سردبیر محترم روزنامه هممیهن
موضوع : پیرو انتشار مقالهای با تیتر “ماجرای سرمهای آلوده”
با سلام،
احتراماً پیرو انتشار مقالهای با تیتر “ماجرای سرمهای آلوده” در صفحات 10 و 11 شماره 213 روز سه شنبه مورخ 5 اردیبهشت سال 1402 و همچنین استفاده از تیتر “ماجرای سرمهای آلوده، اسناد دریافتی هممیهن از سرنوشت محمولههای صادراتی به عراق و سوریه”، با توجه به این که سرتاسر مطالب عنوانشده حاوی مطالب کذب، ناصحیح، تحریفشده و غیرعلمی بوده و حاوی مطالب مخل حقوق عمومی و خصوصی و همچنین مشتمل بر تهمت و افتراء به اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد. لازم است حسب ماده 23 فصل ششم قانون مطبوعات، جوابیه شرکت شهید قاضی در اسرع وقت و بدون هرگونه تغییر و تعدیلی در سرتیتر صفحه اول و صفحات بخش اقتصادی با عنوان “صادرات سرم آلوده به عراق به هیچ وجه صحت ندارد” به چاپ برساند. لازم به ذکر است حسب تبصره 4 فصل ششم قانون مطبوعات، چاپ جوابیه نافی اختیارات شاکی در جهت شکایت به مراجع قضایی نمیباشد:
1 – استفاده از تیتر خبری “ماجرای سرمهای آلوده”، کاملاً اشتباه و موجب تشویش اذهان عمومی میباشد. شرکت داروسازی شهید قاضی یکی از شرکتهای خوشنام در امر صادرات دارو به کشورهای منطقه میباشد که کلیه محمولههای صادراتی در کشور مقصد منجمله عراق حسب ضوابط ابتدا قرنطینه شده و پس از نمونهبرداری و انجام تستهای کیفی توسط آزمایشگاه مرجع، مجوز ترخیص و توزیع آن صادر میگردد. محصول مورد اشاره بر خلاف تیتر خبری، ویال تزریقی استامینوفن بوده و اصلاً جزو سرمهای تزریقی نمیباشد. این محموله در بهمن ماه سال 1396 تولید شده که با گذشت بیش از 7 ماه از تولید و توزیع این محصول، گزارشی از یکی از مراکز درمانی داخل کشور مبنی بر مشاهده ذرات معلق به سازمان غذا و دارو ارسال میگردد که حسب ضوابط بینالمللی به دلیل حساسیت فرآوردههای تزریقی نامه فراخوان (ریکال) توسط سازمان غذا و دارو صادر و متعاقباً این محصول با اطلاعرسانی عمومی به کلیه مراجع درمانی داخل کشور و شرکت توزیع کننده در عراق فراخوانی گردید.
محمولههای جمعآوری شده هیچ گونه آلودگی خارجی نداشته و تشکیل ذرات معلق میتواند ناشی از عوامل محیطی مانند عدم رعایت شرایط نگهداری دارو از نظر دما، نور و رطوبت محیط بوده و کلیه پرسنل درمان در زمان تزریق موظفند ابتدا کلیه فرآورده های تزریقی را با چشم کنترل نموده و در صورت عدم مشاهده تغییر ظاهری نظیر رنگ و ذرات معلق نسبت به تزریق داروهای تزریقی اقدام نمایند.
لازم به ذکر است ریکال محصولات دارویی و اقلام سلامت محور امری رایج در دنیا بوده و داروهای تولیدی، تا انتهای زمان عمر قفسهای مرتباً توسط نهادهای ناظر و خود شرکتهای تولیدکننده رصد و کنترل میشود.
نهاد نظارتی آژانس دارویی کشور آمریکا FDA نیز صدها بچ انواع محصولات سلامت محور و مورد کاربرد پزشکی و درمانی را همه ساله– منجمله 63 مورد انواع داروهای تولیدی را در سال 2022 و 77 مورد در سال 2021 از سطح بازار دارویی آمریکا جمعآوری نموده است. در سال 2018 شرکت بینالمللی فایزر 14 بار انواع محصولات تزریقی را پس از توزیع از بازار جمع آوری نموده و متهم به توزیع محصولات آلوده و مرگ بیماران نگردید. لذا طرح این موضوع بعد از گذشت 6 سال صرفاً موجب تشویش اذهان عمومی و ایجاد جو بدبینی به محصولات دارویی داخل کشور میباشد.
2- مطالب ذکر شده در بخش پرده اول: یک سال تعطیلی در دوران بحران، به کل ناصحیح و تحریفشده میباشد. جهت رفع مشکلات کیفی احتمالی و ارتقاء و نوسازی فضای تولید که لازمه تولید محصولات تزریقی با کیفیت استانداردهای بینالمللی دارویی میباشد، پس از هماهنگی و اطلاعرسانی به کلیه نهادهای مرتبط و اخذ مجوز از وزارت صنعت و معدن، وزارت کار و رفاه اجتماعی و در نهایت اعلام زمانبندی توسط سازمان غذا و دارو از اسفند سال 1399 تا نیمه دوم مرداد سال 1400 جهت بازسازی خطوط مذکور، نسبت به انجام و اجرای بزرگترین پروژه بازسازی و نوسازی خطوط دارویی کشور در ظرف کمتر از شش ماه با تکیه بر دانش متخصصان و مهندسین داخلی اقدام نمود که بیشک جزو افتخارات و توانمندیهای قابل تحسین متخصصین کشور میباشد. لذا کلیه مطالب مربوط به تعطیلی یک ساله کارخانه و تعطیلی مجدد آن در سال 1401 به کل کذب بوده و در طول مدت اجرای پروژه، صرفاً خطوط سرم در مدت کمتر از 6 ماه تعطیل بوده و سایر خطوط متعدد شرکت با 100 درصد ظرفیت در حال تولید بودند.
3 – مطالب مرتبط با انحلال شرکت آذر سنتز در کشور آذربایجان به کل ناصحیح و تحریف شده بوده و به جهت تشویش اذهان عمومی از راوی خبر که با عنوان “یکی از اعضای هیئت مدیره که نخواست نامش فاش شود” از طریق مراجع قضایی شکایت خواهد شد.
جهت شفافسازی اعلام میگردد شرکت داروسازی شهید قاضی در سال 1379 در حدود 5% از سهام یک شرکت را در شهر باکو خریداری نموده و این کارخانه هیچ وقت به مرحله تولید نرسیده و شرکت داروسازی شهید قاضی نیز با 5% سهام نماینده در هیئت مدیره شرکت نداشته و در زمان انحلال شرکت در سال 2008 نیز اختیار مدیریتی و اجرایی برای انحلال یا راه اندازی آن را نداشته است.
4 – جابجایی مدیران در بین شرکتهای همگروه امری رایج و روزمره بوده و این جابجایی به منزله اخراج نمیباشد.
5 – ادعای مطرح شده در خصوص برداشتن مدارک زیادی از شرکت شهید قاضی و انتقال به شرکت داروسازی دانا کذب بوده و به جهت تهمت وارده این مورد از طریق مراجع قانونی پیگیری و اقدام خواهد گردید. لازم به ذکر است خط سرم طراحیشده و ماشینآلات خریداری شده در آن شرکت کاملاً متفاوت از تکنولوژی بکار رفته در شرکت داروسازی شهید قاضی بوده و هر دو شرکت دارای سهامدار عمده مشترک میباشند که جابجایی اطلاعات و اتّهام وارده اصلاً مفهومی ندارد!
6 – ادعای مدیر ارشد کارخانه که بدلیل مطالب کذب و غیرعلمی حتی جرات اعلام نام خود را نداشته است، مبنی بر هدر رفت آب و آسیب به سفرههای آب زیر زمینی منطقه، به کل اشتباه بوده و میزان مصرف آب در شرکت شهید قاضی دهها برابر کمتر از صنایع فولاد، کاشی، نوشابهسازی و دهها شرکت تولیدی دیگر در منطقه میباشد. همچنین ادعای نامبرده مبنی بر امکان استفاده از سیستم (Reverse Osmosis) به جای سیستم تقطیر (Distillation) در تولید آب تزریقی، کاملاً مغایر با استانداردهای اعلامی سازمان غذا و دارو میباشد.
7 – در خطابه آخر ارتباط دادن فعالیتهای شرکت داروسازی شهید قاضی، شستا و مدیران مربوطه و اتهامهای واهی از زبان برخی کارشناسان و یک عضو هیئت مدیره که هیچ جا نام و نشان و هویتی از آنها ارائه نمیگردد، مصداق عینی اتّهام و نشر اکاذیب بوده و نویسنده به استناد مطالب آرشیوی و وقایع سالهای گذشته، باعث ایجاد جوّ تشویش و بدبینی به کیفیت داروهای تولیدی داخل کشور و پایمال نمودن افتخارات و توانمندیهای متخصصین کشور شده است.
8 – در حاشیه این مقاله در صفحه 11، ستون فعالان خصوصی، عکسی از یک فرد مجهولالهویه آورده شده و بنام آقای دکتر سعید باسمنجی معرفی شده است که همین خطای فاحش نشان از تدوین این مطالب، بدون کوچکترین بررسی و تحقیقی توسط نویسنده آن میباشد! در همین ستون مطالبی از قول، مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی با عنوان “گفتگو با هم میهن” ذکر شده است که به اطلاع میرساند نامبرده هیچگونه مصاحبه و گفتوگوی رسمی با روزنامه هم میهن نداشته و صرفاً طی تماس تلفنی فردی با معرفی خود با عنوان خبرنگار روزنامه هم میهن مدعی وجود اسنادی در مورد شرکت شهید قاضی در دفتر روزنامه هم میهن داشته که مدیرعامل شرکت مطالبی مبنی بر لزوم طرح مباحث دارویی در نشریات تخصصی و ناصحیح بودن مطالب مربوطه و لزوم مکاتبه جهت ارائه مستندات درخواستی به فرد تماسگیرنده اعلام نمودند، که بخشی از موارد گفتوگوی غیررسمی، بهصورت گزینشی و تقطیعشده با عنوان “گفتوگو در نشریه هم میهن” چاپ شده و اخلاق حرفهای در این خصوص توسط آن نشریه رعایت نگردیده است.
در خاتمه مجدداً تاکید میگردد حسب ماده 23 فصل ششم قانون مطبوعات لازم است جوابیه شرکت شهید قاضی بدون هرگونه تغییری در سرتیتر صفحه اول صفحات بخش اقتصادی با همان فونت و به صورت مشخص با عنوان “صادرات سرم آلوده به عراق به هیچ وجه صحت ندارد”، به چاپ رسیده و خواهشمند است زمان چاپ آن در اسرع وقت بوده و به اطلاع این شرکت برسد.
انتهای پیام