چهارشنبه 19 دی 1403
10.4 C
Tehran
خانهاخبار و رویدادهافواید خرما برای سلامتی

فواید خرما برای سلامتی

فواید خرما برای سلامتی

خرما یک میوه چندکاره و فوق‌العاده سالم و مغذی است که درخت آن در کشورهای مختلفی از جمله مصر، عربستان سعودی، ایران، و هم‌چنین در ایالت‌های کالیفرنیا و آریزونای آمریکا رشد می‌کند.

دکتر مایکل کروپین، استاد دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ جانز هاپکینز می‌گوید: در حالی‌که برخی از مردم نگران محتوای قند در مواد غذایی‌شان هستند، خرما یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین است. وقتی هوس خوردن یک چیز شیرین می‌کنید خرما یک جایگزین عالی‌ است.

✔️چهار خرمای «مجول» بدون هسته حاوی:

۲۶۶ کالری- ۱.۷ گرم پروتئین- ۷۲ گرم کربوهیدرات- ۶.۴ گرم فیبر- ۶۴ گرم قند- ۶۲ میلی‌‎گرم کلسیم- ۵۲ میلی‌گرم منیزیم- ۶۰ میلی‌گرم فسفر- ۶۸۸ میلی‌گرم پتاسیم- ۸۶ گرم بتاکاروتن- ۱۴۴ واحد بین‌المللی ویتامین A است.

خرما سرشار از قند طبیعی است و مقدار ناچیزی چربی دارد. هم‌چنین سرشار از ترکیبات مفیدی مانند پلی‌فنول‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهند که پلی‌فنول‌های موجود در خرما – و احتمالا سایر ترکیبات مفید – با طیف گسترده‌ای از فواید سلامتی مرتبط هستند.

خرما سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های فنولیک (از جمله کاتچین‌ها) و هم‌چنین فلاونوئیدها است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامتی عالی هستند و با رادیکال‌های آزاد (مواد شیمیایی آسیب‌زننده به سلول‌ها) مبارزه، DNA را ترمیم، و به سلامت سلول‌ها کمک می‌کنند.

خرما سرشار از فیبر است. طبق گفته کلینیک مایو، فیبر رژیمی جزء کلیدی یک رژیم غذایی سالم است که موجب سلامت سیستم گوارش می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و انواع خاصی از سرطان را کاهش می‌دهد. هم‌چنین به حفظ وزن متعادل کمک می کند. دو خرما حدود ۳ گرم فیبر دارد که کمی بیش از ۱۰ درصد مقدار توصیه‌شده  در روز است. فیبر موجود در خرما به احساس سیری نیز کمک می‌کند.

خرما به‌دلیل آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر موجود در آن، یک غذای مفید برای قلب است. آن‌ها حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پلی‌فنول هستند که ممکن است التهاب را برای حمایت از سلامت قلب کاهش دهند. فیبر موجود در خرما از سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید سالم حمایت می‌کند.

مواد مغذی مختلفی که در خرما وجود دارد برای سلامت استخوان مفید است. خرما حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم است. با این‌حال، این مواد معدنی در مقادیر زیادی نیستند که رسما به‌عنوان یک «منبع خوب» برای حمایت از سلامت استخوان‌ها در نظر شوند.

انتهای پیام

انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.

مقالات مرتبط

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر