حبوبات فشار خون را افزایش نمیدهند؛ منبعی سرشار از فیبر و پروتئین برای کنترل آن
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور نادرست مبنی بر اینکه مصرف حبوبات میتواند باعث افزایش فشار خون شود، اعلام کرد:
حبوبات منبع غنی فیبر، پروتئین و مواد معدنی مفید هستند که نهتنها موجب افزایش فشار خون نمیشوند، بلکه در کاهش و کنترل آن نقش دارند.
بیشتر حبوباتی که برای غذای انسان استفاده میشوند، بین ۱۵ تا ۲۵ درصد وزن خشک را بهصورت پروتئین دارند. این تقریبا دو برابر بیشتر غلات و تقریبا یک سوم گوشت است.
سایر اجزای مهم حبوبات، کربوهیدرات ها و نشاسته مقاوم و فیبر غذایی است. افزایش مصرف حبوبات به عنوان غذای کامل با هزینه غلات، ممکن است منجر به افزایش دریافت پروتئین و فیبر و تغییر در نوع کربوهیدرات شود. علاوهبر این، فراکسیونهای غنی از پروتئین و یا فیبر از حبوبات مانند سویا، ممکن است بهعنوان مکمل برای افزایش قابل توجه پروتئین و یا فیبر مصرفی استفاده شوند.
بنابراین، حبوبات منابع بسیار خوب و غنی فیبر بوده و استفاده از آنها برای کاهش دادن فشار خون بالا موثر است. همچنین وجود مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و کلسیم در حبوبات به کاهش اثرات منفی که سدیم بر فشار خون دارد، کمک کرده و به کاهش فشار خون منتج میشود./وبدا/
انتهای پیام