به مناسبت ۱۹ مِه، روز جهانی بیماری التهابی روده/
از چه غذاهایی برای سلامت روده استفاده، و اجتناب کنیم؟
بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری کرون و کولیت اولسراتیو زندگی میکنند. این افراد به منابع غذایی، امکانات بهداشتی یا اطلاعاتی در مورد این بیماری دسترسی ندارند.
بسیاری از مطالعات اخیر نشان دادهاند که کلید سلامت مزاج یک فرد از روده آغاز میشود. سلامت میکروبیوم روده ترکیبی از چند عامل مانند خانواده ژن، محیط دارو، و رژیم غذایی تعیین میشود. در بین این عوامل کیفیت و نوع غذای مصرفی نقش بهسزایی در سلامت روده دارد.
غذاهای تخمیر شده ( ماست، کیمچی، کلمترش و تِمپه)- مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک (میوهها، سبزیجات، غلات کامل)، و مواد غذایی سرشار از فیبر ( میوهها، حبوبات، و لوبیا) از موادی هستند به تقویت رشد باکتریهای مفید و کاهش رشد باکتریهای عامل بیماری در روده کمک میکنند.
رژیم غذایی با قند بالا، غذاهای فرآوریشده، گوشت قرمز، سیبزمینی سرخکرده، شیرینکنندههای مصنوعی، و الکل نیز در لیست مواد غذاییای قرار دارند که بایستی حتیالامکان از مصرف آنها اجتناب کرد.
انتهای پیام