خانه اخبار تغذیه و سلامت آیا برخی مواد غذایی می‌توانند به پیشگیری از سکته کمک کنند؟

آیا برخی مواد غذایی می‌توانند به پیشگیری از سکته کمک کنند؟

0
آیا برخی مواد غذایی می‌توانند به پیشگیری از سکته کمک کنند؟

آیا برخی مواد غذایی می‌توانند به پیشگیری از سکته کمک کنند؟

سکته اغلب قابل‌پیشگیری است. برخی از بیماری‌ها و عوامل سبک زندگی – از جمله فشار خون، سیگار کشیدن، دیابت و رژیم غذایی – نقش مهمی در خطر وقوع سکته دارند.

همان غذاهایی که کمک می‌کنند وزن سالمی داشته باشیم و از دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی جلوگیری می‌کنند، می‌توانند عوامل بازدارنده سکته نیز باشند. علت این امر این است که سلامت قلب و سکته ارتباط نزدیکی با هم دارند. تمرکز بر مصرف مواد غذایی مغذی به شرح زیر که برای قلب مفید هستند می‌توانند به کاهش خطر سکته نیز کمک کنند:

*میوه‌ها و سبزیجات

جای تعجب نیست که میوه‌ها و سبزیجات که یک انتخاب غذایی هوشمندانه برای کنترل وزن و حفظ سلامت قلب هستند، می‌توانند به پیشگیری از سکته نیز کمک کنند. این مواد غذایی به‌طور طبیعی چربی و کالری کمی دارند، اما به‌دلیل فیبر بالا احساس سیری در افراد به وجود می‌آورند. میوه‌ها و سبزیجات نیز سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین A و ویتامین C هستند.

غذاهای سرشار از پتاسیم، مانند سیب زمینی‌شیرین و سفید، موز، گوجه‌فرنگی، آلو، خربزه و سویا می‌توانند در حفظ فشار خون سالم کمک کنند – عامل خطر اصلی سکته.

غذاهای غنی از منیزیم مانند اسفناج نیز با کاهش خطر سکته مرتبط است.

خوردن چهار تا پنج وعده میوه و سبزیجات در روز می‌تواند خطر سکته را کاهش دهد، قلب را سالم نگه دارد و به‌طور کلی وزن بدن را در حالت مناسب حفظ کند.

*ماهی

 ماهی سالمون، ماهی تن آلباکور، قزل‌آلا و ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کنترل فشار خون و کلسترول کمک می‌کنند. در واقع، محققان خوردن منظم ماهی را با خطر سکته کمتر مرتبط دانسته‌اند.

امگا ۳ چربی‌های سالمی هستند که در ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. مصرف دو تا سه وعده ماهی قزل‌آلا یا شاه ماهی در هفته می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

*غلات سبوس‌دار

غلات حاوی سبوس‌ سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B (از جمله فولات و تیامین)، منیزیم و آهن هستند که همگی سلامت قلب را افزایش می‌دهند و به جلوگیری از سکته نیز کمک می‌کنند.

*لبنیات کم‌چرب

پنیر، شیر، ماست و سایر محصولات لبنی کلسیم، پروتئین، ویتامین D و پتاسیم بدن را تامین می‌کنند. اما لبنیات پرچرب هم‌چنین حاوی چربی اشباع شده و کلسترول هستند و می‌توانند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهند.

سعی کنید حتی‌الامکان شیر، ماست و پنیر کم‌چرب و بدون چربی را انتخاب کنید، که مواد مغذی سالمی را فراهم می‌کند و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا را کاهش دهد.

✔️مصرف تخم کتان، آجیل و دانه‌ها، گردو، آووکادو، تخم‌مرغ، روغن زیتون، کینوآ، ماست یونانی، چای سبز، حبوبات، زغال‌اخته، انار، میوه مرکبات، سیب، گوجه‌فرنگی و هم‌چنین ورزش‌کردن و حفظ وزن سالم از عواملی هستند که به پیشگیری از سکته کمک می‌کنند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید