عناصر تشکیلدهندۀ گیاه رزماری مؤثر در برابر کووید19
دانشمندان در مرکز تحقیقات پزشکی Scripps Research شواهدی یافتهاند که نشان میدهد که ترکیب موجود در گیاه رزماری با خواص دارویی و کاربرد در آشپزی یک سلاح دو سویه در برابر کرونا ویروس سارس-کوو-2 که باعث کووید19 میشود،است.
محققان دریافتند که ترکیب کارنوسیک اسید میتواند کنش و واکنشهای پروتئین خارجی اسپایک و پروتئین گیرندۀ ACE2 که ویروس برای ورود به سلولها استفاده میکند را مسدود کند.این تیم،شواهدی ارائه کردند مبنی بر اینکه:
اسید کارنوسیک اثر منحصر به فردی در مهار مسیر التهابی قوی و فعال در سایر بیماریها از جمله کووید19 حاد و بیماری آلزایمر دارد.بهگفتۀ آنان اسید کارنوسیک یک ترکیب ایمن و نسبتا غیر فعال است اما اثر ضدویروسی دارد زیرا با التهاب و اکسیداسیون در محل عفونت بهشکل فعالِ خود تبدیل میشود.
سال 2016 پژوهشگران دریافتند که کارنوسیک اسید یک زنجیرۀ قابلتوجه از خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی موسوم به Nrf2 را فعال میکند و شواهدی را دریافتند که علائم مشابه آلزایمر در مدلهای موشهای آزمایشگاهیِ مبتلا به آنسفالیت را نیز کاهش داد.