‌بندی و چاپ، بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴  در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزارشد.

نمایشگاه بین‌المللی فارمکس ۲۰۲۵ پس از سه روز فعالیت پربار و گسترده، با موفقیت به کار خود پایان داد. این رویداد با حضور گسترده شرکت‌های داروسازی داخلی و بین‌المللی، بستری برای معرفی دستاوردهای نوین صنعت دارو، تبادل دانش و توسعه همکاری‌های تجاری فراهم کرد.

برگزارکنندگان از استقبال چشمگیر بازدیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان ابراز رضایت کرده و اعلام کردند که برنامه‌ریزی برای دوره بعدی این نمایشگاه از هم‌اکنون آغاز شده است.

سیاست‌گذاری نمایشگاه فارمکس ۲۰۲۵ بر تقویت زنجیره تامین مواد اولیه دارویی، ارتقا نوآوری‌های بومی و توسعه صادرات متمرکز بود. این رویداد تلاش کرد با ایجاد تعامل سازنده میان بخش خصوصی، نهادهای حاکمیتی و جامعه علمی، مسیر تحول صنعت دارو را هموار سازد.

انتهای پیام

 

 

رسانه فن‌سالاران تندیس رسانه تأثیرگذار صنعت دارو را در فارمکس ۲۰۲۵ دریافت کرد

رسانه فن‌سالاران تندیس رسانه تأثیرگذار صنعت دارو را در فارمکس ۲۰۲۵ دریافت کرد

در مراسم اختتامیه هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فارمکس خاورمیانه، رسانه تحلیلی خبری فن‌سالاران به عنوان «رسانه تأثیرگذار در صنعت دارو» برگزیده شد.

این موفقیت گواهی است بر تعهد حرفه‌ای، نگاه تحلیلی و رویکرد مسئولانه‌ در پوشش اخبار و تحلیل‌های حوزه داروسازی کشور.

بی‌تردید، چنین دستاوردی، نتیجه سال‌ها تلاش بی‌وقفه جناب آقای رضا درستکار، سردبیر رسانه «تحلیلی خبری فن‌سالاران»، نویسندگان، و سایر همکاران ایشان در ارتقای آگاهی و دانش تخصصی در این صنعت است که خدمت همگی‌شان تبریک عرض می‌کنیم.

انتهای پیام

برتری داروی Zepbound  بر Wegovy در کاهش وزن طی یک مطالعه مقایسه‌ای

برتری داروی Zepbound  بر Wegovy در کاهش وزن طی یک مطالعه مقایسه‌ای

شرکت ایلای لی‌لی اعلام کرد که دارو زپ‌باوند (Zepbound) این شرکت، بر اساس داده‌های یک مطالعه مقایسه‌ای مستقیم، در پنج شاخص کاهش وزن از جمله کاهش دُور کمر، عملکرد بهتری نسبت به داروی وگووی (Wegovy)  شرکت نُوو نوردیسک داشته است.

این داده‌ها نخستین نتایج حاصل از یک مطالعه مقایسه‌ای مستقیم بین این داروهای بسیار پرطرفدار است و به شرکت ایلای لی‌لی قدرت بیشتری می‌بخشد تا در بازاری که انتظار می‌رود تا دهه آینده به بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در سال برسد، پوشش بیمه‌ای گسترده‌تری برای داروی چاقی خود به دست آورد.

طبق اعلام لی‌لی: داروی زپ‌باوند به نزدیک به ۲۵ درصد افراد بیشتری نسبت به وگووی کمک کرده است تا بیش از ۱۵ درصد از وزن خود را کاهش دهند.

این مطالعه هم‌چنین نشان داد که درمان با زپ‌باوند به کاهش میانگین دُور کمر به میزان ۱۸.۴ سانتی‌متر منجر شد، در حالی‌که افرادی که با وگووی تحت درمان قرار گرفتند، کاهش میانگین ۱۳ سانتی‌متری را تجربه کردند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

کاهش آزمایش بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی در آفریقای جنوبی پس از قطع کمک‌های مالی آمریکا

کاهش آزمایش بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی در آفریقای جنوبی پس از قطع کمک‌های مالی آمریکا

بر اساس داده‌های منتشرنشده دولتی، آزمایش و پایش بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی در سراسر آفریقای جنوبی از زمان کاهش کمک‌های مالی آمریکا که منابع مالی کارکنان بهداشتی و کلینیک‌ها را تامین می‌کرد، کاهش یافته است. در این میان، زنان باردار، نوزادان و جوانان متحمل بیشترین آسیب از این کاهش حمایت‌ها شده‌اند.

آفریقای جنوبی بالاترین میزان شیوع اچ‌آی‌وی در جهان را دارد، به‌طوری‌که حدود ۸ میلیون نفر- یعنی یک نفر از هر پنج بزرگسال- با این ویروس زندگی می‌کنند. آمریکا تا اوایل سال جاری، زمانی‌که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ کمک‌های مالی را به شدت کاهش داد، تامین‌کننده ۱۷ درصد از بودجه اچ‌آی‌وی این کشور بود.

داده‌های به‌دست‌آمده از سرویس ملی آزمایشگاه سلامت آفریقای جنوبی، که یک نهاد دولتی است، نشان می‌دهد که آزمایش بار ویروسی در میان گروه‌های کلیدی طی دو ماه گذشته تا ۲۱ درصد کاهش یافته است.

آزمایش بار ویروسی میزان ویروس موجود در خون افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی را که تحت درمان با داروهای ضدویروسی (آنتی‌رتروویروال) هستند، اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش معمولا دست‌کم یک بار در سال انجام می‌شود.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

ترامپ داروهای کاهش وزن را هدف اصلی فشار برای کاهش قیمت قرار داد

ترامپ داروهای کاهش وزن را هدف اصلی فشار برای کاهش قیمت قرار داد

دولت ترامپ داروهای قدرتمند جدید کاهش وزن از جمله وگووی و زپ‌باوند را به‌عنوان اهدافی در چارچوب تلاش خود برای کاهش قیمت داروهای تجویزی معرفی کرد.

داروهای تزریقی کاهش وزن، از جمله وگووی شرکت نووُ نوردیسک، و زپ‌باوند ایلای لی‌لی در آمریکا با قیمت بیش از ۱۰۰۰ دلار در ماه عرضه می‌شوند. برای برخی بیماران، بخش زیادی از این هزینه توسط بیمه درمانی پوشش داده می‌شود.

برای افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، هر دو شرکت نووُ و لی‌لی به‌تازگی فروش مستقیم داروهای خود به مصرف‌کنندگان آمریکایی را با قیمت نقدی ۴۹۹ دلار در ماه آغاز کرده‌اند.

با توجه به این‌که برآورد می‌شود ۴۰ درصد از آمریکایی‌ها به چاقی مبتلا هستند، سیاست‌مداران و کارشناسان حوزه سلامت در آمریکا از هر دو شرکت خواسته‌اند که این قیمت این داروها را مقرون‌به‌صرفه‌تر کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

 

آغاز پروژه اوتیسم آمریکا با بهره‌گیری از داده‌های دو مرکز خدمات بیمه

آغاز پروژه اوتیسم آمریکا با بهره‌گیری از داده‌های دو مرکز خدمات بیمه

رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا اعلام کرد که آژانس‌های فدرال سلامت یک پایگاه داده‌ از بیماران مبتلا به اوتیسم که تحت پوشش برنامه‌های مدیکر ومدیکید هستند ایجاد خواهند کرد؛ و پژوهشگران از این پایگاه برای مطالعه علل اختلال طیف اوتیسم استفاده خواهند کرد.

این پلتفرم جدید در ابتدا بر پژوهش پیرامون ریشه‌های بروز اوتیسم متمرکز خواهد بود و در بلندمدت، داده‌ها را برای تحقیقات در زمینه سایر بیماری‌های مزمن نیز به هم متصل خواهد کرد.

کندی، که مدت‌ها است به‌رغم رد علمی، بر ارتباط نادرست میان واکسن‌ها و اوتیسم تاکید داشته، در بیانیه‌ای گفت: ما با شفافیت و پاسخ‌گویی کامل، پرده را کنار می‌زنیم تا پاسخ‌های صادقانه‌ای را ارائه دهیم که خانواده‌ها مدت‌ها در انتظار شنیدن آن بوده‌اند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

راه‌اندازی سامانه «حامی» برای مقابله با شیادی‌های پزشکی و خرافه‌گرایی در حوزه سلامت

راه‌اندازی سامانه «حامی» برای مقابله با شیادی‌های پزشکی و خرافه‌گرایی در حوزه سلامت

معاون اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی در مراسم رونمایی از سامانه «حامی» با ابراز نگرانی جدی نسبت به گسترش روزافزون مداخلات غیرمجاز، شیادی‌های طبی و فریبکاری‌های سلامت‌نما در کشور گفت:

متاسفانه طی سال‌های اخیر جان بسیاری از هم‌وطنان به‌دلیل روی‌آوردن به افراد فاقد صلاحیت، از دست رفته و امروز بیش از هر زمان دیگری نگرانیم که این رشد بی‌رویه، باعث افتادن تعداد بیشتری از مردم در دام این شیادان شود.

سید محمد میرخانی با اشاره به فعالیت گسترده صفحات متخلف در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام و تلگرام افزود: این افراد علاوه‌بر آن‌که بدون مجوز و به شکل غیرقانونی در حال تبلیغ درمان‌های جعلی و پرخطر هستند، مردم را به سمت خرافات نیز سوق می‌دهند که سلامت جامعه را با تهدید جدی مواجه کرده است.

سازمان نظام پزشکی ناچار است با همکاری نهادهای انتظامی و قضائی، نسبت به شناسایی، جمع‌آوری داده‌ها و برخورد قاطع با این افراد اقدام کند. بر همین اساس، سامانه‌ای به نام «حامی» در وب‌سایت رسمی سازمان نظام پزشکی راه‌اندازی شده است تا بستری برای دریافت، رصد، پایش و تحلیل گزارش‌های مردمی از تخلفات حوزه سلامت فراهم شود. مردم می‌توانند با ورود به سایت سازمان نظام پزشکی و کلیک بر روی لوگوی قرمز رنگ سامانه حامی، به صفحه گزارش تخلفات دسترسی پیدا کرده و اطلاعات مربوط به شیادی‌های طبی را ثبت کنند.

این گزارش‌ها پس از بررسی کارشناسی، به مراجع ذی‌صلاح ارجاع داده می‌شوند و در صورت احراز تخلف، اسامی این افراد در مجامع رسمی مطرح شده و اقدامات قضائی برای جلوگیری از تداوم فعالیت آن‌ها صورت خواهد گرفت.

مشارکت عمومی نقش کلیدی در مقابله با این پدیده خطرناک دارد، از همه مردم درخواست می‌شود تا از طریق سامانه حامی مورد مشکوک را گزارش دهند و در حفظ سلامت جامعه سهیم باشند./مهر/

انتهای پیام

تصویب لایحه مرگ خودخواسته با کمک پزشکان در رای‌گیری کلیدی پارلمان اسکاتلند

تصویب لایحه مرگ خودخواسته با کمک پزشکان در رای‌گیری کلیدی پارلمان اسکاتلند

پارلمان اسکاتلند به لایحه‌ای رای مثبت داد که به افراد مبتلا به بیماری‌های لاعلاج در این کشور اجازه می‌دهد به زندگی خود پایان دهند؛ اقدامی که این پیشنهاد را یک گام به تحقق در اسکاتلند نزدیک‌تر می‌کند.

پیش از رای‌گیری نهایی، لایحه مرگ خودخواسته با کمک پزشکان برای بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج در اسکاتلند به مرحله کمیته خواهد رفت، جایی‌که اعضای پارلمان اسکاتلند آن را مورد بررسی دقیق قرار داده و اصلاح خواهند کرد.

در صورت تصویب این قانون، اسکاتلند به کشورهایی هم‌چون سوئیس، کانادا، نیوزیلند، اتریش و اکوادور خواهد پیوست که در شرایط خاص، مرگ کمکی را مجاز می‌دانند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

عملکرد موفق داروی آزمایشی خوراکی icotrokinra در مبتلایان به پسوریازیس

عملکرد موفق داروی آزمایشی خوراکی icotrokinra در مبتلایان به پسوریازیس

جانسون&جانسون اعلام کرد که داروی آزمایشی این شرکت با نام آیکوتروکینرا (icotrokinra) برای درمان پسوریازیس به هدف اصلی یک مطالعه فاز نهایی دست یافت، به‌طوری‌که مصرف این قرص به‌صورت یک‌بار در روز به بیماران کمک کرد تا به پوستی صاف یا تقریبا صاف دست یابند.

این شرکت داروسازی در حال توسعه گزینه‌های درمانی راحت‌تر است، زیرا داروی تزریقی پسوریازیس آن، استلارا (Stelara) که سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد دلار فروش داشت، با رقابت شدید از سوی داروهای رقیبِ ارزان‌تر روبرو است.

در این مطالعه، آیکوتروکینرا به ۶۶ درصد از بیماران مبتلا به پسوریازیس پوست سر و ۷۷ درصد از بیماران مبتلا به پسوریازیس ناحیه تناسلی کمک کرد تا به پوستی به‌طور قابل توجه صاف دست یابند، در حالی‌که نرخ موفقیت در دریافت‌کنندگان دارونما به ترتیب ۱۱ درصد و ۲۱ درصد بود.

جانسون&جانسون انتظار دارد داروی آیکوتروکینرا تا سال ۲۰۲۸ فروش ۷۰۰ میلیون دلاری داشته باشد.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.