سازمان جهانی بهداشت در تدارک آیندهای بدون حمایت آمریکا
صدها مقام از سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ژنو به همراه اهداکنندگان و دیپلماتها گرد هم میآیند، در حالیکه یک سوال اصلی ذهن آنها را به خود مشغول کرده است: چگونه میتوان بدون کمکهزینه اصلیشان، یعنی آمریکا با بحرانهایی از امپاکس /آبله میمون تا وبا مقابله کرد؟
مجمع سالانه WHO که شامل یک هفته نشست، رایگیری و تصمیمگیریهای سیاستی است، معمولا نمایانگر گستره فعالیتهای این نهاد وابسته به سازمان ملل است؛ نهادی که برای مقابله با شیوع بیماریها، تایید واکسنها و حمایت از نظامهای سلامت در سراسر جهان تشکیل شده است.
امسال، از آنجاییکه رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در نخستین روز کاری خود در ژانویه با صدور یک فرمان اجرایی روند یکساله خروج از سازمان جهانی بهداشت را آغاز کرده است، محور اصلی نشست کاهش ابعاد و فعالیتهای این سازمان خواهد بود.
بر اساس قانون آمریکا، تاخیری یکساله در روند خروج الزامی است؛ به همین دلیل، آمریکا همچنان عضو سازمان جهانی بهداشت باقی مانده و پرچم این کشور همچنان در مقر ژنو برافراشته است تا زمان خروج رسمی در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶ فرا برسد.
با این حال، نمایندگان حوزه سلامت جهانی میگویند تاکنون نشانهای از تغییر تصمیم آمریکا دیده نشده است. در نتیجه، WHO در حال برنامهریزی برای ادامه فعالیت با کسری بودجه ۶۰۰ میلیون دلاری در سال جاری و کاهش ۲۱ درصدی بودجه در دوره دوساله آینده است.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.