لزوم افزایش سواد سلامت جامعه برای مقابله با بحرانها
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت همزمان با آغاز هفته سلامت افزایش سواد سلامت را راهی مهم برای مقابله با بحرانهای احتمالی دانست و در عینحال بر اهمیت بکارگیری “داوطلبین سلامت” تاکید کرد و گفت:
۱۰ مدل داوطلب سلامت تعریف شده که از داوطلبان سلامت بطن محلات تا داوطلبان سلامت در سازمانها و نهادها را شامل میشود و اولویت ما تداوم ساماندهی این عزیزان ذیل یک برنامه واحد ملی و توانمندسازی هرچه بیشتر ایشان در راستای ارتقای سلامت جامعه است.
در حوزه آموزش و ارتقای سلامت بیشتر اوقات نتایج اقدامات بهسرعت مشخص نمیشود. تفاوت موضوعات آموزش ارتقای سلامت با حوزه پزشکی بالینی در همین است؛ یک پزشک با تجویز دارو به بیمار طی ساعات و روزهای آتی پس از مصرف دارو نتایج تشخیص خود را مشاهده میکند اما در زمینه بهداشت و اقدامات آموزشی گاهی اوقات یک فرایند ممکن است در طولانی مدت آثار و نتایجی از خود به جای بگذارد.
دکتر فرشید رضایی با اشاره به تدوین کتاب “تفکر انتقادی” افزود: اعضای کمیته علمی آموزش و ارتقای سلامت در حال تهیه کوریکولوم، روش و شیوه آموزشی آن به شهروندان و داوطلبان سلامت و چند سازمان کلیدی آموزشی هستند. همچنین توسعه زیرساخت آموزش آنلاین سلامت، اولویت مهم دیگر ما در سال ۱۴۰۲ است. میدانیم که مانند کرونا، بروز سایر بحرانها هم دور از تصور نیست و میبایست با افزایش سواد سلامت جامعه برای بحرانها آماده باشیم.
یکی از بستههای تدوینشده در این زمینه، بستههای خودمراقبتی است که وقتی فردی به آنها عمل کند درصد زیادی میتواند از وقوع بیماریهای قابلپیشگیری، جلوگیری کند. این اقدامات کمهزینه و بهراحتی قابل آموزش به اقشار مختلف جامعه است.
انتهای پیام