پنج‌شنبه 8 آذر 1403
8.7 C
Tehran
خانهدسته‌بندی نشدهمزایای بالقوه مصرف کلاژن

مزایای بالقوه مصرف کلاژن

مزایای بالقوه مصرف کلاژن

در هر سن و وضعیت سلامتی که باشید مکمل‌های کلاژن ممکن است جذاب به‌نظر برسند. هر چه باشد کلاژن پروتئین ساختاری اصلی است که بافت‌های همبند و پوست را تشکیل می‌دهد. ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، غضروف‌ها، پوست، مو، و بافت همبند همگی از کلاژن استفاده می‌کنند، زیرا از همان آمینو اسیدهایی ساخته شده است که ساختار فیزیکی منحصر به فرد شما را تشکیل می‌دهد.

کارشناسان می‌گویند تحقیقات کمی در مورد مزایای بالقوه مکمل‌های کلاژن افزوده به غذا و هم‌چنین هر گونه عوارض جانبی آن وجود دارد و برای درک بهتر ارزش آن به اطلاعات بیشتری نیاز است.

مزایای مکمل‌های کلاژن:

مفاصل: در حال حاضر کامل‌ترین تحقیقات در مورد کلاژن و فواید بالقوه آن بر سلامت مفاصل تمرکز دارد. دست‌کم به اوایل دهه ۹۰ که برگردیم متوجه می‌شویم که مصرف کلاژن را با کاهش علائم آرتروز مرتبط دانسته‌اند. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ در نشریه the International Journal of Medical Sciences منتشر شد از هر ۵ بیمار مبتلا به آرتروز که روزانه ۴۰ میلی‌گرم کلاژن تغییر نیافتۀ نوع دوم استفاده می‌کردند ۴ نفر به‌طور متوسط ۲۶ درصد کاهش درد داشتند. کلاژن نوع ۲ از غضروف مرغ ساخته می‌شود – نه استخوان گاو یا فلس ماهی.

استخوان‌ها: در یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که روی زنان یائسه انجام شد، آن‌هایی که روزانه مکمل کلاژن مصرف می‌کردند یک سال بعد بهبودی در تراکم مواد معدنی استخوان خود نشان دادند، به‌ویژه زمانی که آن را همراه با ویتامین D و کلسیم مصرف کردند.

پوست و مو: آیا مکمل‌های کلاژن واقعا برای پوست و مو مفید هستند؟ آدام فریدمن، پزشک و دانشیار دانشگاه جورج واشنگتن در جواب این سؤال می‌گوید: “به هیچ وجه”. کلاژن توسط دستگاه گوارش هضم می‌شود زیرا برای محفوظ ماندن از تغییرات Ph عظیم در دستگاه گوارش ساخته نشده است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که آنزیم‌ها و اسیدهای گوارشی روده کلاژن هیدرولیز شده را تجزیه می‌کنند که نوعی از کلاژن است که در اکثر پودرهای امروزی وجود دارد. تحقیقات بیشتر برخی از پپتیدهای کلاژن را با کاهش چین و چروک پوست و پوست سالم‌تر مرتبط می‌دانند، بنابراین برخی از یافته‌های جدید شواهد افواهی مرتبط با پودرهای کلاژن و فواید آن را برای مو و ناخن توضیح می‌دهند.

هضم: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اسیدهای آمینه خاصی که در کلاژن یافت می‌شود – به‌ویژه گلیسین – ممکن است التهاب دستگاه گوارش را کاهش داده و به فرآیند هضم کمک کند. اما هیچ تحقیق ثابت‌شده‌ای دقیقا نشان نمی‌دهد که اسید آمینه‌های موجود در کلاژن چگونه مستقیما سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

ارسال نظر

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر