توصیههای وزارت بهداشت در آستانه عید قربان
دکتر محمدرضا شیرزادی، رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابلانتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به نزدیکی به عید سعید قربان و انجام نذورات و قربانیهای مردم گفت:
بیش از ۶۰ درصد از بیماریهای عفونی، بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل میشوند. همچنین بیش از ۷۵ درصد بیماریهای نوپدید از بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل میشوند که کرونا هم جزوی از این بیماریها بود.
حیوانات به عنوان یکی از مخازن بیماریهای واگیر شناخته میشوند، در این رابطه لازم است اگر قصد داریم دامی را تهیه کنیم حتما دام مورد تایید اداره کل دامپزشکی را تهیه کنیم چرا که آنها نسبت به سلامت دام اطمینان دارند و بر روند نگهداری آن نظارت دقیق دارند.
مهمترین بیماری که طی ذبح دام و دستکاری لاشه آن ممکن است منتقل شود، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است. بر این اساس لازم است جامعه آگاه شود که تا حد امکان دام را در کشتارگاه ذبح کنند و افراد معمولی اقدام به ذبح دام نکنند و لاشه دام نیز در کشتارگاه به مدت ۲۴ ساعت در حالت پیش سرد کن یعنی در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود.
این فرآیند از آن جهت اتفاق میافتد که در این مدت میزان اسیدیته و PH گوشت کاهش یافته و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین میرود. البته توصیه میکنیم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد اقدام کنند.
وزارت بهداشت بههیچ عنوان موافق ذبح دام در سایر اماکن خارج از کشتارگاه نیست، در صورتیکه افراد به دلایل خاص خود حتما میبایست دام را در منزل و خارج از کشتارگاه ذبح کنند، لازم است دام مورد تایید ادارات کل دامپزشکی را تهیه کنند و حتما لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود. افراد حتما دقت کنند که لاشه دام نباید از ابتدا در فریزر نگهداری شود.
با توجه به اینکه تب کریمهکنگو بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال پیدا میکند، میتواند هنگام ذبح از دام به انسان نیز منتقل شود؛ به همین دلیل به کارگران کشتارگاهها توصیه میکنیم از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند. از آنجایی که گزش کنه به طور مستقیم هم میتواند باعث انتقال بیماری به انسان شود، دامداران در مناطقی که احتمال وجود کنه هست، لباس پوشیده و روشن به تن کنند.
مصرف فرآوردههای حیوانی بهصورت خام از نظر انتقال بسیاری از بیماریها خطرناک است و افراد باید از مصرف گوشت و جگر خام خودداری کنند. فرآورده دامی باید بهصورت پخته مصرف شود تا مطمئن شویم عامل بیماریزا کاملا از بین رفته است.
بیماری تب کریمه کنگو شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده است. اگر فردی علائم یادشده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند تا هم زودتر درمان شود و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بکاهد.
از ابتدای امسال تاکنون ۱۹ مورد مثبت مبتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که متاسفانه یک بیمار نیز جان خود را از دست داد. توزیع جغرافیایی بروز بیماری نیز در کشور یکسان است.
انتهای پیام