مؤثرترین زمان مصرف ویتامین D
دکتر فرناز مشیری، متخصص زنان و زایمان گفت: کمبود ویتامین D در بدن با بروز بیماریهای دیابت، آلزایمر، اختلالات باروری، ام.اس، پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی، ارتباط نزدیک و مستقیم دارد و باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری نیز میشود.
خوردن قرص یا کپسول ژلهای ویتامین D با دُز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا میکند.
مصرف قرص خوراکی هزار واحدی این ویتامین برای افرادی که کمبود آن را دارند بهطور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه میشود. خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمیشود ولی عدهای از مردم آنرا اشتباه مصرف میکنند؛ باید دانست که موثرترین زمان خوردن آن شب است.
هورمون پاراتیروئید بهطور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح میشود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است. بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا میشود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.
مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامینها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیبهای جبرانناپذیر مربوط به خود دارد.
انتهای پیام