خطر مسمومیت مرگبار با برداشت و مصرف قارچهای سمی از عرصههای منابع طبیعی
ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:
قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچهای خوراکی دارند و مصرف آنها بسیار خطرناک است. با عنایت به اینکه بعضی از گونههای قارچ از نوع سمی و حاوی سم مهلک هستند، آگاهی از این مطلب نقش مؤثری در عدماستفاده از آن و جلوگیری از حادثه و حوادث ناگواری خواهد شد که تجربه و سابقه آن وجود دارد.
یکی از نکات مهم در ارتباط با سموم این است که برای اغلب آنها، پادزهر و بهنوعی بستگی به میزان مصرف و شدت مسمومیت امکان درمان وجود دارد اما برای سم قارچ، پادزهر خاصی وجود ندارد و معالجه میسر نیست. بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری و دقت و عدم مصرف قارچ سمی و ممانعت از ورود سم به بدن است. مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان بیانگر غیر سمیبودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما هستند و با آمادهسازی آن بهصورت کباب، آبپز، بخارپز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمیروند و سمزدایی نمیشوند.
با مصرف قارچهای سمی علائم مسمومیت ۴ تا ۵ ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت بهصورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکمدرد، بیحالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خوابآلودگی، تشنج یا بیقراری ظاهر میشود . با توجه به موارد فوق توصیۀ مؤکد به عموم مردم برای حفظ سلامتی و آرامش خود و خانواده خود، عدماستفاده و خودداری جدی از مصرف قارچهای خودرو است.
انتهای پیام