عدم نیاز به جراحی مغز با ایمپلنت کوچکی که در اطراف نخاع پیچیده میشود
یک مطالعه جدید نشان میدهد که یک ایمپلنت الکترونیکی کوچک که در اطراف نخاع پیچیده میشود میتواند راههای جدیدی را برای درمان ناتوانیها و آسیبهای ستون فقرات ناشی از فلج ارائه دهد.
ضخامت این دستگاه که سیگنالهایی را که روی رشتههای عصبی نخاع حرکت میکنند را رهگیری کرده و اجازه ثبت این سیگنالها را میدهند، یک میلیونیم متر است و برای کار کردن به حداقلِ توان نیاز دارد.
این دستگاه توسط تیمی از مهندسان، دانشمندان علوم اعصاب، و جراحان دانشگاه کمبریج ساخته شده و برای ثبت سیگنالهای عصبی بین مغز و نخاع استفاده میشود.
ایمپلنتهای جدید در آینده میتوانند منجر به درمان آسیبهای ستون فقرات بدون نیاز به جراحی مغز شوند که برای بیماران بسیار ایمنتر خواهد بود. برخلاف روشهای فعلی، این دستگاهها اطلاعات را بهصورت ۳۶۰ درجه ثبت میکنند و تصویر کاملی از فعالیت نخاع ارائه میدهند.
آزمایشات بر روی حیوانات زنده و مدلهای جسد انسانی نشان داد که این دستگاهها میتوانند حرکت دست و پاها را تحریک کرده و همچنین آسیبهای نخاعی را که در آن ارتباط بین مغز و نخاع قطع شده است، دُور بزنند.
اکثر روشهای فعلی برای درمان آسیبهای ستون فقرات، پُرخطر و شامل سوراخکردن نخاع با الکترودها و قرار دادن ایمپلنت در مغز است. در حالیکه تا تحقق کامل درمانهای جدید دستکم چند سالی باقی مانده است، محققان میگویند این دستگاهها میتوانند در کوتاهمدت برای نظارت بر فعالیت نخاع در طول جراحی مفید باشند. درک بهتر نخاع منجر به بهبود درمان برای طیف وسیعی از بیماریها از جمله درد مزمن التهاب و فشار خون بالا میشود.
انتهای پیام