دوشنبه 20 مرداد 1404
35.4 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهاانگور؛ منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها با خواص سلامت‌بخش بی‌نظیر

انگور؛ منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها با خواص سلامت‌بخش بی‌نظیر

انگور؛ منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها با خواص سلامت‌بخش بی‌نظیر

بر اساس یک مقاله جدید، دکتر جان پزوتو، رئیس دانشکده داروسازی و علوم سلامت دانشگاه وسترن نیو انگلند و یکی از پژوهشگران برجسته در زمینه رزوراترول -ترکیب فعال موجود در پوست انگور با خواص ضدسرطان و آنتی‌اکسیدانی- با استناد به شواهد علمی گسترده تاکید می‌کند که انگور تازه باید در فهرست ابرخوراکی‌ها جایگاهی ویژه داشته باشد.

انگور منبع غنی بیش از ۱۶۰۰ ترکیب طبیعی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها از جمله فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها، کاتچین‌ها، اسیدهای فنولیک و رزوراترول است که با خواص آنتی‌اکسیدانی و تأثیر بر فرآیندهای سلولی، عامل اصلی فواید سلامت‌بخش این میوه به شمار می‌روند. اثرات مثبت انگور نتیجه ترکیب منحصربه‌فرد این مواد است، نه یک ماده خاص.

بیش از ۶۰ مطالعه علمی معتبر تاکنون تاثیرات مثبت انگور بر سلامت را تایید کرده‌اند. نقش انگور در حفظ سلامت قلب و عروق به ویژه از طریق اتساع عروق، بهبود جریان خون و تنظیم سطح کلسترول به‌خوبی ثابت شده است.

نتایج کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهد که مصرف انگور علاوه بر تقویت سلامت قلب، به بهبود عملکرد مغز، پوست، روده و چشم نیز کمک می‌کند. این میوه با حمایت از سوخت‌وساز مغزی، افزایش مقاومت پوست در برابر اشعه UV، تقویت تنوع میکروبیوم روده و افزایش چگالی رنگدانه ماکولا در شبکیه، نقش مهم و چندجانبه‌ای در حفظ سلامت بدن دارد.

در حوزه «نوتری‌ژنومیکس» که به تأثیر تغذیه بر بیان ژن‌ها می‌پردازد، تحقیقات نشان می‌دهد مصرف انگور می‌تواند الگوی بیان ژن‌ها در سیستم‌های مختلف بدن را به‌طور مثبت تغییر دهد. به گفته دکتر پزوتو، این تأثیرات ژنتیکی احتمالا کلید اصلی فواید گسترده سلامت‌بخش انگور هستند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

یک پاسخ بگذارید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین