اهمیت مصرف نان کامل و تفاوت آن با نان سفید
کارشناس اداره کل فرآوردههای غذایی سازمان غذاودارو با تاکید بر اهمیت مصرف نان کامل بهجای نان سفید خواستار ترویج فرهنگ استفاده از محصولات غلات کامل برای ارتقای سلامت عمومی شد.
مهندس زهره پوراحمد درخصوص تفاوتهای نان کامل و نان سفید گفت:
نان سفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل از نظر ویتامینهای گروه B بسیار فقیر است. مصرف این نوع نان میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش داده و با ایجاد سیری کوتاهمدت، منجر به گرسنگی زودرس شود. همچنین ارزش تغذیهای پایین نان سفید میتواند در افزایش وزن و چاقی نقش داشته باشد.
در مقابل، نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید میشود، سرشار از ویتامینهای گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد و حتی میتواند از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند. مصرف نان کامل مقاومت بدن را در برابر بیماریهای مزمن بهویژه سرطان افزایش میدهد.
نان کامل، بهدلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بیشتر، رنگی تیرهتر از نان سفید دارد. مصرف نان کامل گامی مؤثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماریهای مزمن است. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعهای سالمتر داشته باشیم.
انتهای پیام