افزایش ابتلا به مِرس در عربستان؛ هشدار به حجاج برای رعایت نکات بهداشتی
یک متخصص بیماریهای عفونی، از افزایش موارد و نمونههای ابتلا به بیماری مِرس (MERS) در کشور عربستان خبر داد و گفت: حجاج و زائران ایرانی برای مصون ماندن از ویروس مرس و ابتلا به این بیماری، حتما نکات بهداشتی را بهطور کامل و با دقت رعایت کنند.
دکتر محمدرضا صالحی درباره این بیماری و اعلام هشدارهای بهداشتی افزود: ویروس بیماری مِرس نوعی کروناویروس است که نخستین بار در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ در کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی و برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا مشاهده و شناسایی شد.
این ویروس مانند کووید۱۹ از خانواده کروناویروسهاست و بیشتر دستگاه تنفسی تحتانی فرد مبتلا را درگیر میکند ضمن اینکه نرخ مرگومیر آن نیز حدود ۳۶ درصد است.
برخی معتقدند که شتر میزبان اصلی این ویروس هستند و انتقال ویروس از طریق تماس با این حیوانات یا مصرف محصولات آلوده مانند شیر شتر انجام میشود.
گزارشها حاکی از طغیان مجدد مرس در کشور عربستان است. خوشبختانه مِرس برخلاف کووید۱۹، قدرت سرایت پایینتری دارد و تاکنون بهصورت محدود در کشورهای خاورمیانه گزارش شده، اما نگرانی اصلی ما افزایش موارد ابتلا در عربستان سعودی و احتمال انتقال آن به دیگر حجاج از جمله زایران ایرانی است که البته سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت عربستان، هشدارهای لازم در این خصوص را صادر کردهاند.
رعایت بهداشت فردی مهمترین راهکار پیشگیری از این بیماری است. شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، استفاده از ماسک در فضاهای شلوغ از جمله مراسم حج، پرهیز از تماس نزدیک با افراد دارای علائم تنفسی و اجتناب از مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه از راهکارهای موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
به زائران حج توصیه میشود اگر علائمی همچون تب، سرفه خشک یا تنگی نفس دارند، بلافاصله به پزشک کاروان یا تیمهای امداد و نجات هلال احمر مراجعه کنند.
تاکنون واکسنی برای درمان بیماری مرس تایید نشده و بیشتر حمایتی است، البته در موارد حاد، بیماران نیاز به اکسیژن درمانی یا تنفس (با استفاده از دستگاه ونتیلاتور ) دارند.
زائران نیز پس از بازگشت باید حداقل یک هفته وضعیت جسمی و سلامت خود را پایش کرده و در صورت داشتن هر گونه نشانه و یا علائم این بیماری ضمن پرهیز از تماس نزدیک با خانواده(دست دادن و روبوسی) به پزشک مراجعه کنند./ایرنا/
انتهای پیام