رژیم آتلانتیک خطر ابتلا به سندروم متابولیک را کاهش میدهد
پژوهش جدید محققان اسپانیایی نشان میدهد که رژیم غذایی آتلانتیک، یک الگوی غذایی سنتی در پرتغال و منطقهای در شمال غربی اسپانیا به نام گالیسیا میتواند به کاهش خطر ابتلا به سندروم متابولیک کمک کند.
سندروم متابولیک که بهعنوان سندروم ایکس یا سندروم مقاومت به انسولین نیز شناخته میشود مجموعهای متشکل از ۵ عنصر خطر است که در صورت عدم توجه، خطر بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی را افزایش میدهد.
این عوامل خطر عبارتند از فشار خون بالا، قند خون بالا، تریگلیسیرید بالا، تجمع چربی اضافی در ناحیه شکم و کاهش سطوح لیپوپروتئین پرچگالی (کلسترول خوب یا HDL) است.
مصرف زیاد ماهی و غذاهای دریایی همراه با مواد غذایی حاوی نشاسته، میوههای خشک، پنیر، شیر و مصرف متوسط گوشت از ویژگیهای رژیم غذایی آتلانتیک است.
نتایج این تحقیق در نشریه Jama Network منتشر شده است.
انتهای پیام